Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená papundeklovka. Plnění plánu v socialistickém feminokratickém pekle. Chytré, vtipné, hláškorodé, sympaticky zahrané a ty písně! ("Haló, tady je Luciper.") Epická struktura (částečně vystižená názvem díla) vrcholící eticko-metafysickým převratem (SPOILER) "člověk nese čerta z pekla". Přenosy z Malé Dobré jsou zkrátka dobré. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Papundeklová klasika klasik, nezapomenutelné písně a hlášky(hajdula pajdula, nezájem). Od této pohádky jsem začal dlabat kysané zelí a zůstalo mi to do teď. herecké výkony jsou veskrze sympatické a Konvalinková byla ještě za kočku(Paulová je furt). 5 hvězd je asi fakt dost, ale když se vám něco pozitivně vryje do paměti napořád, tak odpustíte i malé mouchy a občas neuškodí přestřelit, v tomto případě určitě. ()

Reklama

Poryv 

všechny recenze uživatele

John Travolta, Horečka sobotní noci (1977) versus Pavel Trávníček, Taneček přes dvě pekla (1982). Vlnícím se čerticím v upnutých, blyštivých sakumpacích chybí v pekle už jen barvy měnící parkety a nad hlavami pořádná diskokoule. Pavel Trávníček se v tomhle harému ocitá sice za trest, ale jak pravil klasik: “Dámy a pánové, nechci se vás dotknout – kdo z vás to má?“. Zábavná nedělní studiovka, která dokonale plní účel = spokojeně trávit vepřo, knedlo a komparovat přítelkyni s Janou Paulovou. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Fajnová oddychovka se správňáckými, i když ryze submisivními, čerty hrajícími mariáš a pojídajícími kyselé vitamíny včetně pohříchu dominantních domin vyšší kategorie. A k tomu několik chytlavých písniček s texty, které vám zaručeně vyvrtají do hlavy pěknou vzpomínku. "Tak se čerte snaž, jo hó hó..." + kopa ujetých hlášek: "Zatočit jako zatočit!" ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Další papundeklová pohádka z dílny Československé televize z 80, let, tato je na rozdíl od většiny jiných docela zábavná, ale hlavně pro dospělého diváka. Sledovat Preisse a Dvořáka jak ve vedlejších rolích žerou zelí a otevírají hubu na plejbek a do toho zasloužilého i národního umělce Větrovce jako Lucipera s umělými rohy na palici, který tu hubu na plejbek otvírá kvůli neznalosti textu nepřesně a režiséra to evidentně vůbec netankovalo, to je vrchol období papundeklového televizního bizáru, které se už nikdy nevrátí. HAJDULA PAJDULA! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama