Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedobře rychlé tempo. Přehršel postav. Tuny vykouřených cigaret. Šíleně trhavá kamera naprosto na zabití. Že je Plíšek špatný řidič, v Případech už neřidič, stačí naznačit 1-2x, stačilo to s popelnicemi, znalým dojde hned. Trochu si člověk zvyká, když hřmotný hlas B. Polívky předchází M. Finger.  Kryštof Bartoš geniální volba. Finger jako Plíšek špatně - měl ho hrát Sokol. Postava mladšího Plíška je hodně jiná, afektovaná, přecitlivělá, postrádající charisma, investigativnost, pozorovací schopnosti, psychologickou výhodu a další nepřehlédnutelné atributy, které má Plíšek st. - škoda, tam šlo si se scénářem a castingem pohrát... Celkově zatím rozlítané, neukotvené v místě a vyznění. Velmi chybí ten pocit, který v Případech dokázala udělat kancelář. V ní sedící Petr Stach, pojídající rohlík a trvanlivý salám. I v devadesátkách byly podobně epické svačiny, stravovací návyky. Trocha Májky a klidu by na rozjezd rozhodně neuškodila. Tvůrci nemuseli narvat většinu zásadních postav Prahy té doby do jednoho dílu. Měli jich natočit alespoň osm. Mohli v jednom díle sledovat Tomáše Kozáka, třeba i s rodinou, nastínit práci (případy) z doby NEŽ nastoupil na 1. oddělení. V tom samém dílu mohli osvětlit a připomenout specifický svět devadesátek, např. prostřednictvím TV zpráv. Prostě chybí lepší Prolog a vyšší propracovanost. O případu Fr. Mrázka (jeho archivu) mj. pojednává Ach ty vraždy! E06 Archiv Felixe Burgeta. Očekával bych, že zrovna J. Mareš vnese více světla a jasna - zatím se tak nestalo. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšil, jaké to bude. Nesklamali mě. Sokola jsem se bál, ale moc mile překvapil. Pagáčová je moc přijemná herečka. Finger je taky dobře naštvanej, ale moc topornej. Ale asi to skvěle odpovídá době. Bartoš dost dobrý, ale více neznám - líbil se mi. A Frydrich se té role taky chopil pěkně. Tvůrci se moc vytáhli, tímto dílem. Zločinci jsou tak moc skvěle zahraní. Paráda. ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám z toho smíšené pocity. Atmosféra a výprava sedí dokonale. Takhle přesně si devadesátky pamatuji. Ale samotný děj a postavy mi moc nesedly. Na to, jaký to má olbřímí marketing, kdy snad nemine den, aby o tomhle seriálu nepsala všechna online média, je to taková průměrná detektivka. Neurazí, nenadchne. Když to srovnám s fantastickými Případy 1. oddělení, tak tady v podstatě úplně chybí charaktery. Všichni jsou takoví jakoby šediví, bez tvaru, chuti a zápachu. Jediné výrazné postavy, které nemizí v té šedi svetrů a manšetráků jsou Jonák a Mrázek. Oba se tu ale jen mihnou. Zejména u Mrázka, ktereho tvůrci absolutně nedokázali vytěžit, je to škoda nevyužitého potenciálu. A obávám se, že se to do budoucna moc nezmění. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já si nemůžu pomoct, ale tenhle pelmel byl fakt moc. Zrychlený průřez takových postav podsvětí, který se tam mihnou dvakrát? Jako fakt. Vyšetrovací metody dejme tomu, ale jinak jste v rychlíku, berličky, že se přehoupne mě na další roky a jsme stále na místě je sice na zrychlení hrozně fajn, ale trpí tím postavy. To kdo psal o kameře má jen pravdu. Jak tohle může být dílo. I v 50 letech dokázal držet kameru lépe. Nevím co tenhle výmysl má znamenat. Herecky taky nespadnete na držku a jediný Jonák v podání Novotnýho je jediná postava která chytne hned. Vlastně to jediný si každý pamatuje. Atmosféra standartní, protože narvat starý svetry a starší auta už umí každý. Kromě toho novějšího balkónu s okny, to se nepovedlo. Drželo mě jen téma a druhý díl jen hodím, že bude snad opět Jonák, ale doufám hlavně, že to bude konzistentnější, než tenhle výstřel do tmy.50% ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé retro - ty svetry ještě nosíme na chalupě a hrníček, z kterého pil Sokol, mě fakt dostal. Finger se mi líbil, Fridrich taky nebyl špatný, Michal Novotný výborný...Sokola ráda nemám, ale tady mi zas tak moc nevadil. Jen tu Pagáčovou nemusí strkat všude, stačilo, že bylo naprosto nemožná v Superstar. Hrozná kamera a divný závěr. Podle mě je ale velmi ošidné natáčet něco, co předcházelo úspěšnému seriálu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Mafiána Ivana Jonáka si zahrál Michal Novotný, který v seriálu Kriminálka Anděl (od r. 2008) tak říkajíc na opačné straně barikády hrál jednoho z hlavních vyšetřovatelů. (Brain)
  • Na konci epizody říká postava majora Pauříka (Vasil Fridrich), že jeden z policejních kolegů dělá na Roubalovi. Ve stejném roce, kdy se seriál odehrává, totiž řádil sériový vrah Ivan Roubal. (Punisher)

Reklama

Reklama