Reklama

Reklama

Les Misérables in Concert

(divadelní záznam)
všechny plakáty
Velká Británie / Francie, 1995, 160 min

Obsahy(1)

Muzikál Les Miserables (Bídníci) zpracovává téma klasického románu Viktora Huga. Jean Valjean je odsouzen na galeje za krádež chleba, kde kvůli pokusům o útěk zůstává devatenáct let. Po propuštění se ho ujme biskup Myrial, kterému Jean ukradne zlaté svícny. Když je ale dopaden, biskup se jej i přes jeho přečin za něj postaví. Toto Jeanovi změní celý život a stane se z něj poctivý a dobrý člověk. Policejní prefekt Javert ale stále nevěří v Valjanovu proměnu a neustále ho pronásleduje... (olinka2)

(více)

Recenze (17)

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Už už jsem chtěl dát tomuto koncertnímu záznamu 4* (přeci jen to bylo "jen" o zpěvu a nebylo by to fér), když najednou začala píseň epilogu. Příchod 17 zahraničních Valjeanů byl pak potom dokonalým výsměchem mému úmyslu, protože po něčem takovém se nic jiného než 5* dát nedá! Nedokáži si ani představit tu atmosféru být přímo tam na místě... zažít někdy něco podobného, mohl bych ihned poté zemřít s obrovským úsměvem na tváři. ()

Thorian 

všechny recenze uživatele

Nemám muzikály nějak zvlášť v oblibě, ale tenhle mě zatraceně mile překvapil. Nemůžu nic než chválit výborné zpěváky a přenádhernou hudbu - někdy dojemná a pomalá, jindy svižná a rázná. Ze skladeb Look down a Work song zpívaných celým sborem až běhal mráz po zádech, píseň samotářky by snad rozplakala i mrtvého. Jasných pět hvězd. ()

Reklama

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Sice koncertní zpracování, ale naprosto úžasné a o to i pěvecky dokonalejší. Colm Wilkinson zní jak naprostý bůh a jeho Valjean nemá konkurenci. A ohromnou radost mi samozřejmě jako Češce udělal na konci Jan Ježek, kterého jsem měla možnost vidět v této roli na živo (a mimochodem to byl taky nezapomenutelný zážitek). ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší živé vystoupení muzikálových Bídníků, jaké kdy zaznamenala kamera. Colm Wilkinson a Philip Quast v hlavních rolích jsou samozřejmě skvělí, v tomhle obsazení však nezaostává nikdo, takže i takový Thenadier v podání expresivního Aluna Armstronga mě nesmírně bavil. A jako bonus je tu Colmovo fenomenální Bring Him Home, které nepřekoná snad žádná studiová nahrávka, a závěrečné Do You Hear The People Sing v podání 17 Valjeanů z celého světa včetně České republiky. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Úžasná verze Bídníků, skvělí zpěváci, krásné propracované kostýmy. Viděl jsem představení k 25. výročí ale tato verze se mi líbila mnohem, mnohem víc. Herci tu nepřehrávají, ve svých rolícj jsou uvěřitelní. Snad nejvíce se mi líbilo obsazení postav "master of the house" a jeho družky, ti dva ve svých rolích byli úplně dokonalí jak vzhledem tak zpěvem a choreografií. 5/5 ()

Reklama

Reklama