Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 6

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 6

Recenze (229)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrchol nabubřelé idiocie ve vypatlaném woke hávu. Seriál začne na začátku plácat dohromady několik nesouvisejících (prvoplánově zajímavých) témat a když konečně ten slepenec začne propojovat, zůstává jen jedna zcela nesmyslná linka, co ani neumí obhájit logiku hlavní myšlenky. Podrobně u jednotlivých epizod. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Nevim proč, ale z nějakého důvodu jsem si myslel, že toto bude klasické Fantasy, ale z tohoto omylu jsem byl poměrně rychle vyveden. I tak u mě ale zatím vedou scény z virtuální reality, které působily velmi zajímavě a inovativně, ale bohužel jich je dost málo, a je vidět, že seriál se bude nejspíše ubírat úplně jiným směrem. Knižní předlohu neznám, ale podle reakcí se klasicky dost věcí vynechává a stejně tak překrucuje, takže pro čtenáře asi zážitek nic moc. Ta zkratkovitost a ze začátku dost zmatek je vidět i na seriálu. Na některých místech by to chtělo dost přidat, někde zase dost ubrat, protože je to čistá vata, což se prostě u osmidílné série neodpouští. ()

Reklama

Sludger 

všechny recenze uživatele

Seriál som doslova zjedol. Prvých päť častí bola doslova jazda, nápad za nápadom, skvelé tempo. Finále piatej časti fakt že skvostné. Ku tomu postavené na vedeckom základe (kvantová fyzika, iné dimenzie, škoda, že len z rýchlika). Posledné tri časti trochu stratili dych a nepriniesli už nič prevratné, skôr chystali pôdu na ďalší dej, ktorý tak skoro neuvidíme. Zrejme to bol cielený marketing, pretože mám chuť si kúpiť knihy, pretože ma echt zaujíma, čo bude ďalej.  Takéto skvelé, originálne a vedecké poňatie invázie mimozemšťanov som ešte nevidel. Vrelo odporúčam. Po piatu časť na plný počet bodov, potom tak na 8 z 10. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Čistá "haluzovina" súčasnej doby. Ja vám teda zhrniem hlavnú myšlienku - za 400 rokov príde k Zemi 1.000 kolonizačných lodí mimozemšťanov, aby zotročili Zem... Kapišto?! Ostatné sú len nudné pseudo-fyzikálno-vedecké pičoviny, pri ktorých som zaspával! Ašpirant na seriálnu KOKOTINU roku! A samozrejme, že S01 je bez konca, kde zostanete "jeleni" jak na začiatku - ak toto ešte nechá NTFLX pokračovať, tak nechápem jeho filozofiu, keď nechali "kcípnout" o hodně viac úspešnejšie série hneď po prvej season! ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Knižnú trilógiu mám prečítanú a patrí medzi najlepšie sci-fi a vlastne aj najlepšie trilógie, aké som mal kedy možnosť čítať. Myšlienky, ktoré autor knižnej predlohy v knihe obsiahol sú krásnym príkladom nespútanosti ľudskej predstavivosti a spôsob akým sa odvíja príbeh je pohlcujúci, fascinujúci a zároveň desivý. Svojim spôsobom mám za to, že niektoré knižné obrazy sú "nesfilmovateľné", resp. prinajmenšom ťažko uskutočniteľné za použitia súčasnej filmárskej technológie, resp. v rámci obmedzení rozpočtom, ktorý má Netflix k dispozícii. Pred autormi seriálového spracovania teda stála skutočne náročná úloha, vopred odsúdená na neúspech, pokiaľ ide o možnosť alebo snahu ostať čo najviac verný predlohe a zároveň ako ju správne uchopiť. Seriál "3 body problem" trpí mnohými neduhmi, od skratkovitosti a uponáhľanosti, cez akúsi zvláštnu gýčovitosť, až po rozriedenosť príbehu vychádzajúceho z predlohy, pričom pôsobí tak trochu lacne. Na druhej strane sa však autorom seriálu podarilo extrahovať základné idey a myšlienky, podstatné pre zachovanie esencie kníh a podať ju takým "divácky prijateľnejším a zrozumiteľnejším" spôsobom. Ak budú tvorcovia pokračovať v tomto smere, držať sa zdrojového materiálu, potom sa má divák na čo tešiť, pretože to čo ponúka Temný les, resp. Vzpomínka na Zem (hoci seriál už aktuálne niekoľko motívov čerpá aj z nich), to sú číre sci-fi orgie. Zatiaľ 3,5*. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Tvůrci Davin Benioff a D.B. Weiss v roce 2024 uvedli, že mají představu knižní trilogii „Vzpomínka na Zemi“ adaptovat do čtyř sérií. (Dalfor)
  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • Zmíněná kniha „Tiché jaro“ skutečně existuje. (chlapisko)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama