Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozumim tomu, proč je Spaced na Ostrovech takovym kultem. Však jde o patrně nejlepší britskou společenskou satiru. Bohužel pro mě - je tu vrchem Edgar Wright. Ten tady na sebe svou vlezle potrhlou imaginací znovu strhává až moc velkou pozornost, aby nikoho nenechal na pochybách, že právě on stojí za Pilgrimem a Hot Fuzz (sem tam komiksovej look, sem tam odlehčená akce). Jedině kvůli režisérovi tak nemůžu jít na plnej počet, což ale pochopitelně nic nemění na tom, že pár záležitostí (předevšim MIkeovy taneční kreace!) z hlavy jen tak nevytlačim ... update po konci druhé série: Ale tak ... what the hell! Humor je až moc božskej na to, abych mu nedal plnej počet. ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Pokud překousnete pomalejší rozjezd a o něco delší seznámení s charaktery, tak dostanete skvělý seriál, který si jede svým pozvolným tempem, nesnaží se o vtip v každém druhém slově, vyhýbá se typickým romantickýmn klišé, které v hodně místech už byly na hraně, ale nikdy se nepřehouply tak, aby poškodily výborné vztahy mezi jednotlivými postavami. Odkazů na filmy je tu mnoho, pro mě osobně je nejlepší parodie na Přelet, ale věřím že každý si zde najde svoji. Jedinou chybou seriálu je to, že má pouhých 14 dílů, já osoně bych bral dílů klidně dvakrát nebo třikrát tolik... ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

...aneb jak se dala dohromady trojice Wright-Frost-Pegg. Spaced je typický britský sitcom s několika osobami, které jsou jedna divnější než druhá, přesně tak jak je chceme. Nechytlo mě to tolik jako jiné seriály, ale pořád ještě jsem si vždycky chtěl pustit další díl a ten mě bavil, takže ve výsledku nadprůměrná spokojenost. 85% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tomuhle seriálu je fakt nutný dát trochu víc času a nezavrhovat ho hned po prvním nebo druhým dílu, který sice nejsou špatný, ale rozhodně nedokážou nějakým větším způsobem zaujmout nebo okouzlit a zvyknout si na ten styl jakým to je točený taky neni hned. Ale pak Spaced nabídne fakt geniální zábavu se skvělým Simonem Peggem, Jessicou Hynes a s jednoznačně nejlepší postavou ve filmu MIkem stvárněnou Nickem Forstem a ještě s milionem odkazů na všemožný filmy od nejznáměnjších pecek jako Pulp Fiction nebo Terminátor až po úplně neznámý filmy. Což ale může být možná pro někoho docela problém, protože bez skoro dokonalý znalosti všemožnejch známejch i neznámejch filmů si rozhodně tenhle seriál tak neužijete, já sám sem tak o 50% vtípků přišel, bych tak odhad a to můžu tvrdit jen o druhý serii, kde se naštěstí pokaždý ukazuje na jakej film se má člověk zaměřit a jak pochopit scénku, netroufám si ani odhadnout, kolik sem toho nepochopil v první sérii. Je docela škoda, že seriál má jen 14 dílů rozdělenejch do 2 serií a to ještě obě série maj hodně pomalej rozjezd, takže opravdu vrcholy seriálu jsou v každý sérii tak 2-3 díly ze 7, což moc neni a končí to ve chvíli, kdy se to zrovna nejvíc rozjíždí, ale pobavil sem se skvěle. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Wright / Pegg tady opravdu bodujou. Postavy jsou správně ulítlý, odkazy na všechno možné fungujou bezvadně a originální styl zpracování je skvělý. První díly mě sice moc neoslovily, ale u mě má Spaced vzestupnou kvalitu v první sérii a ustálenou v druhé. Taky jsem při sledování tak trošku toužil po takovém looserovském a geekovském stylu života. PS: Brian! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Edgar Wright nebyl nadšen obsazením Nicka Frosta do rola Mika, protože Frost tou dobou pracoval jako barman a s herectvím neměl zkušenosti. Postavu Mika si vymyslel sám Frost. (HellFire)
  • Ve třetí epizodě první série hraje Tim, stále pod vlivem drogy, 24 hodin v kuse Resident Evil, což pozdějí vyústí v halucinace – Tim si myslí, že zombie napadají lidi. Toto posloužilo jako inspirace k natočení Soumraku mrtvých (2004). (HellFire)
  • Channel 4 odklepl druhou sérii ještě před tím, než se vůbec seriál začal vysílat. (HellFire)

Reklama

Reklama