Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(52%) Sázka na smrt, nebo spíš sázka na to, jestli to bude stále funkční filmový počin o naší oblíbené filmové postavě. A výsledek? No, tak půl na půl. Už to prostě není ono, ale na druhou stranu z toho alespoň nevznikl žádný velký průser nebo nuda typu slabého, druhého dílu. Clint Eastwood zde už viditelně zestárl, ještě tak v předchozím a nejlepším dílu mi jeho věk kolem padesátky nevadil. Zde také ne, ale už to bylo vidět, že se mu blíží šedesátka. Takže jeho roli „drsného Harryho“ zvládl jen tak tak. Neříkám, že zle, ale už to nebylo ono včetně přestřelek, které byly jednak hůře natočeny a jednak ta v bistru byla už vsunutá tak nějak na sílu. Přesto měl Easwood pár dobrých hlášek, ostrých pohledů apod. Jen záporák mi moc nesedl a scéna s pronásledujícím autíčkem na dálkové ovládání? To bylo trochu moc. Po detektivní linii to nebylo nehorší, není to nudné jako dvojka, ale celkovou kvalitou se to k ní docela blíží. Vtipné je, že to má zde dost známých postav. Liam Neeson se zde párkrát objevil, sice nenadchl, ale pobavil. Stejně tak úvodní a krátká role Jima Carreyho. Takže do druhého dne na to asi zapomenu, ale stále se tam něco dělo, sice nic významného, tak ty slabší 3/5* nakonec dávám, ale na víc jak na obyčejný průměr to nemá. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Tak a středečním večerům s Harrym je konec.....Sázka na smrt je bohužel celkem jasně nejslabším dílem z celé série...není to ani tak kvůli Clintovu stáří, protože ten pořád válí, ani kvůli vykrádání (naopak, opět scénáristi pochystali originální zápletku, toho si u Harryho ohromně vážím). Pětka je nejslabší především kvůli tomu, že Drsný Harry už není zdaleka tak drsný jako v předchozích částech. Krásně je to vidět na konci, kdy prohlásí: "Visí tamhle na dveřích", což je taky solidní hláška, ale dříve by byl Harry ještě o dost syrovější a taky vtipnější. V pětce je takových momentů jen pomálu, a proto bohužel nezůstanu na tradičních čtyřech hvězdách ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Callahan, i když s asi nejhvězdnějším hercem ze všech filmů. Nicméně, i když je zápletka pořád poměrně originální, je to takové nějaké bez ducha těch předchozích filmů. Něco tomu chybí, navíc ke konci je to tak trošku už přehnané s tím autíčkem. A aby Harry odpravoval padouchy harpunou, to se mi moc nezdá. Přesto je to poctivý film, s tradičně skvělým, charismatickým, i když tentokrát méně hláškujícím a drsným Clintem Eastwoodem. Navíc se tu mihne i Jim Carrey a oživí to Liam Neeson. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Pátý díl o Harry Callahanovi svoji kvalitu ztrácí především tím, že Drsný Harry není už tak drsný (vyjma scény s kamerou) - je v mnohých věcech umírněnější než obvykle, samozřejmě až na svůj vztah ke zločincům. Ty opět bez přemýšlení na místě odsoudí a popraví - a tak to má být. Zápletka o seznamu smrti je docela originální, provedení však nijak nevybočuje z průměrného kriminálního thrilleru. Co mě naopak velmi potěšilo, byla účast takových hvězd jakými jsou Liam Neeson, Jim Carrey a zejména moji oblíbení Guns N´Roses. 60% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Po filmu Bird (1988) se snímkem Sázka na smrt vrátil Clint Eastwood k roli filmaře "na plný úvazek". Právě v tuto dobu totiž končilo jeho funkční období, ve kterém působil jako starosta města Carmel, a mohl se tak opět naplno věnovat natáčení filmů. (ClintEastwood)
  • Až v tomto pátém pokračování se postava detektiva Harryho Callahana konečně dožila věku, který mu na počátku určili tvůrci cyklu Harry Julian Fink a Rita M. Finková. (ClintEastwood)
  • Píseň, kterou ve filmu ´“zpívá“ Jim Carey, je „Welcome To The Jungle“ od skupiny Guns'N Roses. (korbitch22)

Reklama

Reklama