Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část první. Ono se nám to trochu zašmodrchává s tím Matrixem. Postavy nabírají nové schopnosti a zejména nepolapitelný program agent Smith si tak trochu hrabe na svém písečku. Začíná strkat pracky do skutečného světa a osvojil si umění bleskového kopírování sebe sama. Výsledkem je neuvěřitelné scéna na nádvoří, které předchází výborný dialog (spíše monolog) a po které jsme v kině s kámošema vykřikovali větu, kterou použijeme jednou, maximálně dvakrát za deset let (interpretovat ji zde nebudu, náš údiv byl vyjádřen slovy nepříliš slušnými). Neo válčí se stovkami agentů a boj pravidelně "přerušují" bullet-timeovské záběry. Akční scény jsou třeskutě nadupané (dvojčata, dálnice a harmonikově se rolující návěs kamiónu rulez) a navíc je doplňuje neslýchaný a opravdu luxusně stylizovaný hi-tech soundtrack. Reloaded kvalit svého staršího bráchy nedosahuje, přesto stále udržuje kultovnost série. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/738,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/219 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už smrdělo docela slušným průserem. Ono už v jedničce se mi zdálo, že spíš než o dokonalý příběh se jedná o vršení dalších a dalších dějových zvratů a situací na sebe až je z toho mišmaš kterej vlastně ani moc smysl nedává. No a tady je to ještě patrnější. Nevím no kde kdo je z toho odvařenej já ne. Není to ještě taková hyper sračka jako totálně na hlavu třetí díl. 2* tomu ještě dám, ale se zavřenýma očima.25% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $281,576,461Tržby Celosvetovo $742,128,461║ Po príbehovej stránke nie tak brilantný ako prvý diel ale za to vizuál, hudba a hlavne zbesilá akcia to v rámci možností vynahradia, miestami tam je trošku zbytočnej vaty, skrátiť to o 20minút a bola by väčšia spokojnosť. /videl v kine: 90%/ ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

65% - Představte si, že si ve skvělé restauraci dáte výborný hlavní chod, který zacvičí s vašimi chuťovými pohárky, s vaší fantazií, adrenalinem, i smyslností. Prostě Žrádlo… Potom však následuje zákusek. Ten zákusek je k vašemu údivu úplně stejné jídlo, jako onen milovaný hlavní chod a vypadá ještě o chlup lákavěji. Bohužel, vaše smysly na něj již tak nadšeně nereagují. Něco tam prostě chybí. Ten zákusek, to je Matrix Reloaded. Plno luxusní akce, pár zajímavých hlášek a dokonce i myšlenek. Ale… Hlavní postavy jsou mému vkusu známé již z prvního dílu, a ve druhém se můj vztah k nim neměl jak vyvinout. Po chvíli nudí. Nejvíce na tento efekt opakovaného vtipu doplácí logicky Neo a Smith, jejichž vzájemná setkávání podle mě parodovala všechno, co první díl přinesl. Tento díl je zkrátka další obdivuhodnou akcí, ale chuťových kvalit prvního Matrixu rozhodně nedosahuje. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Rovnaká pecka ako jednotka................Soundtrack Don Davis: 1. Session - Linkin Park ,2. This is the New S*** - Marilyn Manson ,3. Reload - Rob Zombie ,4. Furious Angels - Rob Dougan ,5. Lucky You - Deftones ,6. The Passportal - Team Sleep ,7. Sleeping Awake - P.O.D. ,8. Bruises - Unloco ,9. Calm Like a Bomb - Rage Against the Machine ,10. Dread Rock - Oakenfold ,11. Zion - Fluke ,12. When the World Ends - Dave Matthews Band , ()

Galerie (148)

Zajímavosti (95)

  • Keanu Reeves (Neo) se před natáčením dobrovolně vzdal části svého podílu z prodeje vstupenek (což nakonec bylo cca 38 milionů USD). Producenti se totiž obávali, že kvůli obrovským výdajům za speciální efekty film skončí v červených číslech. (HellFire)
  • Dvojčata, to jest ti chlápci ve stříbrném, kteří procházejí stěnami a potrpí si na ostré břitvy, byla inspirována medúzami. Respektive jejich přeměna v nehmotnou verzi. Jejich herečtí představitelé Adrian Rayment a Neil Rayment jsou mimochodem držiteli černého pásu v karate. (pornogrind)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama