Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kanadsko-americká komédia na spôsob tej najjednoduchšej komediálnej road movie. Pošlite skupinu ľudí z bodu A (Las Vegas) do bodu B (Silver City), kde bude prvého z nich, ktorý tam dorazí očakávať finančná odmena. Cestou sa im prihodí iste kopa úsmevných udalostí. A či to funguje pri tomto filme? V určitých momentoch aj ano. Scény s rodinkou v Hitlerovom aute boli vskutku zábavné. Tiež dosť bodoval i Cuba Gooding Jr. alebo Kathy Bates v malej úlohe predavačky veveričiek. Ale väčšinu času je to nuda. No a vždy keď sa objavil na scéne Rowan Atkinson so svojim imbecilným humorom, mi bolo na zvracanie. ** ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Super oddychovka, jenž nemá žádná hluchá místa a je to natolik svižné, že se neintelektuální divák nebude nudit ani jednu jedinou setinu. Všichni zúčastnění předvádí v rámci žánru velmi solidní výkony a většina vtipů je hodně povedená......a jestli vás zajmá, komu jsem fandil, tam rodince Jona Lovitze a pak Seth Greenovi a jeho bratrovi. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání vzhledem k angažování Jerryho Zuckera na režijní stoličku bylo poněkud větší, než výsledek. Některé momenty byly sice hodně vtipné, ale našla se taky hluchá místa a taky jedna čistě "ukradená" scéna (z filmu Tajný závod - na trochu podobné téma). Nejlepší part "vyfasoval" Jon Lovitz, jehož scénky počínaje návštěvou "Muzea Barbie" mě přivedly od smíchu takřka do bezvědomí. Dost mě osobně zklamal klišovitý a až kýčovitý konec, ale celkový dojem je přece jen solidní a je to určitě jedna z nejlepších komedií za poslední 3-4 roky. Podle mě. :) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, nevím co proti tomuto filmu máte, ale mně se to prostě líbilo. Jestli nevíte co se skrývá pod pojmem bláznivá komedie, tak věřte, že je to tohle. Závod od dva miliony dolarů omezen pouze jediným pravidlem: ,,Žádná pravidla nejsou". A podle toho to i vypadá. Mně tohle na zabavení skutečně stačí. Střetla se nám tady zajímavá jména, kde si asi každý dokázal najít svého favorita. Tady je moje hodnocení zcela jasné. * * * ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Návrat ke crazy komediím z 60.ých let jako 'Báječní muži na létajících strojích' nebo 'Je to bláznivý, bláznivý, bláznivý, bláznivý svět'. John Cleese je jako vždy vynikající, za Rowana Atkinsona bychom měli být vděční, protože teprve on přetvořill svou postavu v narkoleptického Itala. Původně to měl být čínský advokát a měl být obsazen někým jiným. Ostatně - původní nápad Jerryho Zuckera byl obsadit všechny role "komiky" typu Jima Carreyho, Mika Meyerse nebo Roba Schneidera. To by to dopadlo! Stávající obsazení je ovšem výborné, protože jde vesměs o herce, kteří narozdíl od výše jmenovaných moc dobře vědí, že bláznivá komedie se musí hrát s vážnou tváří, jinak přestane fungovat. A jestli jste tenhle film v kině propásli, tak vás lituju - "měli jste tu veverku koupit!" ;-) 80 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Pôvodne mal vo filme krátke cameo aj profesionálny zápasník Dallas Page, jeho scénka však bola vystrihnutá, pretože nedokázala zaujať testovacie publikum. (misterz)
  • Postava Rowana Atkinsona, italský turista Enrico Pollini, měla podle původní verze scénáře být čínský diplomat. (dan.pacino)

Reklama

Reklama