Reklama

Reklama

Co ste hasiči

(seriál)
  • Slovensko Co ste hasiči
Česko, (2021–2023), 12 h (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Petr Rychlý, Václav Kopta, Marek Holý, Jana Bernášková, Jaromír Nosek, Radim Kalvoda, Vlastimil Zavřel, Pavel Nový, Sabina Rojková, Radek Melša (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Každá ves v Čechách má hasičskou zbrojnici. Stejně tak i vesnice Horní. Sbor dobrovolných hasičů zde vede svérázný Petr Pospíšil (Petr Rychlý). Má trochu horkou hlavu a před nikým si servítky nebere. Je to ale férový chlap, který vede svůj sbor až se starosvětským smyslem pro zodpovědnost, a ve vesnici ho proto mají rádi. Tedy až na vypočítavého starostu Vladimíra Urbana (Václav Kopta). Ten se totiž přes hasiče snaží vyvádět peníze z obecního rozpočtu a Petrova poctivost se mu vůbec nehodí do krámu. Starosta se proto snaží Petra a jeho hasičské jednotky všemožně zbavit. Souboj mezi Petrem a starostou je ústředním motivem nového českého seriálu plného rázovitých postav z malebného Ladova kraje. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (4)

Co ste hasiči (2021) 

Už jsem málem zapomněl, že nás loni v létě (a už se chystá i druhá řada, ale u ní už opravdu nebudu) Nova poctila touto hasičskou parádou, která měla být jakýmsi duchovním nástupcem Okresního přeboru, kdyby však nebyla zoufale nevtipná, plná všemožných filmových klišé o vesnících a vesničanech. Ne ne, tady vážně pár dílů stačilo aby divák poznal, že další klenot se nekoná, a spíše to je něco, co brzy upadne v zapomnění. ()

Hořící pták (2021) (S01E01) 

Měl jsem značné obavy, jelikož podle různých upoutávek a propagace mi to přišlo jako variace na Horní Dolní / Kameňák... Tak takové to není, z velké části i zřejmě proto, že tady humor vůbec není, ačkoliv je to od začátku prezentované jako komedie. Je to zatím takové těžko zařaditelné, humor nic, drama nic, romantika nic... Zatím pro mě dost nijaké, a o ničem. ()

Bažina (2021) (S01E02) 

S hasičema, jejich zvyky, potažmo nějakým humorem, který by mohl ukazovat nějaké typické hasičské situace to má společné fakt málo. Pokud si někdo myslel, že to bude hasičský Okresní přebor, tak musel velmi rychle vystřízlivět. ()

Pálení čarodějnic (2021) (S01E03) 

Když už to vypadalo, že bude opravdu nějaká akce a zásah, která podle protagonistů hrozila vybouchnutím snad celé vesnice, tak stačilo povolat jednoho dubléra Rychlého, a následně za 5 vteřin bylo vše uhašeno.... Jinak fakt bída, občas už to padalo směrem ke klasickým Kameňákům ("Víte, který oheň se nemusí hasit? Když se vám zapalujou lejtka..."). No jelikož začíná olympiáda, tak toto půjde už na vedlejší kolej, a je dost možné, že se k tomu už ani nevrátím. ()

Reklama

Reklama