Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

denyny 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem v dětství opravdu milovala a nedokážu spočítat, kolikrát jsem ho viděla. Vyvolával ve mě tolik emocí, fandila jsem zvířátkům, pokáždé trnula hrůzou, když kočka spadla do vody a pokaždé oplakala, když kluk volal na retrievra a myslel si, že už nepřijde. Ze sentimentu musím dát plný počet. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"My name is Chance. I know, it sounds odd, but most names do if you think about it long enough... maybe even yours. I was abandoned when I was very young. I lived on the streets scrounging for food sleeping wherever I could; that seemed like fun at first, but pretty soon, it landed me behind bars. But I don't like to talk about that; let's talk about after that... when I got my second chance... and my name. You see, this family came along, and I guess you can say they rescued me, because they adopted me and brought me to live at their house. But it was their home, not mine. Still, it was an improvement over that other place: lots of space, fresh air, plenty interesting things to explore, and all the underwear I could eat." ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jo dobrý film o zvířatech, který jsem jako malá měla ráda, ale už jsem si ho moc nepamatovala a tak jsem se na to včera koukla znova a opět nezklamal. Ač to nechápu párkrát jsem měla i na krajíčku. Prostě dokáže ve vás ten film vyvolat silné emoce i přestože je to o "mluvících" zvířatech. Ale chtěla bych vidět ve skutečnosti, jak by tahle domácí kočka dokázala ujít takovou cestu:D Ale nebudu to zbytečně kritizovat je to přece jen film převážně pro děti a jako takový se velmi vyvedl. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší film s mluvícími zvířaty vůbec. Vtipný, dojemný a hlavně chytrý, což je prvek, který mnoha dnešním filmům tohoto žánru chybí. Hodnocení samozřejmě trochu ovlivňuje mrcha nostalgie, ale kdo by neměl rád hyperaktivního Chance, panovačnou Sassy a moudrého Shadowa? Ať si říká každej kdo chce, ale TOHLE opravdu JE krásný film (nejen) pro děti. Takové filmy se už dnes jednoduše netočí. K tomu výborný český dabing plný hlášek a místy i opravdového dramatu. Hodně se mi líbilo vyobrazení způsobu myšlení a psychika zvířat: to, jak nerozumí tomu, co jim člověk říká a vše si vyloží po svém. To, jak nedokáží pochopit, proč je páníček opouští a mají strach, že je to natrvalo. A proto jsou tak vděčná z každého návratu. Každé shledání je tak malou oslavou. A Neuvěřitelná cesta to, jako jedna z mála, bere v úvahu. A proto je v mých očích tak jedinečná. ()

AlexisGraham 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z filmů mého dětství. Jak tu napsal Superpero... Opravdu jsem ho žrala :D Nejraději z těch tří jsem měla Shadowa. Ten mi opravdu utkvěl v paměti. Když jsem ale film viděla znovu o několik let později... musím uznat že už se mi tolik nelíbil. Přes to je ale film takový milý a jednou za pár let se na něj klidně zase podívám. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • V reálném životě byli Shadow, Chance a Sassy známi pod jmény: Ben, Rattler a Tikki. (Nach)
  • Širokoúhlá verze tohoto flmu není k dostání na DVD, sehnat se dá jedině na iTunes. (HappySmile)
  • Ve filmu zvířata přechází pohoří Sierry v Kalifornii. Ve skutečnosti se film natáčel v oregonských horách. (Nach)

Reklama

Reklama