Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 2
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 2

Recenze (374)

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Tak tohle je jedna z mála soutěží, u který vydržím sedět hodně dlouho. Miluju takovýhle soutěže, kde odchází jeden po druhým a zůstane ten nejlepší. Klidně si dokážu pustit pět dílů za den, jak mě zajímá, kdo vypadne jako další. Tehdá, když tuhle soutěž dávali poprvé v televizi, tak jsem na to rád koukal a už si z toho moc nepamatuju. Ze začátku se vždy snaží zbavit těch nejslabších a postupem času se to vždy zajimavě změní, kdy se začnou vyhazovat silní jedinci, kteří by ostatní mohli ohrožovat. Takže tu vzniká taktika, ale i přetvářka, společenství, falešnost... To na téhle hře mám rád. I když někdy mě to štve, protože si oblíbíte některého člověka a ostatní ho později vyřadí. Je to prostě soutěž a já to ovlivnit nedokážu :-) Některé hlasování mě občas dost překvapilo, ale někdy bylo jasné koho vyřadí a já byl většinou stejného názoru. [1.SÉRIE] > Možný spoiler! Nejoblíbenější hráč: Colleen, kterou jsem si už dřív oblíbil ve filmu Zvíře a i tady mi přišla jako nejlepší ze všech. Nikoho nepodrážela, hrála čestně a takových lidí se v této hře najde opravdu málo. S vítězem jsem nebyl úplně spokojen. Klidně bych si tam představil spoustu jiných lidí. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Zvládla bych to taky? Myslím, že ne... Survivora a jeho skvěle vymyšlené hry, v každé série skvěle vybrané různorodé charaktery osob od "podpantofláků" přes hloupoučké holčičky až po arogantní svině a intrikáře, sleduji jen z tepla svého domova a někdy mi to bohatě stačí. Koncept funguje na jedničku, já se pořád bavím. A to i přesto, že už je na světě těch sérií tolik. Nejnezapomenutelnější série a její účastník: 19. série a skvělý intrikář Russel. Neměl chybu. :) ()

Reklama

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Kmen promluvil a mě se zase zhoršil atopický ekzém. Kdykoliv jen zaslechnu ty neskutečně prázdné plky, navíc se neustále stereotypně opakující, musím si vzít sedativum nebo se urychleně vzdálit. Tenhle druh reality show je zjevně natáčený pro úplně jiné cílové publikum. Dál se rozepisovat nebudu, aby se mi nezhoršily deprese. Celkový dojem: 0 %. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jak vás tenhle pořad jednou chytí, tak se už vezete... Sice mě ten styl hry ze začátku trochu vadil, ale jak jsem si zvykl, tak mě to začalo bavit víc a víc a teď dávám jednu sérii za několik dní. Je to prostě skvěle vymyšlená hra v zajímavém prostředí a se zajímavými lidmi. Vždycky se najdou lidi kterým fandit a naopak mrdky, kterým přát neúspěch. :-) První série tu nemá vlastní profil, tak ji zhodnotím krátce tady a to tak, že kdybych ji viděl jako úplně první, tak by mě asi chytla o dost více. Takhle když už je člověk zvyklý na úplně jiný level z dalších sérií, tak to zase takový odvaz není. Ale jako vzor pro další série, ukázka jak tuhle soutěž hrát (klobouk dolů před vítězem) a odrazový můstek k doposud odvysílaným 28 sériím zafungovala výborně a je nutné ji a jejím tvůrcům vzdát hold. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Dříve jsem pořad sledovala nepravidelně, teď už si nenechám ujít jediný díl! Není to jen 39 dní plných emocí, strategií a napětí, já na pořad pohlížím hlavně ze stránky psychologické, je totiž plný intrik. lží a taktiky a je vidět, co všechno jsou někteří soutěžící pro peníze schopni udělat. Psychologie jednotlivých soutěžících je nádherně vykreslena. Baví mě výzvy i promluvy jednotlivých hráčů. Stojí to opravdu za to! Mým nejoblíbenějším soutěžícím je zatím Rupert :)) ()

Galerie (529)

Zajímavosti (367)

  • Jedna řada obvykle trvá 39 dní. Zatím jedinou výjimkou je řada druhá, Austrálie, která trvala 42 dní. (Tom Riddle)
  • Mitchell Olson je s 213 cm nejvyšším účastníkem pořadu. (Zix.)
  • V této sérii došlo k první zdravotní evakuaci soutěžícího, a to když Michael Skupin omdlel, spadl do ohně a utrpěl vážné popáleniny. (Hidan)

Reklama

Reklama