Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (164)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na tuzemeské a hlavně na novácké poměry velmi slušná minisérie,která má sice hafo nedostatků,ale díky skvělému Čermákovi jí dá leccos odpustit.Nejvíc je to vidět v posledním díle,který sleduje "rozhodující" soud a místo dramatu tak divně skáče z místa na místo a z pohledu lajka by Roubal za takových podmínek nemohl být vůbec odsouzen.Je to velmi pravděpodobně dané tím,že se to celé muselo vejít do cca tři čtvrtě hodiny,ale tahle zvláštní zkratkovitost případu víc ubližuje.Nakonec tedy za čtyři,ale velmi opatrné s tím,že ta čtvrtá je spíš pro již zmíněného Hynka Čermáka...70% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kauza Ivana Roubala není v našich končinách vůbec cizí, Pohádka přeci jen leží kousek odsud a letos na jaře jsem její nepříjemnost zažil na vlastní kůži. Už jen proto jsem se na tuhle minisérii začal těšit, přestože mi už předem přišlo, že 3dílný formát bude málo. A on skutečně je. Kromě rychlého příběhu mladé právničky, která mě mimochodem ze všech postav zaujala zdaleka nejvíce, se Kopáčová nestihla vlastně věnovat absolutně nikomu, počínaje samozřejmě Roubalem a konče například postavou Davida Švehlíka. Což je velká škoda, tomuto tématu by slušela klidně řada o deseti epizodách. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice slušně natočená minisérie od režisérky Metanolu. Rekonstrukce procesu s jedním z nejznámějších vrahů české historie, která není klasickou detektivkou ani přiblížením Roubalovi postavy, jelikož právě on je až překvapivě upozaděn. Jako dobře natočená minisérie s dobovou atmosférou to funguje, jako rekonstrukce závažných historických událostí už o něco méně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chyběly mi vedlejší linky a komplexnější pohled na Roubala. Všechno se vlastně točí jen kolem soudu a dokazování. Nic proti procesním postupům, ty tu byly zvládnuty bravurně, ale pokud nepočítám samotného Roubala, působily na mě ostatní postavy jako bez života. A je to sakra škoda, protože vedle jako vždy výborného Čermáka tu byl další z našich nejvýraznějších herců David Švehlík, který bohužel neměl pořádně co hrát. Kamila Trnková a její sporé herectví mě sice bavilo, ale její postava právničky, které jde především o pravdu, byla na můj vkus až příliš klišovitá. Ale upřímně řečeno z negativ nelze vinit režisérku, protože ta je zárukou kvality. Tady by se měli chytit za nos zadavetelé. Každopádně s daným materiálem se Kopáčová dokázala poprat důstojně a vytěžila z něj maximum. 70% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jde poznat, že se TV Nova pořádně plácla přes kapsu, minisérie je opravdu pěkně natočená, herecké obsazení je plné zvučných jmen, takže o kvalitní herecké výkony je náležitě postaráno. Bohužel to je asi tak vše, čím Případ Roubal dokáže zaujmout. Příběh je strašně povrchní, nic nového se divák nedozví, víceméně všechny důležité události jsou neskutečně odfláknuté, většinu souvislostí či detailů jsem si musel v průběhu dohledávat, abych veškeré dění vůbec pochopil. Také mi přišlo, že se snímek mnohem více zaobírá nějakou mladou advokátní koncipientku, která má ze všech postav asi nejvíce prostoru, než samotným Roubalem, jehož postava je zoufale nevyužitá, pro Hynka Čermáka to mohla být životní role, jelikož si na svém přednesu dal velmi záležet a v několika scénách z něj šel reálně strach. Mé počáteční nadšení se postupně proměnilo ve velké zklamání, po skončení třetího dílu zůstala jen hořká pachuť, vlastně si ani nejsem jistý, čeho jsem to byl svědkem. Jestli thrilleru, soudního dramatu nebo kriminálky, série si bere od každého něco a na mě to působilo, že ani neví, čím chce být. Každopádně jsem rád, že se i u nás začínají točit takovéto projekty a snad budou do budoucna lepší, než tahle dobře natočená, přesto čistě průměrná podívaná. 5/10. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Scény ze soudní síně neodpovídají zvyklostem českých soudů. Pokud se kdokoliv obrací na soud, musí při tom stát. Stejně tak se u soudu v ČR nemohou účastníci překřikovat „námitkami“ – pokud chtějí hovořit, musí jim soud udělit slovo. (awful)
  • Ve 2. minutě vidíme v pozadí televizi, ve které můžeme slyšet skladbu „Spoutaná“ od české zpěvačky Jany Feriové, která se proslavila pod uměleckým pseudonymem Karya. Píseň vyšla na jejím debutovém album s názvem „Karya“, které vyšlo v roce 1993. (Trajektt)
  • Vraždy, kterých se Ivan Roubal dopustil, se odehrály v letech 1991 až 1994. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama