Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (168)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to mělo potenciál. Dobrý námět, dobrý Čermák, dobrý Švehlík, Dagmar hrající 40-ítku (má na to, kromě toho šišlání), ale....Ale prostě to postrádá jakousi dynamiku, emoce, náboj a vůbec ztvárnění toho sociopsychopata magora Roubala.  Byla jsem natěšená...byla jsem načtená...a byla jsem nakonec hrozně zklamaná...Za mě 65% (11.12.2021 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Česi načo siahnu (čo sa filmovej tvorby týka), to poväčšine premenia na "zlato". Bohužiaľ "Případ Roubal" nie je tak celkom onen prípad. Tak nejak som dúfal, že sa človek viac dozvie o samotných činoch, no toto je krimi na báze čistej "dokazovačky" viny /neviny. Hynek ako herec je vydarená postavička všetkého druhu, pre akýkoľvek žáner. Byť to väčší priestor pre neho, aj samotná mini séria by bola vnímaná ďaleko lepšie. Taktiež musím povedať, že čím viac sa blížil záver, tým viac mi prišiel vývoj deja "idealizovaný". Nejak sa mi nechce veriť, že by to všetko išlo tak ľahko .. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kauza Ivana Roubala není v našich končinách vůbec cizí, Pohádka přeci jen leží kousek odsud a letos na jaře jsem její nepříjemnost zažil na vlastní kůži. Už jen proto jsem se na tuhle minisérii začal těšit, přestože mi už předem přišlo, že 3dílný formát bude málo. A on skutečně je. Kromě rychlého příběhu mladé právničky, která mě mimochodem ze všech postav zaujala zdaleka nejvíce, se Kopáčová nestihla vlastně věnovat absolutně nikomu, počínaje samozřejmě Roubalem a konče například postavou Davida Švehlíka. Což je velká škoda, tomuto tématu by slušela klidně řada o deseti epizodách. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Takový potenciál, který má Roubalův příběh. A takhle slabě to využít. V tomto případě jde o velmi umělecké ztvárnění reálného dění. Teda až na to, že příběh je o mladé studující zrzce, která má v devadesátých letech svůj byt a záznamník a je závislá na diazepamu a hrdá. Cvičí jógu, chodí ve spodním prádle, dělá si kafe, přemýšlí, chodí sem tam a jedná na vlastní pěst. Studuje práva a při své úplně první příležitosti posere všechno, co se zrovna naučila. Má komplikovaný vztah s otcem, který se stihne i vyřešit. Její táta si dá pomerančový džus, protože to je relevantní k případu a je to perfektní rozuzlení všeho. Přednes má stejně strojený, jako jakákoli jiná herečka. Díky naslouchátku má šestý smysl (?!?!!!!!) který jistě při vyšetřování a soudu reálně velmi pomohl. Téhle části je věnovaný velký prostor. Pak tam je vztah mezi studentkou a studentem. Také mají auta a celkově si žijou dobře. Pak tam je detektiv, jeho parťák a státní zástupkyně a všichni už od první minuty snímku vypadají, že přesně vědí, co dělají. Tajní policisté s fotkou v ruce zblízka zírají na nebezpečného podezřelého, kterého mají zadržet. Pak se za ním všichni dlouze otáčejí a čumí mu do xichtu, jestli je to jako opravdu on. Pokud by to tak doopravdy fungovalo, tak nechytí ani mouchu. Rekvizity jsou dobové jen částečně. Celé je to afektované a zároveň prostříhané cool hipsterskými scénami a hudbou. Asi deseti vteřinová znělka se opakuje ve smyčce po celé tři díly. Fakt gratuluju, pevně doufám, že se tohoto tématu chopí i někdo jiný a neudělá z toho napůl imaginární jednohubku, zcela zaměnitelnou s jakoukoli nízkorozpočtovou a rádoby hustou detektivkou. To rádobyhusťáctví českého drama, které zní jak dabing z amerických devadesátkových akčňáků mě začíná pěkně srát. Jako z dramatického kroužku. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Rozmazlen prvním dílem jsem očekával, že zbylé dva díly budou minimálně stejně tak dobré, jako výtečná úvodní hodina, nebo ji naopak ještě předčí (jak to u podobných věcí často bývá), ale bohužel, celá minisérie má sestupnou kvalitativní tendenci a ve výsledku to o Roubalovi vlastně ani úplně není. Hlavní tady je začínající právnička, která řeší morální dilema (dejme tomu) a vztah s otcem (zbytečné), přičemž z toho druhého se na konci prakticky stane hlavní zápletka. Čermák je výbornej, ale má málo prostoru, Čenský je výtečný (ale v Ochráncovi byl ještě o chlup lepší), ostatní herci byli fajn. Na Novu dobrý, ale být na to víc času, nebo to dělat ČT, mohla to být fakt lahůdka. Takhle dostáváme jen rutinní minisérii, která je sice furt dobře natočená, zajímavá a dobře odsýpá, ale napětí postrádá úplně (a přitom by bylo na místě) a je na ní vidět, jak je celá prostě nedodělaná. Roubal si lepší zpracování opravdu "zasloužil" a s takovým tvůrčím týmem obzvlášť. 1.část 80%, 2.část 65%, 3.část 60%. Celkem 65%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Ve 2. minutě vidíme v pozadí televizi, ve které můžeme slyšet skladbu „Spoutaná“ od české zpěvačky Jany Feriové, která se proslavila pod uměleckým pseudonymem Karya. Píseň vyšla na jejím debutovém album s názvem „Karya“, které vyšlo v roce 1993. (Trajektt)
  • Filmová lokace zatčení Roubala na začátku epizody je ve stanici metra Želivského. Ve skutečnosti byl zatčený na náměstí Míru v Praze. (formelin)
  • Vraždy, kterých se Ivan Roubal dopustil, se odehrály v letech 1991 až 1994. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno