Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Bond s harpunou pátrá mezi lidožravými žraloky a dívkami k sežrání po atomové bombě. S případnými protivníky si umí poradit: "Malé ryby házím zpátky do moře." Bondovka je to veskrze průměrná, Sean Connery (agent, č. 007) se zdá být pro tentokrát zastíněn jednookým padouchem Largem (Přízrak, č. 002). Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ElyENM6i0xg ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít. Thunderball má: Opět skvělého Conneryho, který je stejně tak vtipný jako drsný i šarmantní, výborný špionážní příběh, senzační akční scény (úvodní rvačka i závěrečná bitka potápěčů), jako vždy vynikající hudbu Johna Barryho (plus píseň nazpívanou Tomem Jonesem a jedny z nejpovedenějších úvodních titulků), krásné dívky, parádního záporáka... Co Thunderball nemá? Chybu! Pět hvězd jasných, výtky žádné. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší díl než Žiješ jenom dvakrát. Podmořská bitva mi evokovala vzpomínku na Moonrakera, kde podobný souboj probíhal ve vesmíru. Thunderball se mi nezdál být mimo tuto scénu dostatečně akční a napínavý. Nicméně Seanovo charisma tryská všemi směry a každou scénu s ním jsem si naprosto užil. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Za mě teda nejlepší Bondovka s Connerym. Mělo to všechno, co těm předchozím chybělo. Samotná zápletka s atomovkou sice moc originální není, ale to se ani nedá čekat. Celé se to odehrává na Bahamách, což je super. Bond má za úkol najít ztracené jaderné bomby a záporák mu to vůbec neusnadňuje. Opět se kolem něj točí krásné ženy. Dost se mi tu líbily všechny ty vodní souboje a hlavně i vychytávky, které od Q dostal. Tenhle film podle mě funguje i dnes. Hudba je taky super. "Potřebuje se odpočinout, je úplně mrtvá." :D ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mne jednoznačně doposud nejslabší bondovka. Nudná, bez akce, roztahaná na ty dvě hodiny a něco jen násilím, navíc Bond je tady jen stafáž - kdyby tam byl třeba Q, vyšlo by to nastejno. Navíc od začátku bez logiky děje - člen Spectre předstírá svou smrt a jde na pohřeb převlečený za vdovu? Wtf? Když chci ukrást letadlo s bombami, musím na to několik let trénovat dvojníka pilota? To by bylo jednodušší a rychlejší udělat přepad na zemi na základně. A když mám letadlo, přistanu s ním v moři?! A nezapomněli na konci vyzvednout taky toho vědce? Těžké zklamání. Jo, je mi jasné, potřebovali se pochlubit svou podmořskou technikou, a tak se většina věcí točí pod hladinou, ale jako sorry, tam moc děje, a překvapivě ani vtipných dialogů moc nenaženete. Z hlediska bondologie je film zajímavý jen v tom, že Bond přijde o klobouk. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Kaskadér Bill Cumming dostal za skok do „žraločího“ bazénu bonus 450 dolarů. (džanik)
  • Puška, ze které střílí Bond (Sean Connery) u Larga na asfaltové holuby, je Browning Auto 5. (JohnSmith)

Reklama

Reklama