Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Voják Nick Parker je za války ve Vietnamu zraněn, výbuch mu ošklivě poškodí oči. Polomrtvý se plazí pryč z bojiště, pak se ale chytí do pytlácké pasti. Když se probere, zjistí, že se nachází ve vesnici a že místní obyvatelé mu již ošetřili jeho zranění. Oči mu však vyléčit nedokázali, takže je Nick slepý. Ve vesnici se ho ujme muž, který ho učí, jak žít bez zraku, a naučí ho i bojovat s mečem. Nick nevidí, ale slyší veškerý pohyb kolem sebe. Po dvaceti letech strávených u domorodých obyvatel se Nick vrací domů do USA... Jako první se vypraví navštívit svého přítele z války, Franka Devereauxe. Když dorazí na jeho starou adresu, najde tam pouze Frankova syna Billyho a Frankovu bývalou manželku Lynn. Ta Nickovi řekne, že ji Frank opustil a žije teď v Renu, kde se živí jako chemik. Během rozhovoru přijdou do domu dva policisté a shánějí se po Billym, který je zrovna někde venku. Do domu také vpadne muž, který očividně jako policista nevypadá a dokonce se začne chovat násilně. Jedná se o zabijáka, Slega z Rena, kterého jeho šéf poslal, aby přivedl Billyho. Potřebují totiž jeho otce Franka donutit, aby pro ně vyráběl drogy. V domě se náhle objevuje Billy. Sleg ho ihned chytne a hodí ho zem, Billy je pádem omráčen. Pak Sleg nelítostně střelí Lynn. Nick už toho má dost. Z kusu klacku, který používá jako slepeckou hůl, vytáhne meč, nejprve zabije oba policisty, pak zraní i Slega. Tomu se však skokem z okna podaří utéci. Když mu záhy Lynn umírá v náručí, donutí Nicka, aby jí slíbil, že se postará o Billyho Nick a Billy vyrážejí za Frankem do Rena a cestou se skamarádí. Když pak dorazí do Frankova domu, čeká je nemilé překvapení. Dva mafiáni už tam na ně čekají, zajmou je i s Frankovou přítelkyní Annie, která se k tomu připletla a odvážejí je ke svému šéfovi, Mac Creadymu, majiteli kasina. Při cestě se všem třem podaří uprchnout. Schovají se u Annieiny přítelkyně. Nick se pak vypraví osvobodit Franka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Jordan 

všechny recenze uživatele

solídne akčné béčko s trošku nevyužitým komediálno-hláškovým potenciálom a nedostatkom krvi na to, akú krásnu katanu si Rutger z Vietnamu doniesol; Rutger hraje slepca celkom uveriteľne, výhodou je tiež, že to je dostatočne krátke na to, aby to nezačalo nudiť, takže sa človek na tento film nemá prečo hnevať - aj keď na druhej strane pri hlbšom uvažovaní nad ním neskôr zistí, že ho ani nemá prečo pozerať; ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Režisér jakoby se inspiroval v zapomenutém japonském snímku Slepá Oiči (ve filmotéce CSFD jsem tento film nenašel, resp. ne pod tímto názvem, pod kterým si jej pamatuji), která měla tak vycvičený sluch, že dokázala zachytit i letící šíp. Zasadil jej ale do jiné doby. Nicméně děj je tak překombinovaný a chvílema přitažený za vlasy, že jej to sráží na úroveň béčkových akčních filmů. ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

I přes občasnou krev na Hauerově kataně mě překvapilo rodinné ladění filmu, které zvláště podporovala linka s malým Billym (alias Brandon Call alias "džejtý " z Krok za Krokem). Ale i když jsem tedy čekal brutálnější akční hody, film mi nakonec dokonale sedl a splnil na výbornou to, proč byl natočen - pobavil, rychle utekl a zároveň se vyvaroval mnoha tupostí. Rutger výbornej... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Charizma Rutgera Hauera už utiahla ďaleko väčšie nezmysly. Dal by som pokojne aj 3*, lenže vzhľadom na japonský predobraz tomu tvorcovia skutočne nedali viac, než to najnutnejšie minimum, aby to ešte šlo nazvať filmom. Chcelo sa s tým poriadne pohrať (zvlášť keď mám v hlavnej úlohe Hauera, ktorému jeho slepca divák bezvýhradne verí aj napriek početným podrazom v scenári). ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Na slepýho to nebylo špatný. Jenomže ten perořízek kulku nezastaví!" Vítejte ve světě Nicka Parkera, je slepý a není si s ním radno zahrávat. Rutger Hauer v roli slepého bojovníka je naprosto vyníkající. Svou roli si vychutnává, srší humorem a dokazuje, jak je skvělý nedoceněný ( akční ) herec. Ve filmu je několik originálních akčních scén, např. řízení  auta (zde dodávky) slepcem, ještě dávno před Vůní ženy a Slídily ("Jo, asi bych si měl obnovit řidičák!"), masakrozní naháněnou v kukuřičném poli či souboj se známým "ninjou" Sho Kosugim. Charismatického Hauera zde dabuje hodící se Petr Pospíchal. Zaujme i obsazení vedlejších rolí záporáků. Tenhle podle mě silně nedoceněný kult, já prostě miluju! "Vidíte ho,... já nic nevidím ! Tak to jste v mým světě!!" ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama