Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně překvapivá taškařice, ve které to jde i bez tělesných tekutin, s relativně ucházejícím humorem. Šílený milionář si usmyslel pro své stejně ulítlé přátele hru, ve které jde o dva milióny dolarů a o partu rozdílných lidí, kteří jsou ze stejného světa jako my a ty prachy prostě chtěj!! Stejně jako by jsme je chtěli my!! I když ne právě povedené situace převažují, najdou se i místa, hodná zapamatování (cameo Kathy Bates coby veveřčí královny, hitlerovo muzeum, váleční vereránové aj.). Herci na malém prostoru dělají, seč jim síly (a pneumatiky) stačí, místy přehrávají, místy jsou vyloženě trapní (Meyer a Smart), jiní jsou žalostně nevyužití (Atkinson, Cleese).. Tvůrci kultovních záležitostí prostě tuhle zlatou žílu dostatečně nevyždímali!! A někdy až moc, ale na špatných místech!! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne zábavných komédií je veľmi málo. Vyskytlo sa tu toľko skvelých gagov a tak dobrých, že miestami som vybuchoval spontánnym smiechom, ktorý sa len ťažko zastavoval. Aj keď je dej priamočiary a jednoduchý, ani chvíľku som sa nenudil. Všetky hlavné postavy svoje vtipné scénky zvládli dokonale. Najviac som sa pobavil pri scénke s Lovitzom, keď nešťastnou náhodou vystúpil ako Hitler pred vojnovými veteránmi. To ťažko opísať, treba len pozrieť. Škoda toho precukríkovaného, presladeného konca. Scenáristi mohli preteky ukončiť inak, a nie tak neuveriteľne trápno-klišoidne. 85/100 ()

Reklama

baruss 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce vtipy... Scény, ktoré si zrejme človek ani nevie predstaviť... (Naháňačka s autom po rebríku)... Hlášky a vtipy... Ja ako potencionálny gamblér by som ocenil viac hlášok zo zákulisia od tipujúcich... Film obsadený hereckými hviezdami... Trochu by som vyčítal prílišnú klišovitosť... : )) Kvalitná zábava ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Super oddychovka, jenž nemá žádná hluchá místa a je to natolik svižné, že se neintelektuální divák nebude nudit ani jednu jedinou setinu. Všichni zúčastnění předvádí v rámci žánru velmi solidní výkony a většina vtipů je hodně povedená......a jestli vás zajmá, komu jsem fandil, tam rodince Jona Lovitze a pak Seth Greenovi a jeho bratrovi. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Méně (o hodně méně) by bylo více. 1) Dobré nápady jsou dost nudně zpracovány. Rozmanité zjevy tu závodí a tvůrci se snaží, seč mohou, aby to bylo vtipné. Nu což, chvílemi je, chvílemi není._____ 2) Jediný úsměv (o smíchu není vůbec řeč), který film vyloudil na mé tváři, byl úsměv ulehčení, že jsme na konci._____ 3) Nicméně jsou tu zajímaví herci. Legendární 46letý Rowan Atkinson (narkoleptický Ital), 27letý Breckin Meyer (právník), 31letý Vince Vieluf (brácha větší) a zejména můj velmi oblíbený 27letý přitažlivý Seth Green (brácha menší). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Kapela, která zpívá na závěrečné charitativní akci, je americká Smash Mouth. (Stanley619)
  • Pôvodne mal vo filme krátke cameo aj profesionálny zápasník Dallas Page, jeho scénka však bola vystrihnutá, pretože nedokázala zaujať testovacie publikum. (misterz)
  • Ve scéně, v níž se bratři Duane (Seth Green) a Blain (Vince Vieluf) snaží shodit navigační věž, hraje skladba „Ve sluji Krále hor“ ze suity "Peer Gynt" norského skladatele Edwarda H. Griega. (Idée_fixe)

Reklama

Reklama