Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (162)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádná zločinecká parta. Pracoval sám. Vraždil brutálně. Jenže tady stojí opodál. Dráždivá kauza jedné z nejvýraznějších postav české zločinecké historie je rozhodně zajímavá, sériový vrah Ivan Roubal si své oběti vybíral bez hlubších motivů, třeba jen na základě antipatií. Hynek Čermák zároveň skvěle vystihl jeho „dobrácké“ charismatické vystupování. Jenže... Je to takový Roubal bez Roubala. Víc než o ponoru do jedné děsivé duše je to o morálním dilematu, kterému bude čelit od dětství hluchá budoucí právnička – musí volit mezi pravdou nebo nadějně rozjetou kariérou. Kriminalisté mezitím sbírají (i ztrácí!) důkazy, tvůrci párkrát nepěkně škobrtnou a divák se musí mimo jiné vyrovnat s předvídatelností i mizernou thrillerovou náladou. Atmosféru třeba nemá ani setkání Roubala s ambiciózním kriminalistou (ač jsou Čermák a David Švehlík ve svých úlohách velmi dobří), obviněný se občas maniakálně uchechtne, pronese něco náboženského, ale žádné napětí nebo pnutí necítíme. Překvapivě mě bavil protřelý (bezpáteřní) právník Jana Čenského, respektive herec, který (ač bych tomu nevěřil) v úloze obstál nad očekávání dobře. Sérii natočila Tereza Kopáčová, která má v televizi už něco odmakáno – hlavně projekty založené na reálných kauzách s kriminálními motivy. Palec nahoru zaslouží i za věrné ztvárnění doby, výprava je na televizní poměry fajn. Když přimhouřím oko, tak je to na hraně tří a čtyř hvězd. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přijde mi velmi bizarní udělat jako vlajkovou loď nové placené platformy tuctovou kriminálku zaměnitelnou se vším, co je zdarma k vidění na ČT nebo i té Nově. Scénáři chybí témata a motivy, vybranou historickou událost neoživují žádným příběhem a jediný náznak osobního konfliktu v postavě obhájkyně je realizován tou nejbanálnější a nejhysteričtější formou.. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tereza solidně Kope i v dresu TV Hovna, a hlavně díky ní a několika solidním kašparům se povedlo nevídané, tedy udržet poměrně řídkou sračku obvyklých pásových popisovačů hajzlpapírů z komerčních žump nejméně o dvě třídy výš nad běžnou produkcí pícnin pro hovada. Naprosto démonického Čermáka podezřívám, že v rámci Stanislavského metody uškrtil pár komparzistů a tak nejmíň měsíc naháněl v ulicích kolemjdoucí se Strážní věží. Čenský standardně na draka, Švehlík to tam prostě má od přirození, „naformaldehydovaná čtyřicítka“ paní Krnová protlačila jakous takous afektovanou mimiku i přes třícentimetrovou vrstvu vosku na karosérie a herecky se děsivou antikoncepční pózou „mám v kundě zuby a jestli na mě sáhneš, tak zmrzneš“ vcelku vycajchovala i zkorodovaná Kamila. Ovšem zcela nechápu jednu věc. Když už se podaří uhnat velmi slušnou režisérku a silnou sestavu hlavních pozérů, který dement či felační prospěchář pak spláchne do hajzlu snahu všech zúčastněných rozhodnutím o osazení poměrně významných vedlejších rolí (Švehlíkův poskok, poskok obžaloby, Roubal junior a zejména až nevydržitelně bolestivý otec té studené ryby) totálně prkennými mantákovitými neuměteli, co by nebyli schopni přesvědčivě zahrát snad ani maňáskové divadlo pro slepohluché děti??? To je pak, jako by vcelku zaujmutému divákovi zhruba každých patnáct minut někdo nečekaně narval pěst do prdele, a v interakcích s opravdovými herci to vyvolává dojem, že jim na plac do záběrů v pravidelných intervalech vtrhával ochrnutý svačinář s cigánskou dickcí a oni to pak omylem zapomněli vystřihnout. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní počin, jsem prostě fanda minisérií a tohle mi přišlo tak akorát. Nebylo tam nic navíc a nic se zbytečně nenatahovalo. Čermák Roubala vyšvihl s naprostou grácií a ukázal, že nejen v přitroublých komediích mu to svědčí, ale taky i v takových rolí, jen tak dál. Jinak jsem s případem obeznámený nebyl, takže nedokážu posoudit věrohodnost, ale na mne to zafungovalo. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl mne přitáhnul, zbylé dva to ale dost zabily. Největší problém je úplně zbytečná, špatně napsaná a neméně špatně zahraná linie s koncipientkou. Místo toho, aby se děj točil kolem zajímavých věcí, jako byly samotné vraždy, vyšetřování a soud, řeší se tu půl času FIKTIVNÍ postava a její trable, který jsou mi úplně u prdele. Přitom Čermák super, Čečenský super, Veškrnová dobrá, Švehlík zajímavej... Velká škoda, že to autorka takhle spatlala. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Scény ze soudní síně neodpovídají zvyklostem českých soudů. Pokud se kdokoliv obrací na soud, musí při tom stát. Stejně tak se u soudu v ČR nemohou účastníci překřikovat „námitkami“ – pokud chtějí hovořit, musí jim soud udělit slovo. (awful)
  • Vraždy, kterých se Ivan Roubal dopustil, se odehrály v letech 1991 až 1994. (ArthasKarfa)
  • Většina výslechů Ivana Roubala (Hynek Čermák) se koná v budově Olšanská 6, tehdejší Telecom a později Cetin a.s., dnešní majitel Central Group. Policejní garáže jsou za touto budovou taktéž. Jde o jedinečný pohled na architekturu tehdejší doby, zvláště, když se budova začne v roce 2026 bourat. (petr020202)

Reklama

Reklama