Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (148)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobré, zábavné, dobově věrohodné, rozhodně vydařenější, než Stíny v mlze, které ČT dává v pondělí. Oceňuji odvahu poukázat na to, že se Karel Gott, nynější modla národa, paktoval v devadesátkách s kdejakým mafiánem. Co mi ale na seriálu vadí, je to, že se případ nevyřeší za jeden díl. Čekat zas týden na to, jak se případ posune dál, je docela dost otravné. 2,5* ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to padlo i jinde. Ten kdo o té době nic neví, těžko se bude orientovat ve všech těch jménech. Naštěstí jsem přítelkyni pustil před nedávnem Sametové vrahy a tak když se v ději mihne nějaká postavička, stačilo říct "Víš to byl ten jak v tom filmu.." , Autor asi předpokládá, že všichni vědí o kom je řeč ale to není zdaleka pravda. Ale i tak dávám 4*, to zoufalství a donkichotské boje tehdejší policie jsou velice reálné a taky za Jonáka, ten se fakt povedl. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Éra podnikavců, nevkusných sak, oprýskaných škodovek, veksláků, Twenty 4 Seven, kupónové privatizace, Vaška Klausů, Jardy Jágra, lámání starých struktur. A taky množství (nájemných) vražd. I množství neobjasněných vražd. Někdo na tenhle přechod od komunistické diktatury k demokracii západního typu a tržní ekonomice vzpomíná rád, někdo to má přesně naopak. Kdo má informační základ, tak to vesměs dá, přesto je to místy překombinované a příliš nahuštěné, a to velké množství jmen tomu všemu rozhodně nepomáhá. Režiséru Peteru Bebjakovi se každopádně podařilo zachovat celkový ráz doby. Nástup Michala Novotného v roli bizarní postavičky Ivana Jonáka je skvostný. Ten chlapík byl k pláči i k smíchu. Celkově skvělé obsazení a výjimečně atraktivní téma. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé retro - ty svetry ještě nosíme na chalupě a hrníček, z kterého pil Sokol, mě fakt dostal. Finger se mi líbil, Fridrich taky nebyl špatný, Michal Novotný výborný...Sokola ráda nemám, ale tady mi zas tak moc nevadil. Jen tu Pagáčovou nemusí strkat všude, stačilo, že bylo naprosto nemožná v Superstar. Hrozná kamera a divný závěr. Podle mě je ale velmi ošidné natáčet něco, co předcházelo úspěšnému seriálu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto nejlepší uživatel této databáze musím rovněž uznat, že Franty Mrázka bych si v tomto seriálu přál rozhodně víc. Taktéž jsem úplně nebyl oslněn hereckými výkony a obsazením. S výjimkou Jonáka, který je skvělý, Taktéž asi málokoho potěší závěr tohoto dílu, kdy asi prostě jen vypršela povolená stopáž, tak si s tím tvůrci nelámali hlavu a prostě to utnuli, jak je zrovna napadlo. Na stranu druhou oceňuji, že je seriál čistokrevné krimi a nevěnuje se tolik píčovinám typu rodinný život postav. Po celou stopáž jde k věci. Chrlí stále nová jména a z tohoto pohledu je to opravdu koukatelné krimi podle pravdy, které rozhodně nenudí. [69 %] ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Vražda bodyguarda Jívy se natáčela v Praze Dejvicích Nad Šárkou 132. Na plotě ale můžeme vidět tabulky ulice Hadovitá a čísla popisná/orientační 247/12. Ty odkazují na skutečné místo, kde se vražda odehrála. (Frontier)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno