Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 2

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (995)

Douglas 

všechny recenze uživatele

PREDÁTOR: KOŘIST (2022) je nebývale opojný akční film i western zároveň. Skvěle budovaný sourozenecký vztah, hrdinka hledající vlastní přístup k lovu a hned dva padouši - predátor i vetřelci (bílí lovci). Každý další hrdinčin fyzický, taktický i psychologický krok je precizně motivován nějakým předchozím. Dravou energií i přímočarostí mi to připomnělo Friedkinova ŠTVANCE (2003). Radost a nadšení! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dan Trachtenberg oživil značku predátora a byť po prvních trailerech filmu nikdo nevěřil, tak se jedná o úspěch a já jsem taky spokojen. Oceňuji, že se Prey odehrává za období komančů. Má to nádech Apocalypta a drsných filmů s indiány moc nemáme, v hororovém subžánru už vůbec ne, takže období i prostředí kvituji. Líbilo se mi, že se první polovinu film tváří jako Survival, kde sledujeme spousta zvířat, která se vzájemně loví ( puma, medvěd, vlk, had, zajíc). Klidně bych si dokázal představit celý film, kde se hromada CGI zvířat navzájem požířá v džungli za doprovodu hutného eRka, to bych asi zešílel ( tak snad se jednou dočkám). Predátor se pomalu seznamuje s novou planetou a hodně času je tu věnováno lovu, což mě bavilo. Druhá půlka se promění ve slušné akční inferno, kde predátor zaútočí na francouzské kolonizátory a to patří k nejlepší scéně filmu, povedl se i závěrečný duel. Jsou tu působivé smrti, byť gore mohlo být ještě výživnější, ale je dostačující. Amber Midthunter je sympatická a v boji překvapivě šikovná, takže jsem neměl problém ji věřit. Povedla se také hudba i atmosféra. Jediný menší problém mám s Predátorovou invisible kamufláží, která na mě nepůsobila dobrým dojmem, ale jakmile se fešák ukázal v plné kráse, tak už jsem byl spokojen. Pro novou generaci, která si starého Predátora nejspíš už nepustí si myslím, že Prey je parádní zářez do predátoří frančízy. Příběh 3/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8/10. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Všichni vychvalují, žvatlají si o tom a ono to stejně pusobi jako beckovy amatersky film.. hlavni hrdinku jsem znal z neuspesneho serialu a cumela stejne jako tehdy, smutny blbe hrajici kladas... ze Amici nechaji zemrit bojovniky indianskeho kmene a francouzske kolonizatory, budiz, ale proc ta zvirata, bylo to treba?? :-)) Hele lidi, na rovinu, doba je jaka je, ale stale omilany ho.na na me uz nepusobi, trapny hlasky vycpelych klasik, ktere vsichni zname nazpamet, vazne chceme porad tohle dostavat??! Padouch jelito, na konci ve finalce to vzda a ta priserne blba maska.. jako fakt ne! Kdyz to krvaci, nech to vykrvacet, fy. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jeden les! Jedna indiánka! Jeden Predátor! Jedno téma a tím je KOŘIST! Tak málo stačilo k tak dobrému zážitku! Film pojednává o lovu a co pro různé lidi...pardon! Různé BYTOSTI může znamenat a jak se k tomu různé osobnosti staví. Pomalé budování hlavní hrdinky, jejího kmene, bratra a predátora vede k silnému a odměňujícímu finále. Kdo tohle nazývá GIRL POWER, tak mu už z toho dnešního politického klimatu šplouchá na maják. Takhle prostě příběhy fungují a hrdinka není zázračně schopná, jenom získá sebedůvěru a odvahu, která ji celý film chybí! Využije své dovednosti ze světa můžů i žen a zvítězí jen díky své chytrosti a dovednostem, nikoliv díky zázračné síle. Není to sice dokonalý, CGI zvířata se slabší animací kazí dojem a stejně tak to vyvrcholení je přeci jen trochu příhodné. Avšak konečně to vypadá, že jde Predátoří série správným směrem a je ve správných rukou. Tak snad to tak i zůstane! 8/10! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ďalej už nepôjdeš. Toto je koniec.“ Keď začal Trachtenberg (Ulica Cloverfield 10) v kanadskej divočine natáčať tajomný film pod názvom Prey, bolo mi to fuk. Keď šokujúco prasklo, že sa v skutočnosti jedná o prequel Predátora, stupeň natešenosti sa prudko zvýšil. Nakoniec je pravda niekde uprostred: nie je to najlepší film desaťročia, ale 4* si s oškretými ušami určite zaslúži. Samozrejme, ak ste plnokrvný fanúšik série. Zaujímavé je, že pracovný názov snímke v origináli zostal; Predátora by ste v ňom hľadali márne. Scenár je neoriginálny, ale zachraňujú ho jednak sympatické postavy (resp. herci, v tomto prípade je to tak trochu jedno a to isté) a jednak samo osebe originálne umiestnenie vesmírnej beštie medzi Indiánov počas osídľovania Ameriky  arogantnými emigrantmi z Európy. Po tejto stránke je to napriek nedokonalosti film, o ktorom sa vám sníva, užívate si jeho sledovanie a potom sa zobudíte a pomyslíte si: „jasné, to sa mi mohlo fakt len snívať, niečo také by nikdy nikto nemal odvahu natočiť“. No... a mal. Konečne. Snímka je patrične brutálna, drsná a nekompromisná a prežitím si nemôže byť nikto istý, ale nie je to explicitný bitúnok. Hlavne som ale v prvom rade rád, že sa tvorcom podarilo do nemalej miery zachrániť ságu, ktorú pred štyrmi rokmi nepochopiteľným spôsobom zmasakroval Shane Black (dodnes odmietam uveriť tomu, že ten film existuje). Čo je samo osebe obrovský zázrak. Predátor: Korisť sa na nič nehrá, ale kúzlo sa ukrýva práve v  jednoduchosti a príjemnej priamočiarosti. Kameraman si užíva všetko možné, od krásnych lesov cez panoramatické zábery až po Predátora, ktorý je značným spôsobom fotogenický (a pekne hnusný, z jeho držky by sa zatmelo pred očami aj Dutchovi a to už je vážne čo povedať). Ambert Midthunder bola ako akčný element skvelá už v Legion, takže ma neprekvapilo, že to zvládla aj tu. Film je svižný a akčný a to (vďaka dynamickej, tepúcej hudbe) aj mimo akčných sekvencií. Väčšinu času som sa nasprostasto (= spokojne) usmieval. Áno, možno som čakal predsa len o štipku viac, ale po Blackovom pekle je to veľkolepý a krásny comeback. Pes skvelý a logických kotrmelcov minimum (to, čo tu je, bolo ostatne v sérii prítomné odnepamäti: čo je to dofrasa za férový súboj, ak sa dokáže zneviditeľniť?). Potitulková scéna je, aj nie je (ale skôr je, ako nie je). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Film byl vydán ve dvou verzích. V první používají Komančové kombinaci angličtiny a jazyk Komančů, zatímco ve druhé verzi uslyšíme pouze jazyk Komančů doplněný o titulky. (HellFire)
  • Autorem masky a vzhledu nového Feral Predátora je Michael Vincent. (Deyw)
  • Jedná se o první film s Predátorem, ve kterém je hlavní postavou žena. (NiWi)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama