Reklama

Reklama

Co ste hasiči

(seriál)
  • Slovensko Co ste hasiči
Česko, (2021–2023), 12 h (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Petr Rychlý, Václav Kopta, Marek Holý, Jana Bernášková, Jaromír Nosek, Radim Kalvoda, Vlastimil Zavřel, Pavel Nový, Sabina Rojková, Radek Melša (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Každá ves v Čechách má hasičskou zbrojnici. Stejně tak i vesnice Horní. Sbor dobrovolných hasičů zde vede svérázný Petr Pospíšil (Petr Rychlý). Má trochu horkou hlavu a před nikým si servítky nebere. Je to ale férový chlap, který vede svůj sbor až se starosvětským smyslem pro zodpovědnost, a ve vesnici ho proto mají rádi. Tedy až na vypočítavého starostu Vladimíra Urbana (Václav Kopta). Ten se totiž přes hasiče snaží vyvádět peníze z obecního rozpočtu a Petrova poctivost se mu vůbec nehodí do krámu. Starosta se proto snaží Petra a jeho hasičské jednotky všemožně zbavit. Souboj mezi Petrem a starostou je ústředním motivem nového českého seriálu plného rázovitých postav z malebného Ladova kraje. (TV Nova)

(více)

Recenze (38)

Olík 

všechny recenze uživatele

Co říct a neurazit? Možná by stačilo podepsat se pod recenzi uživatele slunicko2 „Díl od dílu horší a horší. Ještěže je těch dílů jenom osm“. Jasné a především pravdivé. První seznámení…..no nebude to žádný český MASH, ale koukat se na to dá….docela se mi hlavou honilo přirovnání s Dudkovou Hospodou (r. 1996-97). Každopádně každým dalším dílem se kvalita víc a víc přibližovala práci maskéra, který připravoval Rychlého porost tváře a zmiňovaná Hospoda by se přirovnáním mohla urazit a třeba už nám taky příště nenalít. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Seriál Co ste hasiči bych zase tak nehanil. Určitě nešlo o nejlepší seriál posledních let, ale rozhodně ani ne o nejhorší, tato kategorie má tvrdou konkurenci třeba v Kameňáku. Za mě se jednalo o docela pohodový seriál, oddychový, odpočinkový. Pravda, netřeba u něj moc přemýšlet, ale rozličnost postav a jejich charakterů je značná. Líbila se mi úvodní znělka. Taktéž obsazení herců svědčí, že jde o seriál "na pohodu". Ostatně, těch seriálových studiovek už bylo docela dost, z tohoto pohledu působí zatím stále novinka jako oživení. I hasičské prostředí navíc venkovské je docela originální. Mezi současnými kriminálkami a rodinnými dramaty to rozhodně je dobrá novota, u které se dá zasmát. Druhá série pokračuje ve stejném duchu a nic tak inovativního zrovna nepřináší, pořád jde o hasičárnu, jen ty vztahy se trochu promíchaly. Na druhou stranu při stopáži epizod a podivnosti jednotlivých postav mě to pořád vcelku bavilo. ()

Reklama

Franki69 

všechny recenze uživatele

Půjdu trochu proti proudu, ale seriál mě opravdu pobavil…Nova porazila Primu v tvorbě divácky přívětivých seriálů rozdílem třídy. Nečekejte ale velké překvapení, vše jede podle vyzkoušených šablon, ovšem dobře napsaný scénář a s velkým zaujetím odehrané postavy - zejména Petrem Rychlým, Václavem Koptou a Janou Bernáškovou dělají z této stylizované vyprávěnky ze života na vesnici pohodově snesitelnou podívanou. Podezřívám z toho režijní vedení, spojené s ostravským divadlem Mír (Lajna, sKORO NA mizině), které si pečlivě ohlídalo, aby v podstatě banální příběhy jednotlivých epizod nepřetržitě odlehčovaly drobné situační vtípky, které naštěstí pro diváka opravdu fungují. Neříkám, že to musíte vidět, ale když si budete chtít ukrátit krátkou chvíli, klidně si to pusťte. Dávám 55%, což je bezkonkurenčně nejvíc, co jsem kdy televizní seriálové tvorbě českých komerčních televizí dal. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Prvotní ukázky ze seriálu mne nalákaly na něco alá "Okresní přebor", tudíž z vesnice, v pohodě fórky a ne moc trapnosti. Místo toho se zdejší hasiči, a vlastně celá vesnice, snaží vykrádat jak kultovní hlášky, tak jiné seriály, tak zohledňovat současnou dobu... no prostě ze všeho něco. I ústřední postavy působí dosti strojeně klasicky to postavíme na "zlém" starostovi a "hodném" šéfovi hasičů a okořeníme to "láskou" (neznám, náhodně ji potkám, nechce nic a najednou po pár sekundách láska až za hrob... jak klasické :D) mezi jejich dětmi... Za zdejšího kasanovu dáme Edu aneb obtloustlého, zarostlého chlápka věčně s pivkem v ruce a čelenkou na hlavě... opravdu lev salónů, který odláká kdejakou manželku, či dokonce jakousi celostátně známou redaktorku... Proč ne.. A když to drhne, tak tam strčíme maníka co věří kde čemu od duchů, přes 5G sítě, chemtrails a podobně, ať si přes to kopneme do dnešní doby kdy se tomu teoreticky většina diváků zasměje.. Celkově nic extra herecké obsazení, většinou se tu nic moc neděje a spíš se tu solidně vykrádá. Jediná kdo mne tu trošku baví je pohodová Jana Bernášková. Dějově se člověk jen občas pousměje a to je ten hlavní problém,. Takže shlédl jsem seriál až do konce (kromě 1 dílu - byl jsem mimo domov) a ve finále zklamání a jen 2z5 . ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Seriálová tvorba Novy nás tu straší už bezmála 30 let a za tu dobu by se daly její povedené seriály spočítat na prstech jedné ruky. Majitelé Novy by se měli dát na modlení, aby v jejich firmě nezačalo někdy v budoucnu hořet, protože hasiči zde byli vykresleni jako totální jelimani a dá se očekávat, že ti by za trest nechali Novu lehnout popelem. Jediná hvězdička je za snahu nerecyklovat o prázdninách pouze ohrané kusy, ale také přijít s něčím novým. ()

Galerie (590)

Zajímavosti (13)

  • Premiéru epizody sledovalo 858 tisíc diváků starších 15 let, byl to nejlepší výsledek z pořadů vysílaných po 20. hodině. (rublik05)
  • Celý seriál se natáčel pouze ve Středočeském kraji, konkrétně v okolí Těptína a Kamenice. (SuprSkill)

Reklama

Reklama