Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

gogos 

všechny recenze uživatele

Tak me zase uchvatil jednou nejakej serial.... Spaced je naprosto suprovej serial s vynikajicimi herci a pod taktovkou jednoho z nejtalentovanejsich reziseru mlade generace... Vynikajici situace, parodujici momentky, drsne i suche hlasky, paradni herci. I prvni dil byl fajn...jako rozjezd. Jinak nejlepsi dil: S01E05 (kdyz zachranujou Collina :D ) ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Můj názor: 2. série mnohem lepší než ta 1. a jsem rád, že jsem tomuhle seriálu dal ještě šanci. Průměrné hodnocení: 1. série: 3.2/5; 2. série: 4.3/5. || Nejoblíbenější epizody: s02e04, 05 a 07. Po shlédnutí všech epizod bych si přál další - škoda, že jich je jen 14. Tenhle britcom není geniální jako jiné sit(brit)comy, není plný geniálních hlášek a nesnaží se vycucnout vtip z každé situace, ale na druhou řadu se mi příjemně dívalo, postavy se tak nějak "usadily" a já si je oblíbil a bavil se u každé epizody. Bohužel podle spousty komentů zde na csfd zjišťuji, že mnoho lidí tenhle seriál vzdalo hned po pár epizodách či 1. řadě. Jejich minus. ()

Reklama

Rohy212 

všechny recenze uživatele

(mobile rings) - "Aren't you gonna answer that?" - "I've got an answering service." - "You've got an answer for everything." - "I can't believe you've just said that." I přes pomalější start a slabší druhou série se klaním Mr Wrightovi, Mr Peggovi a Mrs Hynes za tuhle seriálovou brilantnost a zároveň kaju, že jsem její sledování oddalovala i poté, co jsem se až po nejvíce neupravený vlas na hlavě zamilovala do Cornetto Trilogy. Speciální dík za to, že tvůrci věděli, kdy přestat... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Priklonil by som sa k vzdialenejšiemu prirovnaniu s kultovými 'Friends', avšak s ich bizarnejším, bláznivejším a halucinogénnejším variantom. V malom trojpodlažnom baráku sú spolu nepochopitľným putom spojené tri byty, ktoré sú plné totálne odlišných postáv s okrajovými charaktermi ľudskej spoločnosti. Takto vzniká plno zmutovaných hlášok plných energie, scény plné originality, ktoré si však nie vždy nájdu cestu ku každému divákovi. Štrnásť dielov je tak akurát na to, aby seriál ostal na veľmi dobre pozerateľnej úrovni. 80%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jelikoz jsem o serialu nic krome obsazeni (kuli kterymu jsem si serial pustil) nevedel, kdyz jsem pustil prvni dil, napadlo me akorat wtf. Nepobral jsem o cem to ma bejt, styl natoceni vypadajici dost lacine a navic podivne a v dost zbesilym tempu sestrihany, coz orientaci taky nepomohlo. Jenze nez prvni dil skoncil, tak jsem si na styl natoceni zvyknul, pochopil jsem o co tu pujde a seznamil se s hlavnima postavama. U druhy serie mi ale precejen prislo, ze na serial bylo vic prachu a pusobi to drazsim dojmem. Jinak k deji nema cenu nic moc rikat, on tu zadnej vyraznej pribeh neni, proste par kamosu, bydli v podnajmu, obcas nekam zajdou. Tady to je hlavne o tech dialozich, pripadne o nejaky ty "akci", ktera je samozrejme ale taky v ty komedialni rovine. Ale jinak Wright se teda nezapre, takze nektery scenky jsou natoceny skoro az hororove. Je tu akorat jedinej problem. Narozdil od ostatnich mi to neprislo nevyvazeny tim, ze by nektery dily byly slabsi a jiny vtipnejsi. Me spis prislo, ze kazdej dil je vtipek, vtipek, nic, vtipek. Takze to bohuzel neni, ze by se clovek smal po celou dobu toho dilu, ktera je sice ruzna, ale je to okolo tech 23 minut. No a co se tyce postav, o ktery tu jde hlavne. Hodne jim pomaha prizvuk, protoze vsechny postavy maj fakt desne brutalni britsky prizvuky. Jinak samozrejme to stoji hlavne na hlavni dvojce Pegg a Hynes, pricemz Pegg dela presne to, co bych od nej cekal, je perfektni a ma desne vybeleny vlasy. Hynes sice neni zadna kraska, ale komedialni potencial ma perfektni. Velky plus je, ze se povedly vedlejsi postavy, ktery misty ty hlavni skoro az prekonavaj. Je tu posahanej soused malir v podani Heapa, kterej ani nemusi nic rikat a je vtipnej jen tim, co dela a ze vypada, jak nejakej uchylacek. Pak tu je naprosto hyper brutalni hyperaktivni disko hovado Tyrese v podani Smileyho, kterej se sice vyskytuje jen v dvouch epizodach, ale vzdy si pozornost ukradne pro sebe. No a pak samozrejme zbranovej fanatik Nicka Frosta, kterej v prvni serii vypada, ze jeste neni tak vyzranej. Druhou podstatnou slozkou serialu jsou ruzny odkazy na filmy a znamy sceny, serialy, hudbu atd. a prislo mi, ze prvni serie vic pouziva znamou filmovou hudbu (mimochodem hudba je v celym serialu fakt brutalni) a druha serie zase vic pracuje s odkazama na znamy sceny, kdy je i nekdy napsano, na co scena odkazuje, ale prislo mi, ze sem tam poznal daleko vic scen, nez na kolik tvurci upozornili. Celkove je to perfektni britkom, s hyper dokonalejma postavama, paradni hudbou, trochu psycho stylem natoceni a spoustou vtipu, a i pres to, ze prakticky v kazdym dile je nejake to hluche misto, vzdy jsem se perfektne pobavil a nemuzu jinak, nez plny hodnoceni. Jen skoda, ze neni vic dilu. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Timova (Simon Pegg) první věta v druhé řadě seriálu (v epizodě "Back") zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa kreslíř". Jde o odkaz na film Mafiáni (1990), kde první věta Henryho Hilla (Ray Liotta) zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa gangster." (Alfréda)
  • Sedmý díl první sezóny měl původně začínat rozhovorem Tima s fiktivní postavou – Larou Croft z počítačové hry Tomb Raider, ale štáb nedostal povolení k použití této postavy. Laru proto nahradila agenta Dana Scully ze seriálu Akta X (1993) a producenti dokonce uvažovali, že by si ji zahrála Gillian Anderson. Nakonec ji zaskočila místní herečka, ale scéna se do seriálu nedostala. (HellFire)
  • Ve třetí epizodě první série hraje Tim, stále pod vlivem drogy, 24 hodin v kuse Resident Evil, což pozdějí vyústí v halucinace – Tim si myslí, že zombie napadají lidi. Toto posloužilo jako inspirace k natočení Soumraku mrtvých (2004). (HellFire)

Reklama

Reklama