Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 2

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (997)

Douglas 

všechny recenze uživatele

PREDÁTOR: KOŘIST (2022) je nebývale opojný akční film i western zároveň. Skvěle budovaný sourozenecký vztah, hrdinka hledající vlastní přístup k lovu a hned dva padouši - predátor i vetřelci (bílí lovci). Každý další hrdinčin fyzický, taktický i psychologický krok je precizně motivován nějakým předchozím. Dravou energií i přímočarostí mi to připomnělo Friedkinova ŠTVANCE (2003). Radost a nadšení! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŘÍKÁ SE, ŽE SEM PŘED DÁVNÝMI LÉTY PŘIŠLO MONSTRUM…“   Indiánka rychlá jako jelen, s trefou (tomahavkem) Robina Hooda. Pomalý budování atmosféry…, sledujeme život v indiánský vesnici… a teenegerku, která chce dokázat, že má na víc, než stát u plotny (indiánský). Hele… asi to nestálo majlant. Je to kurevsky jednoduchý a jestli mám rozumbradovat, tak víc tohohle,  než Šedejch mužů. Užijeme si celkem dost Predátora a občas i tý trochy krve. Pohodový béčko, který se dá vidět víckrát, byť nebude mít čím překvapit.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju věci, co krvácej a neumřou. 2.) Chystám se lovit něco, co chce ulovit mě. 3.) Miluju Kanadskou přírodu a Komančekej dialekt.   /// Thx za titule „Tomáš Slavík“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nejenže jde po dlouhé době o zdařilý predátoří biják, ale ještě k tomu o historicky první celovečerní film dostupný současně v angličtině a jazyce Komančů (v komančtině zní název Ku̵htaamia - doslova "rituál přechodu"). Z čehož plyne i malé doporučení: pokud budete mít jen trochu možnost, zvolte druhou variantu. Komančtina - ač pouze ve formě synchronního dabingu - přidává příběhu jinak chybějící vrstvu autentičnosti (domorodé jazyky například nikdy nereferují o mimolidských tvorech jako o "tom" či "věci", což v angličtině vyloženě tahá za uši) a navíc krásně zní. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jeden les! Jedna indiánka! Jeden Predátor! Jedno téma a tím je KOŘIST! Tak málo stačilo k tak dobrému zážitku! Film pojednává o lovu a co pro různé lidi...pardon! Různé BYTOSTI může znamenat a jak se k tomu různé osobnosti staví. Pomalé budování hlavní hrdinky, jejího kmene, bratra a predátora vede k silnému a odměňujícímu finále. Kdo tohle nazývá GIRL POWER, tak mu už z toho dnešního politického klimatu šplouchá na maják. Takhle prostě příběhy fungují a hrdinka není zázračně schopná, jenom získá sebedůvěru a odvahu, která ji celý film chybí! Využije své dovednosti ze světa můžů i žen a zvítězí jen díky své chytrosti a dovednostem, nikoliv díky zázračné síle. Není to sice dokonalý, CGI zvířata se slabší animací kazí dojem a stejně tak to vyvrcholení je přeci jen trochu příhodné. Avšak konečně to vypadá, že jde Predátoří série správným směrem a je ve správných rukou. Tak snad to tak i zůstane! 8/10! ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Som velky "fanusik predatorizmu" (jedneho mam aj nakresleneho na ramene)...mozno aj preto som k vacsine predatorovskych filmov dost prisny...mam pocit, akoby sa tieto filmy stale dostavali do ruk nejakych amaterskych zacinajucich tvorcov a vacsina filmov s Predatorom posobi skor ako nejake Fan movies...tak tomu je aj tu...v style, uz doslova otravnej Girl power fashion, tu mame emancipovanu indiansku teenagerku proti , asi tiez mladickemu a neskusenemu, az diletantsky hlupuckemu Predatorovi...sceneria fajn, ani gore nechyba, ale je to cele robene doslova v style celej, detsko orientovanej Disney filozofie... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Jedná se o první film s Predátorem, ve kterém je hlavní postavou žena. (NiWi)
  • Ke konci filmu hlavní hrdina Naru (Amber Midthunder) přivolá Predátora pomocí zmrzačeného muže využitého jako návnada. Poté, co Naru nastraží past, stojí ve tmě a zapíská, což je čin, který je v mnoha indiánských kulturách tabu. Pískání v noci prý přivolává zlé duchy, což odráží, jak Naru záměrně přivolává zlo na zraněnou návnadu. (mikki089)
  • Štít, který Predátor ve filmu použije, byl podle režiséra Dana Trachtenbera inspirován herní sérií „God of War“. (spacemaster)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama