Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

Vysíláno na autobusové lince Paříž - Praha. Vysílání mělo ovšem 3 vady: 1) Seděl jsem na nejvzdálenějším místě od obrazovky, takže jsem toho zrovna moc neviděl. 2) Dost často mi vypadával zvuk ze sluchátek, takže jsem toho zrovna moc neslyšel. 3) Celý ten film mi přišel strašně trapný a úchylný, takže jsem se zrovna moc nenasmál. První hvězdičku dávám za návštěvu Meryl Streep u doktora a druhou hvězdičku za namaskování Bruce Willise, protože to, že ve filmu hraje jsem se dozvěděl až na čsfd. :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ne vše tu vlivem slabšího scénáře úplně dobře funguje, ale Robert Zemeckis je natolik dobrý režisér, že tenhle film svou invenční a originální režií vytáhl ze dna triviálnosti a povýšil ho na film, který stojí za vidění. O pozornost se hlásí na svoji dobu revoluční triky a herecká trojice Meryl Streep, Bruce Willis a Goldie Hawn. Neobvyklý závěr je pak varovným ukazováčkem pro všechny ženy, potažmo muže, kteří nejsou spokojení sami se sebou a neustále se musí zkrášlovat. 60% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl kedysi ako malý a bolo pre mňa ohromne prekvapujúce ho vidieť. U mňa nie inak ako stupienok pod hodnotením najvyšším. Viac ako dvadsať rokov starý film, ktorý som videl niekoľkokrát a jeho reprízu si jednoducho nemôžem nechať ujsť. Hoci čierna téma - citlivá réžia. Myslím, že je tu aj skvele zvolené prostredie, v ktorom sa odohráva a triky s pretočenou hlavou a podobnými kúskami sa vydarili. A nakoniec práve netypickosť obsadenia, jednak charakterných herečiek a jednak supermanovského hrdinu je vynikajúca. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zemeckis intelektuálně na výši. Dokonale svým filmařským rukopisem trefil ústup klasického Hollywoodu a nástup moderních a dravých devadesátek, aka továrny na sny a peníze. Podařilo se to jak filmařsky (revoluční triky, tempo vypravování), tak i dějově (spousta kousavých satirických narážek a podtónů). Místy je však tahle taškařice extrémně hodně přepálená a ukřičená, resp. tak trochu mimo realitu. Takže i když je tam těch životních tezí docela dost, je problém si je pod tím vším make-upem a samoúčelným křikem mnohdy řádně vychutnat. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Originální scénář se počítá - Život věčný (semper viva) může být prokletí, ale.. Goldie Hawn a Meryl Streep si své role evidentně užívají, Bruce Willis hraje velmi dobře (měl jsem docela problém poznat ho namaskovaného) a Isabella Rossellini má sice malou, ale důležitou roli, ve které jí to opravdu sekne (71 by jí skutečně nikdo nehádal). Povedená černohumorná komedie. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Film poprvé představil fotorealistickou lidskou kůži, jež vznikla díky tehdy nově vyvinutému softwaru. (Cherish)
  • V prvním záběru na omlazenou Helen (Goldie Hawn) má herečka mateřské znaménko nad horním rtem na pravé straně. V pozdějším záběru ho má na levé straně a ve zbylých záběrech zase na pravé. (noelcoward73)
  • Tvůrci vytvořili speciální pneumatickou podprsenku, která se měla naplnit vzduchem a vytvořit dojem, že ňadra Meryl Streep (Madeline) mládnou a zpevňují se poté, co vypila elixír. Trik však nevypadal dostatečně realisticky, a tak se musela za Streep postavit její kostymérka, která mimo záběr posouvala hereččina ňadra do požadované výšky a polohy. (GASTON73)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama