Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (více)
Trailer
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Předloha:

H.P. Lovecraft (povídka), Michael Shea (povídka) (více)

Hrají:

Guillermo del Toro (průvodce), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (159)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Z řemeslného hlediska tady funguje snad všechno, osvědčení herci nezklamou a některé výsledné filmy vyloženě nadchnou. Podmínky hororového žánru jsou zde zvládnuty na výbornou a na své si tady přijde jak milovníci duchařin či klasických dobovek, tak uctívači nechutných výjevů. Del Toro tenhle svůj projekt zaštítil opravdu výborně a já si nedokážu představit, že by snad měl dopadnout lépe, zato mnohem hůř mohl vypadat úplně v klidu. Nezbývá než doufat, že si v případné druhé sérii mexický Hitchcock také sám něco zrežíruje. Třeba V horách šílenství. Dvoudílné.  // Něco je slabší, něco skvělé, něco výborné, ale vyloženě nezklamal žádný z osmi příběhů. Tahle série skvěle kráčí ve šlépějích klasických žánrových antologií a všechny její příspěvky jsou navíc řemeslně prvotřídně zvládnuty. Stojí to za to, každý si zde najde to (jistě nejedno) své. Více zde. 8/10. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevyrovnaná směsice se škálou od naprosté dokonalosti k nesnesitelné nudě. Úvody od del Tora jsou zbytečné a nenabízí nic přínosného. Jeho taktovka dává většině epizod ale skvělý a i přes rozdílné dobové zasazení relativně konzistentní (resp. konzistentně kvalitní) look (kulisy, osvětlení, kostýmy) a vysoké produkční hodnoty. S kvalitou režie a scénáře je to však horská dráha. The Viewing(E07) > Pickman's Model(E05) > The Autopsy(E03) > Graveyard Rats(E02) > Lot 36(E01) > Dreams in the Witch House(E06) >>> shit >>>> The Outside(E04) = The Murmuring(E08) ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Osem strašidelných poviedok, ktoré uvádza Guillermo del Toro. - Na to, kolko rokov tento projekt vznikal, je to pre mňa kolosálnym sklamaním. Jediná poviedka, ktorá ma výraznejšie zaujala, je Graveyard Rats, v ktorej sa parádne prelína Monster horor s nadprirodzenými prvkami a dej sa odohráva v klaustrofobických tuneloch pod cintorínom. Inak sa všetko pohybuje medzi jednou a dvoma hviezdičkami, pričom sú takmer všetky poviedky po celý čas skôr drámou a na konci sa objaví nejaké hororové prekvapenie. Nepomohli tomu ani zvučné herecké mená a preceňovaní hororoví režiséri. Ak je toto to najlepšie, čo Netflix pred Halloweenom pre hororových fanúšikov prichystal, tak nás asi v láske moc nemajú. A Guillermo del Toro? No, nenávidím body shaming, ale keď sa človek zadýcha po pár vetách, mal by so sebou niečo robiť. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Plné úžasných hororových chvíľ, ale ako celok funguje len máloktorá poviedka (povinne vypichujem Pickmanov model). Škoda, že aj medzi filmármi je skoro každý iba veľkým hororovým nadšencom, ale skoro nikto nemá potrebu tento žáner pestovať a rozvíjať. Akoby nikoho nezaujímalo, že záhrada, na ktorú sa všetci budú chodiť iba pozerať a trhať si z nej, tá jedného dňa skončí v prachu... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohlo to dopadnúť oveľa lepšie, avšak nejedná sa o úplné sklamanie, predsa len kto pozná tvorbu Del Tora nemohol čakať potoky krvi ale príbehy ktoré balansujú na hrane sveta duchov a reality. Kúskom ktorý sa vydaril asi najviac je napriek tomu epizóda Graveyard Rats, predsa len mala skvelý retro nádych a na pomery Del Tora mala asi najbližšie ku klasickým hororom zo zlatej éry tohto žánru a tak trochu vyvolala nostalgické spomienky na skvelé Tales from the Crypt. Minimálne 3 prábehy by sa dali ešte čo sa týka dĺžky dali okresať (Lot 36, The Viewing ale najmä The Murmuring) a naopak iba už spomínaný Graveyard Rats a The Autopsy by v pohodo mohli byť aj celovečernými filmami. Za mňa prevláda spokojnosť ale označiť túto sériu ako prekvapenie roka by bolo príliž odvážne, no červené čísla tesne nad hranicou 70% by si 5 z 8 poviedok asi zaslúžilo. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (19)

  • V epizodě zazní celkem 3x slovo „fuck“. (noelcoward73)
  • Počet mrtvých: 1 (+ několik těl v márnici). (noelcoward73)
  • Sklenice, ze kterých pijí hosté whiskey, jsou stejný model jako ty, ze kterých pije Rick Deckard (Harrison Ford) ve filmu Blade Runner (1982). (NiWi)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama