Reklama

Reklama

V nejvyšší lize získávají hráči baseballu bohatství a slávu, někteří z nich se stávají legendami. Není tu místo pro nezkušené zelenáče nebo stárnoucí atlety. Snad kromě mužstva Clevelandu. Veterán baseballu se zdravotními problémy, podmínečně propuštěný mladistvý delikvent... V tomto roce možná ve výběru Clevelandských Indiánů nejsou hráči, v jaké clevelandští fanouškové vždycky doufali, ale je to skupina mužů, kteří jsou rozhodnuti vytěžit ze své šance co nejvíc. A s týmem, jako je tento, se může stát cokoliv. (Warner Home Video CZ)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Je proti pravidlům MLB, aby Rick Vaughn (Charlie Sheen) nastoupil do posledního zápasu ve filmu na poslední out. Rick Vaughn je po celý film vedený jako startující nadhazovač SP. Tito nadhazovači zápasy startují. Když je tento SP unavený, nastoupí nadhazovač s označenim RP - dohazovač, který buď zápas doháže, nebo je opět vyměnen za jiného RP, případně CP, což je closing pitcher, specialista na poslední inning. Navíc tito SP mají přesně uvedené pořadí, ve kterém nastupují k zápasům během celé sezony. Pokud tedy na zacatku zápasu trenér rozhodne, že dostane přednost starší nadhazovač, přestože je na řadě Vaughn, jde o porušení pravidel. Nadhazovač by mohl nastoupit pouze v případě, že by byl Vaughn zraněný. Uvedená pravidla neplatí pro nejvyšší českou ligu. (kubsov)
  • Hodiny na výsledkové tabuli ukazují 10:40. Přitom je den a prvoligové baseballové zápasy se dopoledne nehrají. (Sinecod)
  • Charlie Sheen v roku 2011 priznal, že pred natáčaním filmu užíval steroidy na zvýšenie svojej výkonnosti. (dalver)
  • Samotný klub Cleveland Indians skutočne v 90. rokoch prežil najúspešnejšie obdobie svojej histórie. (dalver)
  • Postavu komentátora Harryho Doyla si zahral bývalý neúspešný hráč Milwaukee Bob Uecker, ktorý po konci kariéry pôsobil 33 rokov ako komentátor. (dalver)
  • Film aj jeho pokračovanie sa natáčali v Milwaukee, na štadióne konkurenčných Brewers. (dalver)

Reklama

Reklama