Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (249)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrchol nabubřelé idiocie ve vypatlaném woke hávu. Seriál začne na začátku plácat dohromady několik nesouvisejících (prvoplánově zajímavých) témat a když konečně ten slepenec začne propojovat, zůstává jen jedna zcela nesmyslná linka, co ani neumí obhájit logiku hlavní myšlenky. Podrobně u jednotlivých epizod. ()

Marius

všechny recenze uživatele

Zatiaľ nehodnotím, nevidel som to celé, len napíšem, že Debil a Debil zase zaúradovali. Je to Netflix, takže súčasnosť je úžasne reklamne multikultúrna, len mi tam k woke dokonalosti ešte chýba nejaký Ujgur alebo Čukča. To čo Číňania v ich Three-Body (seriál) (2023) verzii (mimochodom na rozdiel od tohto paškvilu, skvelej) pomaly a meditatívne budujú trinásť dielov sa tu zrazí v jednej epizóde spôsobom, ktorý nemá šancu nič vybudovať, len kĺže po povrchu. V tejto verzii v podstate zatiaľ nemá nič poriadny zmysel, všetko len uteká a chce byť extremne tajomné a cool. A keď už to chceli zasadiť na západ, mali sa vyhrať aj s hrou, pretože tá je podobne ako kniha silno kultúrne sinocentrická. Snáď zvládnem dopozerať. ()

Reklama

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Na teraz len toľko.... Nebolo to zlé, ale ani príliš dobré. Na pomery Netflixu tam je toho feminizmu a inkluzivity pomenej, čo poteší, no stále je jej tam dosť na to, aby to bolo otravné. Najhoršie dopadol asi casting hlavných postáv (okrem tých čínskych, tie sú obsadené super). Jovan Adepo je asi najväčší omyl celého seriálu. Nemá charizmu, a ani herecký talent, aby potiahol tak dôležitú postavu. Eiza González zas väčšinu času hraje zdutú pizdu, ženskú verziu inak veľmi sympatickej mužskej postavy v knihe. Škoda tejto zbytočnej zmeny. Benedict Wong sa snaží, no jeho verzia Ta Š-ho, je oproti tej knižnej nudnáá až to bolí. Pochváliť ale musím Liama Cunninghama. Hoc sa výzorovo na rolu Wadea moc nehodil, hrá ho dobre. No a čomu musím až zatlieskať, je obsadenie Jie Wen-ťie, takto nejako som si ju predstavoval. Rovnako pasáže z minulosti, odohrávajúce sa v Číne a v Červenom pobreží sú výborné, len moc krátke. Čínska verzia je oveľa lepšia, pretože je omnoho vernejšia knihám, ktoré sú geniálne. Ak máte radi sci-fi, a rozmýšľate, že by ste si možno predsa len prečítali nejakú knihu, a máte radi sci-fi a vedu...NEVÁHAJTE a OKAMŽITE si niekde obstarajte knižnú trilógiu. Je to najlepšia trilógia od čias Pána Prsteňov, nekecám. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je samozřejmě úplně jiná liga a kdyby se jí hráči o trůny drželi udělali by lépe. Upřímně jsem se bál, že přijdeme o parádní scény vznášející se armády nebo krájení lodi, ale ne, oni jen zničili jednotlivé charaktery, které máme z knih tam rádi a co hůř udělali z nich všech kamarády, takže téma vyděděnců a podivínů šlo do kytek. Nejen že jsou multinárodní, blábolí o morálce a pořád se utěšují - oni jsou více charakterů v jednom. Chápu proč je jednodušší se vydat tímhle směrem, ale všichni se pak chovají nelogicky, když se v nich promítá několik různých pohledů na problém, který tu je. Herecky je to slabota. Někteří jsou téměř fajn (Wong), ale přesto to není to ono. Hodně tu chybí Peking, obecně Čína a to jak řeší problémy. P.S: Překvapilo mě, že už v první řadě jsou důležité kusy z druhé i třetí knihy a obávám se, že to rozředí dějové oblouky. Snad další řady budou věrnější a že budoucnost bude stát za to. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Knižnú trilógiu mám prečítanú a patrí medzi najlepšie sci-fi a vlastne aj najlepšie trilógie, aké som mal kedy možnosť čítať. Myšlienky, ktoré autor knižnej predlohy v knihe obsiahol sú krásnym príkladom nespútanosti ľudskej predstavivosti a spôsob akým sa odvíja príbeh je pohlcujúci, fascinujúci a zároveň desivý. Svojim spôsobom mám za to, že niektoré knižné obrazy sú "nesfilmovateľné", resp. prinajmenšom ťažko uskutočniteľné za použitia súčasnej filmárskej technológie, resp. v rámci obmedzení rozpočtom, ktorý má Netflix k dispozícii. Pred autormi seriálového spracovania teda stála skutočne náročná úloha, vopred odsúdená na neúspech, pokiaľ ide o možnosť alebo snahu ostať čo najviac verný predlohe a zároveň ako ju správne uchopiť. Seriál "3 body problem" trpí mnohými neduhmi, od skratkovitosti a uponáhľanosti, cez akúsi zvláštnu gýčovitosť, až po rozriedenosť príbehu vychádzajúceho z predlohy, pričom pôsobí tak trochu lacne. Na druhej strane sa však autorom seriálu podarilo extrahovať základné idey a myšlienky, podstatné pre zachovanie esencie kníh a podať ju takým "divácky prijateľnejším a zrozumiteľnejším" spôsobom. Ak budú tvorcovia pokračovať v tomto smere, držať sa zdrojového materiálu, potom sa má divák na čo tešiť, pretože to čo ponúka Temný les, resp. Vzpomínka na Zem (hoci seriál už aktuálne niekoľko motívov čerpá aj z nich), to sú číre sci-fi orgie. Zatiaľ 3,5*. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Trisolaris, domovská planeta mimozeské rasy, je v seriálu soustava tří sluncí vzdálená 4 světelné roky od Země. Taková soustava opravdu existuje, jde o Alfa Centauri, našeho nejbližšího hvězdného souseda. Obsahuje dvě objevené planety, ale na žádné nepanují podmínky vyobrazené v seriálu, mimo jiné protože třetí hvězda tohoto systému je velmi malá a obíhá stranou hlavních dvou hvězd. (spacemaster)
  • Název seriálu Problém tří těles je skutečný matematický problém, který opravdu nemá žádné obecné řešení. Existují ale řešení pro specifické případy tohoto problému, nejznámnější z nich pravděpodobně Lagrangeovi body, oblast prostoru, kde se gravitační vliv dvou těles vyrovnává a třetí těleso může v takovém bodě setrvat nekonečně dlouho bez vynaložení vlastní energie. (spacemaster)
  • „Vtip“, který Dr. Wenjie (Rosalind Chao) vypráví Saulu Durandovi (Jovan Adepo) je skrytou metaforou na jednu z teorií, proč lidstvo zatím neobjevilo žádné známky inteligentního života mimo naši sluneční soustavu, Jde o teorii tzv. Temného lesa, kdy se civilizace ve vesmíru obávají prozradit svoji polohu či dokonce existenci, aby nebyly vyhlazeny v nekonečném boji o suroviny v konečném vesmíru. Mimo jiné jde také o název druhé knihy z této série, která tento název popularizovala. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama