Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 180)

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sci-fi filmů. Od svého dětství jsem jej viděla nejméně tucetkrát (a dokonce na něj šla do kina na obnovenou premiéru, ačkoli jsem děj znala nazpaměť - jen abych ho viděla na plátně) a přesto mě zatím neomrzel. Úžasný M. J. Fox a C. Lloyd, originální scénář, kopa hlášek, přiměřená stopáž, nezapomenutelná hudba... Ve výčtu věcí, které na Návratu do budoucnosti (a jeho sequelech) miluji, bych mohla pokračovat ještě na mnoha řádcích, ale to by bylo zbytečné - vše tu již bylo napsáno. Pokud jste ho náhodou ještě NEVIDĚLI, honem si jej sežeňte! Téměř jistě nebudete litovat. Samozřejmě, rýpavé logické uvažování při jeho sledování občas musíte vypustit, ale jelikož film hraje na zábavnou notu a jeho hlavním účelem je pobavit, já mu s klidným srdcem veškeré nedokonalosti odpouštím. Srdcová záležitost ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá přesto inteligentní oddechovka. Byl to příjemný zážitek, ale doba už nejspíš moc pokročila na to, aby se z toho pro mě stala srdcovka. ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. Osobně se mi líbí nejvíce druhé pokračování, nicméně i jednička si zaslouží 6 hvězdiček z 5 :) ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak jasně, ve své době to byla pecka...Stejně jsem, ale z toho filmu i tenkrát nebyla odvařená...Nevím tenhle typ sci-fička mě moc nebere...Za mě 75% ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Kulturní klasika, kdy se perfektně pracuje s force-shadowingem a tempem, kdy se člověk ani chvíli nenudí. Sympatické hlavní postavy Martyho a Doktora si člověk zamiluje od první scény. Hudba Alana Silvestriho akorát potvrzuje, že se tento film právem zapsal do dějin kinematografie. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rok 1985 a niečo takéto ? To teda obrovská poklona. Presne niečo takéto som chcel, svieža pohodová sci-fi komédia o cestovaní v čase. Vynikajúci herci, zápletka a príbeh celkovo. Odsýpa to hrozne rýchlo, ja som sa bavil po celý čas a inak ako 5* tejto klasike dať nemôžem. ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Nostalgická, nedá se nic dělat: venku zuří temno normalizace o které nemám ani ponětí, a na videu střídá mého oblíbeného Pata a Mata chlápek v umělohmotném obleku s auťákem, kterej jsem ještě nikdy neviděl. Prostě a jednoduše jsem z toho naprosto paf. Film je skvělej, dramatickej, nápaditej a vtipnej. Oblíbenej film mého mládí. Pod tíhou let od doby co jsem ho viděl prvně neztratil nic. Možná trošku mojí vášně, ale to je pochopitelný. ()

snatch 

všechny recenze uživatele

Úvod jedné z nejlepších trilogií je vynikající ukázkou téměř dokonalého scénáře vycházejícího z ve své době velmi originálního nápadu. M.J.Fox úžasný :) ()

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

BTTF je rozhodne jedna z nalepších trilógií aké uzreli svetlo sveta. Zemeckis sa so Spielbergovým dohľadom totálne odviazal a na filme je to poznať. Veľmi pohodová a zábavná atmosféra sa tiahne celým filmom až je radosť sa na to pozerať. Zápletka je krásne prepracovaná a nepoznám lepší film o cestovaní v čase. Michael Fox bol veľkou kapacitou škoda, že ho chytila tá choroba. Tučne vela popkultúrnych odkazov ťiež nie je naškodu keď sa použijú s rozumom ako tu.. Jednoznačne BTTF treba vidieť pretože je to výnimočný film. ()

Tumáš 

všechny recenze uživatele

Možná budu asi jedniný, kdo si myslí, že je to dost nadhodnocenej film, ale nemohu zase říci, že se mi nelíbil. Místy byl vtipnej, místy trochu napínavý, ale tyto rodinné komedie opravdu nejsou moje nej.. optimálních 60% ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem to mohl viděl pěkně od začátku až do konce a je to SKVĚLÉ.Perfektní,chytrý a vtipný scénář.M.J.Fox je přesnej,ale CH.Lloyd je tu naprosto skvělej.Vyjímečná sci-fi která baví i po letech. ()

joudas 

všechny recenze uživatele

Věřte nebo ne, ale tuto sci-fi legendu a modlu všech geeků jsem viděl pořádně až teď (nepřízní osudu jsem zahlídl vždy maximálně deset minut). A to je možná ten problém. Ano, pořád se na to dívá dobře, je to zábavné, vtipné a ke konci tomu nechybí ani napětí. Navíc mladý Michael J. Fox i ztřeštěný Christopher Lloyd jsou skvělí. Ale už z toho nejsem tak nadšený, jako bych určitě byl před, řekněme, deseti lety. ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Vtipné, chytré a i po x zhlédnutích neskutečně zábavné. Jeden z mých prvních US filmů viděných po revoluci. Bylo to jako z jiné planety, tak odlišné od toho co se točilo tehdy (ehm i dnes) u nás. I po letech ten film neztrácí na kvalitě - výborný scénář, skvělé obsazení, kterému vévodí frajer M.J. Fox a správně trhlý Chriss Lloyd. Navíc ty technické vychytávky, DeLorean a soundtrack vybraný s tou největší péčí. Navíc po letech v něm vidím i to, že Zemeckisovi se Spielbergem nešlo jen o to natočit popcornovou zábavu. U všech Skotů, tenhle film by měl být zapsaný ve filmových dějinách zlatým písmem. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, pěkné zpracování, dobrá zápletka. S chutí se podívám znovu. Edit listopad 2020: Fajn film, jehoz ustredni tema s rodici jsem si uz vubec nepamatovala. ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Tto je naprosto fenomenální záležitost. Back to the Future je prostě klasika u které se prostě nedá nudit, ikdyž se o to snažíte. Michal J. Fox je neskutečnej frajer a doktor Christopher Lloyd geniálně praštěný. Já mám osobně nejradši skateboardové scénky!:) Scénáristé mají smeknutí všema mýma kloboučkama (a že mám pěknou sbírku!):D Bravooooo!!!! 95% ()

CiPR 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh, výborné herecké obsazení a příběh se spoustou zápletek, které zamotají dějem, místy ani divák neví jak. Troufám si říct "vyšinutý" Dc. Emmet Brown, který dokáže však vše vyřešit a jeho teorie o totálním paradoxu mě vždy dostane na kolena. A na konci se krásně objeví zápletka pro pokračování. Už se těším. 75%. ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama