Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimozemšťané Dan Aykroyd a Jane Curtin mají za úkol připravit půdu pro budoucí invazi na Zemi. Při přistání se ale zřítí. Musí zapomenout na své poslání a začít žít jako lidé. (oficiální text distributora)

Recenze (79)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem právě našel naprosto geniální komedii. Od první minuty jsem se smál jako blázen, až jsem plakal. Jen v prvních dvaceti minutách nám film servíruje tolik gagů a vtipů, co se jich vleze do deseti moderních hollywoodských komedií. Jsem obrovským fandou rozhodnutí tvůrců, kteří vyobrazují šišaté mimozemšťany jako „obyčejné lidi“, to jest, že se nikdo nepodivuje nad jejich šišatými hlavami. Dan Aykroyd byl ve své roli naprosto geniální, stejně jako například Jon Lovitz, který si zahrál zubaře. Jejich výrazy vydají za tisíc slov a nemohl jsem jinak, než se při jejich sledování smát, až sem se za břicho popadal. Tvůrci současně úžasným způsobem ztvárnili postavy, které se objeví na zcela cizáckém místě, tzv. „fish out of water“. Tenhle typ filmů mi hrozně chybí v dnešním filmovém světě přesyceném komiksovými snímky, prequely, sequely a kdo ví čím dalším. Stejně tak vůbec nepůsobí jako oko na pěst účast mnoha skvělých komiků své doby v miniroličkách. Nečekaným překvapením byla role pro Michaela McKeana, který ztvárnil roli bratra Saula Goodmana v seriálu Better Call Saul, odnoži Breaking Bad. „Greetings, my genetomate.“ „The impending cone prepares for its emergence.“ Umírám smíchem :D. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Místy to bylo docela vtipné, ale většina příběhu byla docela plochá a průhledná. Těch pár dobrých gagů pak už celkový dojem nemohlo zachránit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nezaškodí si zakuželit i jinak než v komoře lásky před spací fází." Za mne tedy SOUHLAS. Podle mne byli Beldar, Prymaat i Kuželka výteční, ale jen na Zemi. Jejich návrat na Remulak mě vtáhl do světa trapností a to je prostě škoda. Šišouni zkrátka patří na Zem a i když se k nim jejich falešná domovina Francie dodnes nepřihlásila, tak pro mne je nezapomenutelné jejich roboticky přesné chování, vyjadřování i rozbor situací. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako kluk a velmi jsem se bavil a žvýkání primerosu si pamatuji dodnes :-). Dneska už bych to viděl asi jinak, ale i tak nechám 50%. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Náhodou je to milá ztřeštěnost, která se nesmí brát moc vážně. Rozhodně mě to nijak neurazilo a dobře jsem se bavil. Námět sice okoukaný až běda, ale podobně ujetým způsobem jsem to ještě zpracované neviděl. A Michelle Burke je velmi sympatická. Když se trefí casting, tak to dělá hodně. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem to viděl v televizi, a prostě jsem si to musel z nostalgie zopakovat. "Souhlas, kuželko!" ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dan Aykroyd tohle brát nemusel. Mírný úlet, který je ovšem dokonale nevtipný. Adam Sandler se ve filmu mihne v malé roličce. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Kuželky jak je vidno se dokáží adaptovat rychle na prostředí. Vtipné to je, hlavně to seznamování se zdejším prostředím a srandovní pojmenování některých věcí. U druhého sledování jsem se bavil mnohem víc, proto zvyšuji hodnocení. ;-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šišaté hlavy a placatý humor. Když si na Zemi zaletí mimozemští obyvatelé s nápadně neobvyklým tvarem hlavy je třeba zpozornět. Jsme v komedii a není se třeba obávat jejich nepřátelských úmyslů. Připraví si u nás živnou půdu pro případnou invazi a v nejhorším odtáhnou zase tam odkud přišli. V mém případě si klidně mohli odtáhnout co nejrychleji, protože tak nevtipně, jsem si jejich návštěvu rozhodně nepředstavoval. Dan Aykroyd a spol. asi spoléhal na to, jak budou vzhledově odlišní, a dál jim bude stačit, když budou jen a pouze trapní. Na jeden film se vytrapnili až dost a můžu si odkšrtnout další nepovedenou komedii, která v zárodku vypadala nadějně. 20% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Táto komédia obsahuje dva druhy humoru: Ten trápny, ktorý vychádza z rozdielnosti medzi nimi a nami, a ten vtipný, vyplývajúci z ich schopnosti nazývať veci pravými menami. Práve ten, z dnešného pohľadu dosť pripomína BBT a síce neviem, či by bol natoľko vtipný aj bez znalosti doktora Sheldona Coopera, ale každopádne .. smial som sa. Na priemer to ale nestačilo. Teda samozrejme, nič extra som nečakal (už len ten cover), ale prečítajte si obsadenie; Akroyd, Farley, Spade, Griffin, Arnold, Lovitz, Sandler ... toľko komikov pohromade a ani jednému sa neušli žiadne vtipy. Ale dobre, pozeral som to aj tak kvôli niečomu inému. Kamarátky dcéry Coneheadovcov totiž hrali - wait for it - Parker Posey a Joey Lauren Adams (vtedy iba Joey Adams). No a ani jedna z nich, nedostala jedinú zmysľuplnú vetu. Škoda. Keby som to vedel, tak by som tú lobotómiu neabsolvoval. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po letech znova viděl tuto bláznivou sci-fi komedii s Danem Aykroydem, hrdinou spousta jiných komedií, které mám opravdu rád, a pokusil jsem se osvěžit si zapomenuté dojmy. Bohužel, brzy jsem seznal, že vykouzlit úsměv na mých rtech je pro Šišouny téměř neproveditelný úkol. Celý film je založen na adaptaci mimozemšťanů na naše pozemské prostředí, což je samozřejmě vybídka k mnoha komediálním situacím, která však zůstala trestuhodně nevyužita. A jelikož nic jiného se tu prakticky neděje, je divák odkázán na pouhé opakující se robotické repliky a trapné situace. Marná sláva, po letech tedy ubírám hvězdu a za nezajímavý počin uděluji pouhé dvě. Raději Krotitele duchů, Záměnu nebo Špióny jako my. Tohle ne. 30% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Poznáte tie filmy, ktoré si roky chcete pozrieť, no dlho ste ich odkladali? A keď sa k nim konečne dokopete, zistíte, že ste reálne o veľa neprichádzali? "Coneheads" je pre mňa presne týmto filmom. Môžeme argumentovať, že ma malo hodnotenie CSFD dávno odradiť, bol som zvedavý, ako bola spracovaná komédia o mimozemšťanoch so špicatými hlavami. Asi som divný, ale toto bol film, ktorý som chcel vidieť. Tak som si ho konečne pozrel a zhodnotil, že dokopy som o veľa neprichádzal. Film má svoje dobré momentky a spočiatku to pôsobí, že to môže byť aj celkom vtipné. Dokonca si myslím, že spôsob ako Aykroyd a Curtin hrajú svoje postavy nie je vôbec zlé. Problémom je však pre mňa ako normálne na nich všetci reagujú, pričom by podľa mňa mali byť úplne vyjavení, že kde sme sa to vlastne ocitli. Vďaka tomu to pôsobí ako samozvaná paródia na sci-fi, ktorá v mnohom nefunguje. Mimozemšťania sa postupne začnú správať viac ako ľudia (hoci ich dialekt sa moc nezmení) a nie je veľmi vtipné vidieť ako Dan Aykroyd dá hrdzavú sviečku do úst, vytiahne ju vyčistenú a všetci sa tvária, ako keby to bola úplne najsamozrejmejšia vec na svete, že to tak funguje. Nie je to vtipné, pretože si to neviem absolútne žiadnym spôsobom predstaviť. Komédia funguje, ak to pôsobí uveriteľne. No tu to vôbec nefungovalo. Ako som povedal, má to niekoľko dobrých momentiek, postavy sú okey, nič ma vyslovene neiritovalo, no dúfal som, že sa na tom zasmejem oveľa viac. V podstate som si to skôr odsedel v úplnej tichosti. A to je škoda. Hodnotenie: C ()

Reklama

Reklama