Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Velký dojemný kýčovitý slaďák o zvířátkách. Já jsem si to pustila abych zjistila o čem tento film vlastně je a zároveň abych se naladila na vlnu dětství. Což se vyplnilo a pokračování už vidět asi nepotřebuji. Každopádně, kdo je vážný a hodil by ten film do odpadu, tak radši ať se podívá na nějáké drama a na toto se nedívá. 😉 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jako mála jsem strašně těžce nesla, když kočku unesla voda. Bylo to moje druhý nejhorší trauma po Vinnettouově smrti. Pak jsem to po pár letech viděla znovu a zážitek byl mnohem příjemnější. Je to takový milý dobrodružství pro celou rodinu o třech zvířatech do překonávaj překážky aby se dostali ke svojí rodině. Vysoký nadprůměr srovná-li se s jakýmkoliv rodinným filmem, kde v hlavní roli vystupuje pes, co za a) hraje basket/volejbal/piškvorky, b) je inteligentnější než člověk, c) je tajnej agent. Dokonce i dabing (Langmajer, Vladimír Fišer) se celkem povedl. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ah, Jamie, voníš jako milion kostí !! Jsi ten nejmilejší kluk na světě.." Ačkoliv podobným zvířecím bijákům pro děti zrovna dvakrát neholduju, na Neuvěřitelnou cestu nedám dopustit.. To silné finále, navíc nesmírně podepřené výbornou hudbou Bruce Broughtona, snad nedojme jen toho největšího cynika.. Zručně natočenému snímku Duwaynea Dunhama přes jeho nevděčnost vůči náročnému divákovi prostě to jakési vnitřní kouzlo nemůžete upřít.. Jen si tak při sledování podobných záležitostí říkám, zda to vynaložené úsilí spojené s tím přetěžkým natáčením se zvířecími herci, vůbec stojí za to.. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"My name is Chance. I know, it sounds odd, but most names do if you think about it long enough... maybe even yours. I was abandoned when I was very young. I lived on the streets scrounging for food sleeping wherever I could; that seemed like fun at first, but pretty soon, it landed me behind bars. But I don't like to talk about that; let's talk about after that... when I got my second chance... and my name. You see, this family came along, and I guess you can say they rescued me, because they adopted me and brought me to live at their house. But it was their home, not mine. Still, it was an improvement over that other place: lots of space, fresh air, plenty interesting things to explore, and all the underwear I could eat." ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Toto je opravdu klenot mezi rodinnými filmy se zvířaty. Má zajímavý a vtipný příběh, místy i dost napínavý no a samozřejmě sympatické hlavní hrdiny celého dobrodružství, hlavně ta kočka byla báječná. Na filmu velmi oceňuji i výpravu a krásné exteriéry divoké americké přírody a opravdu dojemný konec. Opravdu nádherné dobrodružství, vtipné a napínavé. Tohle rozhodně není trapné, naopak, je to klasika která nikdy nezklame. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • V reálném životě byli Shadow, Chance a Sassy známi pod jmény: Ben, Rattler a Tikki. (Nach)
  • Ač by se mohlo zdát problematické mít v jednom filmu dva psy a kočku, ústřední zvířecí trojce se ale nakonec stala přáteli – smečkou i v reálném životě. (Nach)

Reklama

Reklama