Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Claw 

všechny recenze uživatele

"Sežral jsem to…" Jedním hltem. Kdo tady tak dobře vařil? To Pavel Soukup, který mě před nedávnem odrovnal s předkrmem v podobě "#annaismissing", a nyní naservíroval tučný hlavní chod svého režisérského umu v podobě "Metody Markovič". Vážně nemám slov, už od první chvíle jsem byl překvapen, jak kvalitně je to natočené, kamera je prostě božská. Atmosféra byla celou dobu vynikající a zároveň nepříjemná. Hojer nemohl být lépe zahrán, krutý psychopatický vrah, ze kterého jde nechuť a hrůza, pokaždé jsem měl husinu, když byl na scéně. I samotný Markovič byl zahrán skvěle, prostě sympaťák, měl jsem ho rád od první chvíle, co byl na scéně. Strašně se mi líbilo, jak na začátku ukázali jiný případ a na konci ho vyřešily, taková věc tomu navíc dodávala větší atmosféru. Dobové záběry také potěšily. Tři roky trvalo "Voyo Originals", aby po průměrných až špatných pokusech vyprodukovali něco, co bych se nebál označit jako jedním z nejlepších českých seriálů vůbec. Skládám jim za to hlubokou poklonu a jdu poslušně vyhlížet druhou sérii, víc než u jakéhokoliv jiného seriálu. Kéž by všichni, kdo se na tomhle podíleli, mohli nést v rukou budoucnost české kinematografie… /100% + TOP 10/ ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mix vysterovani ruznych vrazd a zlocinu, provazany pripadem Hojer. Provedenim je to bezny moderni cesky serial. Zahrano dobre, jen zklamani z vykonu Prachare. Jinak je zarazejici, ze vysetrovani v serialu vypada jako spousta legrace, vyletu, chlastani a vypraveni si forku...nevim, verim, ze p. Markovic mel vysledky, ale stejne mi to prijde podivne. Jako by ani neslo o takovy strasny zlociny. Jedinej, kdo se chova normalne a prirozene (alespon z meho pohledu), je Markovicova zena. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bohapustá, detektívna konverzačka, ktorá veľmi solídnym spôsobom prezentuje prácu vyšetrovateľov najzávažnejších, trestných činov. Niečo ako varianta na americký “Mindhunter” či juhokórejský “Through the Darkness”. Fakt výborná vec v rámci krimi žánru. A ja sa teším na druhú sériu. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Vůbec nesdilim všeobecné nadšení místních. U takhle nesmyslné délky seriálu musí být spousta vaty a tady jí je možná víc, než stěžejního příběhu. A jestli byl tohle náš nejlepší kriminalista, tak marně pátrám proč. Jeho kamarádské jednání s psychopatem, kterej by měl sedět v cele za sklem jako Lecter je ta opěvovaná metoda? To, že si toho nevypočitatelnýho cvoka přivede domů k manželce a dětem je důkazem, že patřil do Bohnic spolu s Ladínkem. ... Ovšem po stránce formy nemám seriálu co vytknout. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem si zkušebně předplácel na 3 měsíce Voyo, bylo to spíš ze zvědavosti než že bych oekával, nějakýho filmově seriálovýho ježíška plnýho skvělých diváckých zážítků, ale přišel šok. Nova má na Voyu fakt hodně kvalitní kousky a tenhle seriálek, je jedním z nich. Originalní způsob vyprávění a ještě originálnější postavy. Vlastně celou dobu jsem byl jak v šoku. Z práce Jiřího Markoviče, z případu který se prolínal všemi díly a nejlepší na tom byla ta nenápadná proměna z kriminálky do psychologického dramatu. Pět nemůžu dát, protože na Adama Mišíka mám těžkou alergii a jeho postavu by zahrál i štaflík a špagetka líp o tom že on má herecký talent mě nikdo nikdy nepřesvědčí jedině on, ale to se zatím neděje. Všechno ostatní je však na vysoké úrovni ()

Galerie (35)

Zajímavosti (21)

  • Když má prezident Husák před sebou žádost o milost, lze si všimnout, že Žabimajerský (Daniel Heriban) je podepsán jako Mgr. Štefan Žabimajerský. Jedná se o chybu, jelikož v předmětné době nebyl titul magistra udělován. Absolventi právnických fakult zakončením vysokoškolského studia státní závěrečnou zkouškou nezískali žádný titul. Mohli však následným vykonáním nepovinné státní rigorózní zkoušky získat titul JUDr. Magisterský titul je absolventům vysokých škol v Česku udělován až od roku 1990. (Bediverecs)
  • Vrah Jiří Prchlík (Cyril Dobrý), který se v epizodě objevil, se ve skutečnosti jmenoval Jan Tvrdík. V říjnu 1978 brutálně zavraždil svoji tchýni a pokusil se zabít své děti a manželku. V roce 1980 byl za svůj čin popraven. Markovič (Petr Lněnička) o něm prohlásil, že jen u něj si byl úplně jistý, že si trest smrti zasloužil.“ (Bediverecs)
  • Mnoho scén se natáčelo v objektu historické továrny Koh-i-noor Waldes ve Vršovicích. (Teres)

Reklama

Reklama