Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (164)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky a herecky solidní minisérie TV Nova o jednom z největších českých sériových vrahů začala fantastickým prvním dílem, ale docválalo to do soudničky, kde hlavní roli nemá Čermákův Roubal, ani Švehlíkův kriminalista, kteří jsou do počtu, ale advokátní koncipientka Kamila Trnková ( takže jak tu někdo poznamenal nejde o Případ Roubal ale Případ Kamila  ). Asi by bylo atraktivnější, kdyby to byla Roubalova nervydrásající krimi jízda, ale ty jeho zločiny jsou jen doplňkovou neurčitou retrospektivou ze soudní síně ( asi proto , že vlastně mu prokázali daleko méně vražd než je mu připisováno ). Režisérka Kopáčová odvedla velmi dobrou práci na maxima scénáře, ale její práce pro ČT je kapku výš. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cením si snahy TV Nova udělat něco exkluzivnějšího pro svou VOD platformu a tomu odpovídal i hvězdný casting. Neříkám, že to bylo bůh ví jak napínavé, ale zajímavé to pro mě bylo až do konce- Pričlo mě tedy až neuvěřitelné, že si Policie sebou bere babku svědkyni na výjezd nebo Roubalův moták, těch prá jmen si nebyl schopen zapamatovat ? To jsem se musel vážně smát. Jinak samozřejmě ekhlaf toho jak fungují právníci, jejich práce to teda chce skutečně kachní žaludek a nulový svědomí. Státní zástupkyně mě přišla teda hodně teatrální, ale celkově mě to bavilo a to je hlavní. Hynek Čermák přesnej, Kamilu Trnikovou jsem viděl na Palmovce a myslím si, že herecky ja na tom hodně dobře. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Made in TV Nova? Wow. Tak kde začít? Radši si pusťte díl pořadu Legendy kriminalistiky, je to mnohem sugestivnější. Byť se Případ Roubal týká Ivánka Roubala, ten tu kupodivu má tak málo prostoru, že by se měla minisérie jmenovat spíš Případ Kamila. Roubal tu vlastně nepředvede skoro nic, byť ta jedna sebedestrukční scéna je vcelku mrazivá. Jinak nic, sympatický plešoun, trochu potrhlý, pravda, ale jinak ťu-ťuňuňu. K hercům mám jen toto: Havlová za mě vcelku dobrý, Jenda Čenský is back!!!! (jeho právník mě velmi bavil), David Švehlík výrazně nevýrazný, Kamila Trnková v kalhotkách s kávou, co by zabila víc lidí než gurmánské speciality Lucrezie Borgie a její stoneface - byla velmi přesvědčivá, její táta Jan Slovák byl pro mě velké překvapení (dosud jsem ho nezaregistroval). Atmosféra byla velmi dobrá, ale pokud čekáte kulervoucí vykreslení doby a Roubalova řádění v kombinaci s napínavým vyšetřováním, nedostanete víc než jen soudní konverzačku - pusťte si ty Legendy kriminalistiky, kde mluví Jan Štoček. Hynkovi jste nedali šanci něco předvést, ale zase se mohl beztrestně sklouznout po eskalátoru. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Nesympatičtí béčkoví herci. Valná část z nich jen naučeně recituje texty a netváří se, že by ji příběh vůbec nějak zaujal. Zbytek se asi snaží, ale kdo to má poznat, když je celý výsledek tak ubohý. Nabalzamovaná leklá ryba v postavě Daniely je možná záměrem herečky Trnkové (netuším, z jiných filmů si ji nevybavuji), ale znepříjemňuje sledování ještě o další řád. Dialogy jsou někdy odzbrojujícím způsobem stupidní („hodinky nejsou těla“, při prohledávce vepřínu z úst „zástupkyně“ Havlové, a podobně). No a ani Čermák nezachrání plytký scénář prostý všeho dramatu, který se navíc naprosto nepochopitelně namísto na psychologii vraha a hledání příčin jeho děsivých činů zaměřuje na trapně konvenční příběh kariéry jedné koncipientky, jež zápasí s podstatou svého zaměstnání, když ji na konci svého studia pozdě, ale přece objeví… Tak zběsilé případy a taková nuda… ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ja jsem spokojeny, urcite to nebylo horsi nez jsem si myslel. Pred zhlednutim, jsem patral v pameti a kouknul na Roubaluv "zivotopis" na Wikipedii a mohl si pustit vsechny dily za sebou. Zpracovanim i samotnym pribehem me to bavilo. Chvalim i vypravu a zvuk. Skoda, ze Cermak dostal jen malo prostoru, na neho jsem se tesil nejvice. Na druhou stranu mne nijak nevadila ani druha dejova linie s mladou koncipientkou v hlavni roli. Jako televizni film to je slusne. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Filmová lokace na začátku epizody – erotické natáčení – se nachází v bytě na Jižním městě v Praze. Z okna v pozadí je vidět hotel Kupa v pražských Hájích. (formelin)
  • Scény ze soudní síně neodpovídají zvyklostem českých soudů. Pokud se kdokoliv obrací na soud, musí při tom stát. Stejně tak se u soudu v ČR nemohou účastníci překřikovat „námitkami“ – pokud chtějí hovořit, musí jim soud udělit slovo. (awful)
  • Ve 2. minutě vidíme v pozadí televizi, ve které můžeme slyšet skladbu „Spoutaná“ od české zpěvačky Jany Feriové, která se proslavila pod uměleckým pseudonymem Karya. Píseň vyšla na jejím debutovém album s názvem „Karya“, které vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama