Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu výborný. Postupem času ovšem nadšení utichne a člověk si uvědomí, jak moc dlouhé můžou dvě hodiny být. Zároveň jak moc dokáže udělat jeden charismatickej Connery z jinak průměrnýho filmu a jak mohou fanoušci zblbnout nefanoušky a přesvědčit je, že průměrný film je nadprůměrný. Thunderball je bondovka, a kdyby to bondovka nebyla, neštěknul by po ní ani pes. Zejména po těch nechtěně vtipných soubojích či nudné závěrečné čtvrthodinovce pod vodou. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +podmořské záběry, bond girl Domino, Bondovi udělátka -pomalejší tempo, v závěru rychle střižená akce/// Díky technice tento díl pokročil o hodně dopředu a dá se o něm bez obav tvrdit, že je to již ten pravý Bond, takový na jakého sme zvyklí. Mimochodem hláška "je uplně mrtvá" mě celkem uzemnila. Podmořské záběry jsou pěkné, pro mě však ne až tak atraktivní. Zápletka mě taky tolik neohromila. Přesto hodně slušné. Dávám silné 3*/// Celkem 69%/// ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Thunderball je první "bondovkou" posunutou do absurdna.Z původní myšlenky o špionážních akcích na pozadí studené války se filmy přesunuly čistě k boji proti tajným organizacím(obzvláště té hlavní),Sověti zde budou nadále vystupovat spíše okrajově,navíc budou často nuceni pod tlakem okolností s Brity spolupracovat v boji za záchranu světa.Ne,že bych proti tomu něco měl,jen už nejde ani tak o špionážní film jako spíše o akční sci-fi,které má s přehledem na 4*. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Thunderball je pro mě stále záhadou. Uznávám jeho kvality, ať už se týkají provedení podvodních scén, či soubojů na souši. Conneryho herectví je jako pokaždé na skvělé úrovni. Hlášky jsou na svém místě, bondgirls taky a záporák má charisma. Jenomže příběh se prakticky dvě hodiny vleče a mám neustále pocit, že kromě první a poslední půl hodiny je to samá vata. V Thunderballu holt nemám to zalíbení jako například v Goldfingerovi, kde se nenudím ani jednou. Tady se mi to párkrát stalo. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni bondovka s Connerym, ktera me misty trochu nudila. Problem je totiz v pribehu. Da se prekousnout, ze je hodne jednoduchej, problem je, ze kolikrat tu jsou nejaky zbytecny sceny a nez Bond vubec dostane pripad, taky utece dost casu a pri dvouhodinovy delce to ma proste hluchy mista. Navic je film natocenej docela pomalu, takze se i pres dostatek akce obcas docela tahne. Dalsi problem je v zaporakovi, Celi proste i pres pasku pres oko nema zadny charisma. Co naopak musim pochvalit, jsou perfektne natoceny podvodni sceny, ktery by obstaly i dneska, no a tradicne paradniho Conneryho. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Loď, která na konci střílí na Disco Volante, je podle označení (F 107) fregata britského Královského námořnictva HMS Rothesay. (džanik)
  • Když plavidlo Disco Volante vyletělo do vzduchu, byla exploze tak silná, že otřásla okny ještě 20 mil od místa natáčení. (džanik)

Reklama

Reklama