Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již se stalo pravidlem, že tyto staré bondovky si musím rozdělit minimálně na 3 části. Není v mých silách něco takového dát jedním dechem. Jednotlivé díly mi extrémně splývají a tento se odlišuje snad jen tím, že místy máte pocit, že sledujete film 20 000 mil pod mořem. Jinak je to taková ta klasika, kde Sean Connery strčí svůj pyj do každé majitelky gagulky hmatatelného pulsu a ukazuje divákům, že práce agenta 007 obnáší z 85 % souložení, 5 % střílení, 5 % jízdu autem, 5 % představení svých vychytaných super tajných zbraní. Musím se přiznat, že pro mě zůstává záhadou, že mají bondovky celé zástupy honičů a zcela mi uniká, co se na tomto může někomu líbit. Je to extrémní nuda. [25 %] ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky neukotvené, hlavní záporák vlastně pořádně neukotven rovněž, převážnou část filmu jsem se děsně nudil a jediné, co mě dokázalo trochu emocionálně zaujmout a rozparádit, byla Domino. Na všem zlém se dá nalézt něco dobrého, takže si jdu sehnat nějaký francouzský film, v němž se blýskla. Společně s Vesper zatím pro mě nejpůvabnější Bond girl. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem Bonda žral. I teď ho mám rád, ale po v pořadí čtvrté bondovce jsem se ujistil, že jsou přeceňovány. Začátek je vždycky skvělý. Bond zlikviduje pár lidí, nahodí několik stylovejch hlášek a pak - pak to všechno ztuhne. Začne se to vléct, skoro nic se neděje. Únosy a úniky se stále opakují a některé scény pod vodou jsou strašně dlouhé, nic se tam v podstatě neděje a začíná to být místy nuda ( nevyjímaje závěrečnou podvodní bitvu ). Alespoň, že jsme se více podívali k Blofeldovi a jsou tu skvělý baby. Jinak Connery je samozřejmě vždy výborný, to nepopírám. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Za mě teda nejlepší Bondovka s Connerym. Mělo to všechno, co těm předchozím chybělo. Samotná zápletka s atomovkou sice moc originální není, ale to se ani nedá čekat. Celé se to odehrává na Bahamách, což je super. Bond má za úkol najít ztracené jaderné bomby a záporák mu to vůbec neusnadňuje. Opět se kolem něj točí krásné ženy. Dost se mi tu líbily všechny ty vodní souboje a hlavně i vychytávky, které od Q dostal. Tenhle film podle mě funguje i dnes. Hudba je taky super. "Potřebuje se odpočinout, je úplně mrtvá." :D ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dosť možno najlepší film klasickej "pentalógie". Nachádza totiž skvelý balans medzi znakmi typickými a najviac esenciálnymi pre "Conneryho éru - exotika, frivolnosť, pulpová insitnosť spojená so štýlovým nadhľadom. Thunderball sa dá sledovať ako film čistej slasti. Slasti z až fetišištického vŕšenia "cool" symbolov a motívov, vytvárajúcich koherentnú mapu "bondovskosti". Snímke navyše jej zostarnutie pridáva neodolateľný vintage nádych, ktorý v kombinácii so spomenutými plusmi vedie k nie veľmi kritickému, číro fanúšikovskému potešeniu. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Loď, která na konci střílí na Disco Volante, je podle označení (F 107) fregata britského Královského námořnictva HMS Rothesay. (džanik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. prosince 1965 v Tokiu. (Varan)
  • V scéne, kde James Bond (Sean Connery) uniká pred Fionou (Luciana Paluzzi) na ulicu medzi sprievod, má poranené lýtko, no v ďalšom zábere má nohu bez krvi a následne opäť zakrvavené. (kacer4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno