Reklama

Reklama

Berlínskému kriminálním oddělní Krucifix se podaří zadržet sériového vraha, psychopata a pedofila v jedné osobě. Město strašil už dlouhých šest roků. Svoje oběti si vybítal vždy mezi těmi nejnevinnějšími - dětmi. Pachatel, přezdívaný policií jako Leštič, z počátku splupracuje. V průběhu týdne potvrdí, že zabil třináct chlapců a jednoho policistu. Jeho první obětí byl v roce 1996 Martin Sales.. Leštič bez ostychu vykresluje i ty nejohavnější a nejzvrácenější detaily svých zločinů... Šéf kriminálního oddělení je v ohrožení... Do města přichází policista Michael Martez, aby se střetl s Leštičem. Před několika lety vyšetřoval vraždu Lucie Fliederové. I když všechny důkazy nasvědčují tomu, že zločin spáchat on, chce mít jistotu a městečku, ve kterém působí, konečně dopřát pokoj. Kolegové ho však upozorní, že Leštič už několik dní nepromuvil. Psychiatr se domnívá, že trpí depresí a pomýšlí na sebevraždu. Michael se nenechá odradit. Leštič nakonec promluví, ale k vraždě Lucie se nepřizná. Zná však jméno jejího skutečného vraha, jenže to mu zatím odmítá prozradit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Výborná depresivní žánrovka, která se svým lookem může směle rovnat hollywoodské produkci. Po dvou třetinách už jsem si připravoval pochvalné čtyřhvězdí s tím, jak je to podhodnocený film. Jenže v poslední třetině se naplno vyvalí křesťanské motivy a nijak zvlášť dobře vygradovaný závěr se zvraty a budovaná kvalita je v tahu. pozornosti hodné dílo je to ale i tak, některé pasáže úpadku dobrého člověka jsou vážně působivé a lezou na mozek P.S. Tak mě napadá, že Antibodies mají hodně společného s českým Normalem, ale je to film méně artovější, méně divadelní a je tu víc sexu. Takže je lepší. 70%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

no Waau! Mnou absolutně neznámá, přehlednutelná Pecka! Němci se teda předvedli a naservírovali nám German Hannibala Lectra ještě více slizkého, než jak ho známe! Sériový Vrah, Psychopat a Pedofil zároveň! Na svém kontě má přes 14 obětí z toho vše jsou Chlapci! Do toho se ovšem zapojí Obyčejný Policajt z vesnice, všichni se mu vysmívají, ale on jediný Příjde všemu na Kloub! Finální Twist je jeden z nejhůře odhadnutelných vůbec a já byl Šokován! Ikdyž se jedná spíše o Konverzačku, tak neuvěřitelně depresivní! Zajímavá hláška z Filmu : Do you have Kids? You´re damn right. i have three kids. Oo And do you Fuck Them? You sick Pig!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na nemeckú produkciu a jej filmové pomery veľmi silný film, kvalita sfilmovania je na dosť vysokej úrovni, vyšetrovanie má svoj spád a gradáciu, akurát bol dosť problém s celistvosťou priebehu a náročnosťou zvratov, pretože pri podobných filmoch je latka nasadená už dosť vysoko. A keď si na seba vezme niekto takéto bremeno v podobe masového vraha, čakal by som to trošku viac skombinovať a zhutniť. Finále bolo odfláknuté, tú inšpirácia zo 'Se7en' mohli trošku viac zamaskovať. A tie kresťanské odkazy tam tiež nemali čo hľadať. Spracovanie teda má moje plné uznanie, som však zvedavý, či to bude Alvartovi na Hollywood stačiť. 70%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kriminálka o úchylnom vrahovi chlapcov, pohrávajúcom sa s vyšetrovateľmi spoza mreží väzenskej cely. Strašidelná atmosféra sa v závere vytratí nešťastným prehupnutím do štandardnej (=podpriemernej) TV produkcie, a úplný koniec dokonca ovládnu prechádzajúce sa nevinné srnky. Opäť sa potvrdilo, že snaha všetko dopovedať a vysvetliť obvykle rozdrví na prach starostlivo budované tajomno Nepomohli ani Satanské znamenia a kríže. Film ale nie je tvorený len zvládnutým záverom. Línia pochybností o vlastnej viere, dobre a rodine, včlenená do príbehu, patrila spolu s ukážkami expresívnej psychopatovej výtvarnej tvorby, negustióznym prepieraním mužského semena a spomínanou strašidelnou atmosférou, k najvýživnejším častiam, posúvajúcim film do plusových hodnôt. 70%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Berlínska polícia na čele s vyšetrovateľom Seilerom zadrží brutálneho, pedofilného, sériového vraha Engela. Šesť mesiacov unikal spravodlivosti. Celé kriminálne oddelenie oslavuje "víťazstvo". Vrah leží v nemocnici, zdá sa, že nič nebráni tomu, aby bol za svoje činy odsúdený. Je tu, ale jeden háčik. Vražda 13 ročnej dievčiny v odľahlej dedinke. Engel tvrdí, že napriek tomu, že s touto vraždou nemá nič spoločné, pozná totožnosť vraha. Pomôže miestnemu vidieckemu policajtovi Martezovi k jeho dolapeniu? Kriminálny thriller, svojou "kostrou" a základom, tak veľmi podobný slávnemu Mlčaniu Jahniatok. Odlišuje sa niekoľkými vecami. Záverečným rozuzlením, ktoré nejeden krát prekvapí, no a tým, čo osobne mňa zaujalo najviac, prejavom názorov samotného psychopata. O horor sa v žiadnom prípade nejedná. Každopádne, Antibodies je VEĽMI vydarený film (napriek tomu, že miestami pôsobí ako Derrick) - 75%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminálka, kde úvodní scéna je temná a syrová. pak už přijde hra na kočku a myš. Policista Michael to nemá na vsi lehké, zvláště když má nepříjemného tchána k tomu. Není divu, že je pak sám nepříjemný, zbrklý a nevrlý. A to potřebuje jen vědět, zda tu holku od nich ze vsi odkrouhnul chycený maniak, nebo ne. Jenže kdo se moc ptá, ten se moc dozví. Jakmile je Michael zamotán do nachystané pavučiny, nabere vše jiný směr. Lehce mysteriózní a po celou dobu, byť zkrácení by neuškodilo, svižné. Pěkný vizuál, slušné herecké výkony. Kdyby došlo na zmáčknutí spouště, hvězdu bych přidal, páč svět je někdy krutý a hodně temný. Ostatně Němci mají v tomhle žánru dlouholeté zkušenosti a na svém kontě dost dobrých snímků. Předpokládám, že pojmenovat psa po komisařovi byla záměrná pocta nejznámější německé filmové postavě v žánru krimi. Za mě fajn. p.s. děkuji Ratchetce za připomenutí snímku, na který jsem začal pomalu zapomínat... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na Němčoury to nebylo vůbec špatný. Nesmíte od toho ale očekávat žádnou strhující akci, žádný brutální vraždy, krev ani gore. Tohle je spíš konverzačka. Ale ti co mají rádi kriminální filmy a filmy o sériových vrazích by si mohli přijít na svý. Přemýšlel jsem i o čtvrtý hvězdě, nakonec ale volím jen silnější 3hvězdy. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Už som dával štyri hviezdy a tešil sa na podobný záver, ako vo Fincherovom Se7en, avšak tam tvorcovia z nejakého dôvodu, pre mňa neznámeho, vymekli. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nebavilo, a při tom jsem se těšil na solidní thriller. Němci občas překvapí ale tady se jim to nepovedlo, celej film je děsně zdlouhavej a dost scén mi přišlo až zbytečně natlačený do filmu. Co mě ale překvapilo byly herci. Ty byly výborně civilní a nepůsobily vůbec blbě. Ale celkově i přes zajímavej námět lehce podprůměrná detektivka která je fakt zbytečně zdlouhavá. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY: Srovnávání se Sedm se člověk neubrání, ale americká temnota oproti té německé vítězí na celé čáře, bohužel. Hlavní problém tkví zejména v obroušení hran religiózním tématem, které v jinak povedeném psychothrileru působí jako zjevení Panenky Marie Podsrpenské a divák místo očekávaného úderu na solar plexus dostane rozhřešení. Přitom zpočátku tomu nic nenasvědčuje a klasický souboj dobra a zla je výborně okořeněn "normálními" psychozvratky typu : Zlo dřímá v každém člověku a stačí jej probudit. I přes některé zbytečnosti v podobě prostoduchých dějových zákrutů ( kam se asi poděl zápisník, kde se asi vzal ten jed ?) by pořád byla tahle německá kopírka hodně vydařená, jenže bohužel Bůh... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I kdyby se na Antikörper aplikovaly veškeré charakteristiky, jež určují, že je film horrorem, tenhle film by nezapadl ani do jedné z nich. Již během prvních minut mi bylo jasné, že více než půlka komentářů se bude ohánět inspirací a kopírováním Fincherovy Sedmičky (ale tomu se zřejmě nevyhne žádný film o sériovém vrahovi a náboženské tématice, stejně jako se každá druhá duchařina nevyhne srovnávání s Kruhem) a ano, musím přiznat, že místy tam ta inspirace vidět je. Jenže navzdory tomu všemu, je Antikörper velice překvapivě parádní psychologický thriller. A když už jsem to nakousl - Sedm tomuhle filmu nesahá ani po kotníky!!!! Místy sice film chrastí jakousi tendenčností a sterilitou, ale má tak silný obsah, to vykreslení a takřka dokonalá studie povahy a vzájemného relativního vztahu dobra a zla, je naprosto vynikající. Zadržený sériový vrah je možná/určitě pedofilní bestie, která se neštítí ničeho, ale rozhodně to není žádný blázen, naopak, to co říká, má hlavu a patu a hraničí to s jakousi sociální filosofií. V jeho postavě dostává falešná křesťanská morálka pěkně na prdel a to mě jako zarytého ateistu samozřejmě těší. Ten konec je sice možná až moc happy, ale vzhledem k tomu, že jsem ještě donedávna byl přesvědčen, že Němci prostě neumí natočit film (a už vůbec ne dobrý film), tohle mým přesvědčení hluboce otřáslo. Není to dokonalé dílo, ale hodně ucházející a rozhodně překvapivé. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Úmorná německá snaha o natočení velkolepého thrilleru. No, nezadařilo se. Ono by to možná dopadlo lépe, kdyby film natočil někdo talentovaný se smyslem pro originalitu a ne egomaniakální vykradač, který neuspěl ani při své zastávce v Hollywoodu (rok 2009), kde natočil dva (pod)průměrné filmy (Case 39, Pandorum) a opět šupem mazal domů točit TV braky. Díky za to, Hollywood už je přeplněný neumětelů z Evropy (hlavně Francouzů). A cpát dalšímu Alvartovi prachy na zbytečnosti nemá cenu. A co je vlastně Antikörper? Zmatelný religiózní spletenec krimi klišé, který si vypůjčuje něco z Mlčení jehňátek (scény, kdy náš pomatenec napodopuje Hannibala Lectera byla vyloženě trapná), něco z dalších filmů a pokouší se na plátno šíleně trapným způsobem přenést geniální pointu z Fincherovy Se7mičky! Tohle Alvart opravdu nemohl myslet vážně. Jakž takž dobře natočené je pouze úvodní dopadení vraha, zbytek je režijně nezvládnutá a rozvleklá nuda. Scénář se inspiruje (krade) kde může, dialogy jsou průšvih a herci naprosto bez charismatu a hlavní záporák nevýrazný tragéd. Nesmyslná a překombinovaná zápletka mi nějak pronikla mezi prsty. Na kriminálky (papír i film) nejsem a tohle byla fakt fatální blbost. Evropské kriminálky se sériovým vrahem neberu. Ztráta času s velkým Zet. Jdu si radši pustit Sedm nebo kanibala Toníka. 40% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvorcovia si toho zobrali na plecia trochu viac, než uniesli. Úvodná ochutnávka vás navnadí na "fincherovský" thriller o sériovom vrahovi, aby sa potom celý film - už podstatne menej svižne - preklopil do kriminálnej drámy, okorenenej štipkou sexuálnej psychopatológie a plným priehrštím teologických a filozofických otázok na tému: Dobro versus Zlo, resp. Boh versus Diabol. A nechýba ani obľúbená biblická vychytávka v podobe "synovraždy", ktorá ku koncu /a poviem to rovno, dosť násilne/ smeruje až k akejsi kresťanskej agitke. Nad štvrtou hviezdičkou som váhal dosť dlho a nakoniec sa mi vyšmykla z klávesnice len preto, že mám v podstate takéto kríženie žánrov celkom rád. Lenže s krížením je vždy kríž. Hrozí pri ňom, že zarytí milovníci čistokrvnosti budú trpieť ako Kristus na krucifixe. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Podobnosť s Hannibalom je čisto náhodná aj keď je očividné, že tvorcovia sa inšpirovali práve týmto filmom, ale Hannibal je lepší. Nielen hlavný záporný hrdina je nevýrazný, ale aj policajt nemal moje sympatie. Len tu sa rieši veľa osobných problémov a to prečo som si zapol tento film tu nieje až tak dôležité. Keby sa film viac venoval hlavnej veci bol by zaujímavejší (kratší a tak aj záživnejší). Ale zas musím uznať, že mal pár slušných nápadov ( v stene ukryté veci obetí) a iné. Len kamera, scenár a celá remeselná stránka filmu nemali veľkú úroveň. Tento film nebol zlý, lebo mal aj svetlé momenty, ale aj tie nezáživné a preto dávam 3*. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle je vidět,že Alvart má talentu dost a dost.Výbornej thriller,kterej několikrát změní směr.A já už chápu,z čeho čerpal v americe,při točení Případu č.39.Jen doufám,že ještě dostane další šanci.60%. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že vo filme silno cítiť inšpiráciu Mlčaním jahniat, či filmom Sedem, tak je to vcelku originálny a hlavne vizuálne dobre natočený thriller. Jedna z mála vecí, ktoré vadia, je predvídateľný záver a tiež ako Nick Tow spomenul, tak aj tá kresťanská agitka... Odhliadnuc od týchto múch, je Pasca anjela temnoty (kto preboha vymyslel tento slovenský názov?!) podarený, napínavý a formálne veľmi kvalitný film (aj keď hororom by som ho napríklad nenazval). ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí miliónů sr*ček, které se tváří jako ukrutný krimi / thriller / drama / horor, musím dát filmu Antikörper pět hvězd. Konečně někde fungovalo vše tak, jak má ve správném filmu o sériovém vrahovi / pedofilovi být. André Hennicke hraje svou roli tak skvěle, až se mi z něho dělalo opravdu zle. Syrové a zatraceně nepříjemné, obzvlášť scény z cely. Zajímavá byla také dějová linka se synáčkem policisty. Skvělé!! ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Německý psychothriller, beroucí si inspiraci z legendárních kultovek jakým je například Sedm, nedopadl kupodivu jako rutinní pásovka padající k bodu mrazu. Pár věcí mi samoržejmě kdoví jak nevonělo, kupříkladu to časté koketování s božími záměry, neustálá konfrontace zla a dobra a na můj vkus nešťastně znározněné finále, co se digi efektů týče. Ale překousnout to nebyl až takový problém. Hlavně to všechno kompenzovala sonda do mozku sériového pedofilního maniaka, přezdívaného "Leštič" a následná retrospekce o jeho zvráceném jednání, které je zapotřebí k dopadení vraha mladého chlapce, od jehož smrti se on rázně distancuje. Slibuje pomoc, ale samozřejmě nic není zadarmo. No a i když Antikörper okukuje od známých velikánů, mohu s klidným svědomím říci, že má štávu, kousek nápadu, napětí, prostě všechno, co od napínavého krimi thrilleru očekáváte. ()

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama