Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Zajímavosti (23)

  • Timova (Simon Pegg) první věta v druhé řadě seriálu (v epizodě "Back") zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa kreslíř". Jde o odkaz na film Mafiáni (1990), kde první věta Henryho Hilla (Ray Liotta) zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa gangster." (Alfréda)
  • Julia Deakin uvedla, že hlasem Marshy parodovala jednoho svého kamaráda a pro postavu Marshy se nechala inspirovat ženou, kterou potkala v Řecku, a která měla v ruce neustále sklenku červeného vína. (Alfréda)
  • V 6. epizodě 1. řady "Epiphanies", kdy všichni hrdinové vyrážejí do města pařit, jsou jejich jména v závěrečných titulcích nahrazena rapperskými pseudonymy. Například Jessica Hynes je uvedena jako Jazzy Jess, Simon Pegg jako The Fresh Pegg. (Alfréda)
  • Timovo (Simon Pegg) příjmení je poctou komiksovému kreslíři Simonu Bisleymu. (Alfréda)
  • Hudební skupina, která hraje na konci poslední epizody seriálu, ve scéně, kdy spolu Ted a Daisy tančí v hospodě a diskutují o pornu, je ve skutečnosti vedena otcem Simona Pegga. (Ruuzha)
  • Channel 4 odklepl druhou sérii ještě před tím, než se vůbec seriál začal vysílat. (HellFire)
  • Edgar Wright nebyl nadšen obsazením Nicka Frosta do rola Mika, protože Frost tou dobou pracoval jako barman a s herectvím neměl zkušenosti. Postavu Mika si vymyslel sám Frost. (HellFire)
  • Ve třetí epizodě první série hraje Tim, stále pod vlivem drogy, 24 hodin v kuse Resident Evil, což pozdějí vyústí v halucinace – Tim si myslí, že zombie napadají lidi. Toto posloužilo jako inspirace k natočení Soumraku mrtvých (2004). (HellFire)
  • Sedmý díl první sezóny měl původně začínat rozhovorem Tima s fiktivní postavou – Larou Croft z počítačové hry Tomb Raider, ale štáb nedostal povolení k použití této postavy. Laru proto nahradila agenta Dana Scully ze seriálu Akta X (1993) a producenti dokonce uvažovali, že by si ji zahrála Gillian Anderson. Nakonec ji zaskočila místní herečka, ale scéna se do seriálu nedostala. (HellFire)
  • V jezdné epizodě srazí Tim s Mikem svým autem cyklistku. Tato scéna je parodií na podobnou scénu z filmu Šestý smysl (1999), kde Cole spatří obět dopravní nehody. (HellFire)

Reklama

Reklama