Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

HydraCZ 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem zatím nečetl, ale byl jsem hrozně zvědavej o čem vlastně "nejlepší Sci-Fi současnosti" je. No a musím dát za pravdu, že se zde dějí věci, které jsou neokoukané, dost originální a naprosto hlavuodstřelující... I když mám furt pocit, že z toho mohli vytřískat trochu víc. Víc emocí, víc napětí, větší dopad na svět i na diváka a s příběhem nemuseli tolik spěchat. Celý je to prostě trochu Netflix. Co se nedá ale upřít je ten příběh a momenty spojené s mimozemskou civilizací San-Ti. Záhadná videohra, blikající hvězdy, vyslaný signál do Slunce, loď Judgment Day, oko na obloze, sofony nebo samotný problém tří těles. Tím jak je spousta věcí vědecky podložených, tak je strašně zajímavý to sledovat a musím říct, že podobný nápady jsem nikde jinde neviděl. Dokonce jsem kvůli tomu seriálu začal nakoukávat videa o vesmíru, čtvrtých dimenzích, Fermiho paradoxu, atd. Vůbec bych se ale nedivil, kdyby Netflix stejně jako u podobně laděného 1899 seriál zrušil. Druhou sérku bych si klidně dal, i když, potom, co jsem si přečetl plot druhý knihy, nevim, jestli by se jim to podařilo zfilmovat. :/ 7/10 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Krotil jsem očekávání po těch vlažných recenzích, ale nebylo třeba. Je to dobré (jasně, knížka je jinde), ale v rámci adaptace se tu na nic důležitého myslím nezapomnělo. Aby to nebylo jen "to lepší co netflix letos vydal", ale i událost roku, muselo by to nabídnout i silné herecké výkony. To tady ale docela chybí. 8/10 ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Nevim proč, ale z nějakého důvodu jsem si myslel, že toto bude klasické Fantasy, ale z tohoto omylu jsem byl poměrně rychle vyveden. I tak u mě ale zatím vedou scény z virtuální reality, které působily velmi zajímavě a inovativně, ale bohužel jich je dost málo, a je vidět, že seriál se bude nejspíše ubírat úplně jiným směrem. Knižní předlohu neznám, ale podle reakcí se klasicky dost věcí vynechává a stejně tak překrucuje, takže pro čtenáře asi zážitek nic moc. Ta zkratkovitost a ze začátku dost zmatek je vidět i na seriálu. Na některých místech by to chtělo dost přidat, někde zase dost ubrat, protože je to čistá vata, což se prostě u osmidílné série neodpouští. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Netflix se mi projednou trefil do vkusu. Problém tří těles je výjimečný seriál, který se vymyká běžné produkci Netflixu. Nabízí napínavý příběh týkající se naší civilizace a to jak naší historie, tak i budoucnosti. Jak si asi lidstvo poradí s případnou invazí za předpokladu, že se o ní dozví s dostatečným předstihem? A co když se nejedná o invazi ale o zachování druhů? Je sobecké "nepodělit se" o svou planetu. Bude lidstvo toto dilema vnímat s postupujícím časem jinak? Sjednotí se, nebo se rozdrobí na frakce? Seriál navíc obsahuje opravdu velmi široké spektrum zajímavých otázek a aktivit (pokročilá VR, náboženství, lidská mentalita, lidský pokrok, jednota, soudržnost, politické systémy a jejich přizpůsobení se situaci a aplikace na případný mimozemský život...) které perfektně doplňují hlavní příběh a zápletku. Líbí se mi, že nad všemi těmito otázkami můžeme přemýšlet, aniž by byli zbytečně složité či nepochopitelné. Autoři vše naznačí či popíší jednoduše a nekomplikovaně tak, aby nic nebránilo klidnému sledování a navíc, aby šlo z příběhu ledacos selským rozumem vyvodit. Byl jsem nadšený z toho, jak příběh i děj konečně odsejpaj. Každý díl nabízí něco zajímavého. Mé nadšení trošku zakalilo zjištění, že se jedná o první sezónu a že toto je pouze jakási předehra. Nicméně pokud si autoři zachovají styl a tempo, pak asi není čeho se bát! Pokud máte rádi Sci-Fi, čtete Kotletu a hrajete hry na PC bez rozdílu neváhejte! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku v štýle seriálu Ztraceni. Záhadné, nejaký ten odpočet, veď viete. Následne sa karty začnú postupne viac a viac rozkrývať, až je všetko základné jasné. Vizuálu peniaze určite nechýbajú. Herecky žiadna sláva. Herci vedľajších postáv z Hry o trůny, Eiza González (Baby Driver) či Benedict Wong (Marvel filmy). Bavilo ma vedecké zmýšľanie nad klasickou sci-fi zápletkou. Hľadanie riešení, odôvodnenie udalostí a podobne. Problém tří těles nemá 5* ambície, ale potenciál pre ďalšie série je určite dostatočný. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Zmíněná kniha „Tiché jaro“ skutečně existuje. (chlapisko)
  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • Trisolaris, domovská planeta mimozeské rasy, je v seriálu soustava tří sluncí vzdálená 4 světelné roky od Země. Taková soustava opravdu existuje, jde o Alfa Centauri, našeho nejbližšího hvězdného souseda. Obsahuje dvě objevené planety, ale na žádné nepanují podmínky vyobrazené v seriálu, mimo jiné protože třetí hvězda tohoto systému je velmi malá a obíhá stranou hlavních dvou hvězd. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama