Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný hororový snímek a podle mnohých žánrový milník vypráví o skupině vědců z výzkumné stanice na Antarktidě, čelící mimozemské hrozbě. Když skupina vědců z výzkumné stanice na Antarktidě přihlíží tomu, jak se jejich norští kolegové snaží zastřelit psa, netuší, co se za celou akcí skrývá. Brzy však zjistí, že zvíře je přenašečem mimozemského organismu, který dokáže ovládnout a napodobit rozličné živé formy. Atmosféra mezi výzkumníky houstne. Kteří z nich se stali hostiteli? A dá se v takové situaci vůbec někomu věřit? Ačkoli dobové ohlasy filmu kultovního režiséra Johna Carpentera vytýkaly, že je pomalý, ponurý či depresivní, své velkolepé renomé si Věc budovala během let, a to také díky uvedení na videokazetách. Dnes je pak dokonce považována za jeden z nejlepších hororů všech dob. Svůj podíl na tom má jistě přesvědčivé vyobrazení zvolna sílící nedůvěry, houstnoucí napětí i krvavé surové scény ukazující, jak invazivní organismus se svými hostiteli nakládá. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

oLí: Celkem hovadina. Dvě z mých oblíbených uživatelek daly Věci pět hvězdiček. ... stOKYi: Ve filmovém horroru se dá najít spousta kvality. I ty, který se mu nijak zvlášť nevěnuješ, neboť tě (jak říkáš) "nebaví" a "nudí", jsi už nějakou tu kvalitu našel. Jmenoval jsi dva dnes už naprosto klasické filmové horrory: The Thing a Shining, i když o nich paradoxně mluvíš jako o horrorech, které klasické nejsou. Samozřejmě že jsou. Stejně jako je klasikou např. Hooperův Texas Chain Saw Massacre z roku 1974 nebo jako je A Nightmare On Elm Street (s Freddy Kruegerem) klasickou sérií 80. let. Je mi jasné, že si kladeš vysoké nároky, takže tě uklidním: Kromě Osvícení a Věci existuje ještě dostatek dalších filmových horrorů, které dokážou uspokojit i velmi náročného diváka. Ať už je to třeba něco z té absolutní klasiky (The Exorcist) nebo z novějších, méně známých snímků (Session 9).

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

hirnlego: To jo no. Já osobně zase na ženských nechápu to, jak se můžou dívat na 60 romantických slátanin, když všechny jsou stejný: Holka pozná kluka, nesnášej se a ne konci se vezmou. Halůůůz ! :-)

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

olí: Holky jsou všeobecně méně chápavé, méně vstřícné k né úplně standardním věcem a vůbec - házení perel sviním.

stOKYi

stOKYi (hodnocení, recenze)

ano ano .. presne tak .. napríklad mňa horory vôbec nebavia... doslova ma nudia.. ale tento film bol pre mňa lahôdka. Možno preto, že to nebol pre mňa "en taký obyčajný horor. Napríklad aj Osvietenie je horor ktorý sa mi veľmi páčil a tiež to nebol taký klasický horor. Napríklad vôbec neviem čo niekto vidí na filmoch ako , texaský masaker motorovou pílou, kruh, jason x a fredy cruger, fredy vs jason. Horor má podľa mňa vyzerať ako Votrelci alebo už spomínaný The thing alebo osvietenie. Ale všade vidíme obyčajné veci, tak musia byť také aj horory alebo hociaké iné žánre :))

Rocky62

Rocky62 (hodnocení, recenze)

oLí: :D zajímavě řečeno, no tak já si myslim, že ne všichni mají cit pro horory, nebo vůbec pro filmy, např. TnZ pro někoho 2 a půl hodiny nepopsatelnýho zážitku no a pro někoho 2 a půl hodiny strašný nudy, nu i tací jsou bohužel mezi námi, no a co se týče The Thing tak to by měl umět ocenit snad každej, perfektní atmosféra, výborný děj, a na tu dobu skvělý efekty, kdo tohle nedocení tak je asi beznadějnej případ nebo já nevim :D

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

tomuhle moc nerozumim -> znám dost holek, co se u hororu rády bojej, ale Věc nedokázala dostatečně ocenit snad ani jedna. Je to tím, že tenhle film je tak dokonalej, ze ho chapou jen chlapi, nebo jak jste na tom vy ostatni ? :)

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

no tak tendle film jsem si hodně užil, z dnešního pohledu efekty nejsou nejlepší, ale i tak to bylo slušně nechutné :), opravdu hutná atmosféra a žádné patetické kecy

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Mně se ten konec líbil. Celej film byl good od začátku až k titulkům. Celou dobu jsem přemýšlel, kdo z nich to je. Asi jsem nebyl sám, si myslím. A celkově mě ten film nepřestává překvapovat. Ty efekty a ta atmosféra. Prostě paráda.

stOKYi

stOKYi (hodnocení, recenze)

mne sa koniec napríklad páčil.. najprv som bol trochu chladný, ale potom som si uvedomil že ten koniec je naozaj otvorený resp. každý si môže urobiť záver sám, čo malo u mňa osobne dosť dlhý dozvuk kým som si dal za filmom tú záverečnú bodku. A film na ktorý nezabudnem ešte skôr ako ho dopozerám :) je pre mňa dobrý film a tu som nezabudol hádam až do teraz :)

Rocky62

Rocky62 (hodnocení, recenze)

Pokračování???, no nevím moc bych k tomu nefandil, navazování na filmy po 30 letech neni většinou dobrej nápad, samozřejmě jsou i výjimky např. ( Rocky nebo Rambo) ale stejně bych si od toho moc nesliboval, ale teď k filmu, kdo byl z vás potěšen s koncem The Thing

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

davac: Tak to jsemzvědavej. Viděl jsi třeba pokračování filmu Screamers ? Podle mě se nemohlo rovnat s prvním dílem ani náhodou. Tak jsem zvědavej jak dopadne tohle.

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

heh, zajímavý, že právě Exorcista je jediná hororová klasika, která mě vyloženě zklamala. nevím, jestli se dá Věc označit za úplně nejlepší, ale za jeden z nejlepších hororů určitě.

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Já jsem to taky nevěděl. Ten film jsem si pouštěl asi před měsícem po delší době znovu na videu a nikde jsem jí taky neviděl. Taky mi to vrtalo hlavou.

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

jj to jsem byl ja, uz mi na to nekdo odpovidal :-) nenapadlo me to

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Někdo se tu kdysi ptal, kde v tom filmu hraje Adrienne Barbeau. Možná už to víte, ale právě teď jsem mrkl na IMDB a zjistil, že ona propůjčila hlas tomu počítači.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Mně jsi teda určitě neurazil, Campbelle. I kdybys tomu dal odpad, je mi to upřímně úplně jedno. :-)

Campbell

Campbell (hodnocení, recenze)

Já tomu dal dvě. Nechci se tu hádat ani uděat diskuzi "proč jsi tomu dal 2*" ale za prvé mě tenhle film přišel nudný a nemám k němu žádnou nostalgii. Vím že je to klasika. Snad jsem nikoho neurazil.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

To já nezměnil názor ani po nějakých 25 letech. A to mám jedno "pako", co dalo 2*, v oblíbených. :-)

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Jak vidíš, tak úplně pro každého ne. Mně by zajímalo to pako, který dalo 2 hvězdy. Asi nějakej pošuk, kterej nedokáže ocenit klasiku. Dneska jsem se na tenhle skvost podíval znova. A po sedmi letech jsem nezměnil názor. Jedním slovem: Nářez.

Raziel_cz

Raziel_cz (hodnocení, recenze)

Vynikající film, možná nejlepší horor vůbec. A víte proč? Atmosféra! Atmosféra je tu tak citelná, že by se dala chytit do ruky, na ní tento film staví. Výborný Kurt Russel v hlavní roli. Napětí, ne mnoho akce a trochu humoru (Hej švédi, vylezte!). Jasných pět hvězdiček! A povinost uplně pro každého!

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

11.03.2020

Média, zejména ty filmová, se občas rádi chytají na špek. Přesnější by asi bylo napsat, že nemají problém vypouštět do světa zprávy, které nejsou vůbec potvrzené, a často je navíc ještě několik lidí… (více)

Reklama

Reklama