Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě nejlepší díl z celé trilogie. V mých mladých letech jsem si film skutečně užil. The Rock likviduje své nepřátelé velmi efektivně a raději sáhne po kusu dřeva než po brokovnici, což je svým způsobem úsměvné. S odstupem času svoje hodnocení ustálím na 3*, protože dnes už by se mi to určitě nelíbilo. Prostě takový už více než tisíckrát zopakovaný příběh, kdy se jeden nasraný člověk vydá změnit svět. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kdyby ono to tedy bylo alespoň trochu vtipné, když už je to tak neskutečně nablblé. Jenže senzační Vítejte v džungli holt pan Skála podle všeho nepřekoná. Odpadem po něm mrsknout nechci jedině díky svižné scéně s trámkem. Dejte mi ale do ruky lopatu a zbylých 99% filmu pohřbím pěkně hluboko do země. A rád. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Když se natočí stovka béček, kdy se jedna korba rozhodne ztřískat každýho mizeru ve městě a nastolit pořádek, v 99 případech to dopadne trapně. Tohle je ale ta druhá strana mince. Rock ač neherec, jako akční hrdina je velmi dobře snesitelný. Film se nebrání klišé, zároveň si ale na nic hlubšího nehraje, takže jako absolutní oddechovka to není vůbec špatný a má svoje kouzlo v rovině čistě akční i tum a tam zábavné. A kdybych se náhodou chvíli nudil, zabaví mě Johnsonovy hnáty. Alternativa: Road House. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Špeciálne jednotky, špeciálne zaobchádzanie.“ Námet skvelý, ale scenáristické spracovanie banálne. Ani po  10. reprízach netuším, čo mal znamenať ten úžasný skok v čase, kedy sa hrdina nachádza pred súdom a o sekundu je z neho šerif. OK, jasné, 20 minút vyčerpávajúco sledovať, ako na tento post kandiduje a hádžu mu v noci do okien zápalné fľaše, by som tiež nechcel. Ale je to každopádne čudné. I vďaka tomuto strihu však  Kráčajúca skala disponuje fakt krátkou stopážou. V akcii je úderná a skvelá. Mimo nej vás čakajú bohužiaľ klišé postavy stvárajúce klišé veci. Našťastie, aj to je natočené ľahkou, sviežou rukou, Dwayne je sympaťák, McDonough vydarený ústredný pošuk a ani obsadenie vedľajších postáv nie je od veci (Knoxville a spol.). Atmosféra malého, zaspatého mesta ovládaného bandou prachatých arogantných zmrdov sa taktiež vydarila. Mnohí snímku považujú za definitívne potvrdenie Rockovho statusu novej akčnej hviezdy, ale faktom je, že naopak paradoxne sa práve ona mohla postarať o to, aby sa ňou nestal, keďže pri rozpočte 56 miliónov ich celosvetevo zarobila len smiešnych 57. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělé, jako malej jsem to miloval. Kráčející skála je jeden z několika filmů, kvůli kterým jsem zbožňoval the Rocka ještě předtím, než se prosadil v širokém měřítku. Nic hlubokomyslného, to opravdu ne. Film si na nic nehraje a jde přímočaře za svým, vesměs akčním pojetím příběhu, a to i ačkoli má za zády ten skutečný. O ten se však zřejmě jen malinko otírá, jelikož je primárně přizpůsoben Dwaynovi na ruku a on se tak může náležitě vyřádit. Nebyl by to však Rock, kdyby u sebe neměl parťáka, který má za úkol občas odlehčit atmosféru a tím se pro tento film stal Johnny Knoxville, což je podle mě dobrá volba...90% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Pred útokom na kanceláriu šerifa si Jay Hamilton (Neal McDonough) zapáli tú istú cigaretu dvakrát. (johnsnow)
  • Ve sceně, kdy Chris Vaughn (The Rock) a Ray Templeton (Johnny Knoxville) rozebírají auto, Ray rozbije narázníkem jeho přední sklo, ale v následující scéně je vidět, že sklo je nepoškozené. (Guilemot)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama