Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Recenze (457)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Bridget, we are still waiting for that tape about the Tom, the happy hamster. Pokračování příběhu o zmatkách a problémech Bridget s jejími vztahy už v sobě nemá to kouzlo prvního filmu. Problémy a nedorozumění jsou vytvářeny jaksi uměle a většinou neschopností hlavních postav. To je problém sledovat hodinu a půl. Bridget prožívá tytéž rozpory, ale teď už v prostředí věznice v Asii, což opět není ani zábavné, ani zajímavé. Stejně na tom je i závěr, který mě nepřekvapil, ani nepotěšil. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Tak sem se k dalšímu dílu přece jenom dostala, ale z celkem ucházející postavy Bridget se tady stává ukňouraná a žárlivá semetrika. Hlavní dvě pánské postavy ten sled kravin alespoň příjemně doplňují. Bez nich by ale ten fyzicky vyčerpávající výčet veřejně ztrapňujících scén byl mnohem bolestnější. ()

maeb 

všechny recenze uživatele

Bridget je ještě větší a ještě nesnesitelnější kráva než v první díle. Děj je pitomej, nevěrohodnej a strašně vykonstruovanej. Ale zase musím sportovně uznat, že jsem se párkrát docela slušně zasmál. ()

Zdenda 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se poměrně slušně zasmál, to sice jo, a o to vlastně u komedií jde, ale... Ale přeci jen scénář mi připadá silně "divný" nudný a hlavně z nás (a z Bridget) tak trochu dělá tupce... Původně jsem chtěl dát 3*, ale vzhledem k tomu, že jsem je dal prvnímu dílu a tenhle se mi zdá o něco slabší rozhodnutí jsou hvězdy 2... ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá, ale tohle už je trapné. Je sice pravda, že Bridget se do trapných situací dostávala i v prním díle a je to taková ztřeštěná nána, ale v jedičce to bylo aspoň trochu lidské, uvěřitelné a nedělala ze sebe takovou krávu a působila jako inteligentní nemehlo, které nemůže sehnat chlapa, ale ve dvojce jako by šla proti sobě a začala se chovat jako úplná kráva pitomá, a ty situace do kterých se dostávala byly opravdu, ale opravdu trapně trapné například v tom vězení, nebo že údajně podezřívaná milenka jejího přítele je ve skutečnosti lezba a šílí po Bridget. Tak nějak to drží nad vodou Renée Zellweger, která je v této roli bez debat dokonalá a geniální. Dále i ten Firth jako obvykle v pohodě a Grnat atky i když mi připadne, že je zde spíš do počtu a navíc a možná i trošku zbytečnej. Na závěr to zachránila asi opakovaná bitka mezi Grantem a Firthem, která byla opět výborná a snad poslední půl hodinka. ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Sice jsou některé gagy "čornuté" z jedničky, viz. kamera zaměřená na zadek při pádu do prasečí ohrady. Ale i tak to na jeden večer bohatě postačí. 70% ()

nula87 

všechny recenze uživatele

V porovnání s jedničkou, která sršela inteligentním humorem, a Bridget tam byla sice mírně obhroublá, ale citlivá inteligentní holka, se ve dvojce změní v totálně blbou vypatlanou krávu. A celý film jakbysmet. Proboha proč? Kde jste všichni viděli ty vtipné situace? Kde byly??? Bylo to jenom trapné. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Ty deníkové zápisy jsou trapné.. v jedničce de facto takhle nefungovaly.. a byly jakousi "doplňkovou" funkcí.. Takže nechápu, proč je rozjíždět ve dvojce.. :-( Byl to spíše jakýsi vnitřní monolog hl.protagonistky.. Už to nemá tu šťávu.. a v jisté části filmu jsem si říkal: "Co sakra je?! Kdy to už skončí? Respektive kdy se to rozjede?!" Škoda toho.. dvojka se podle mne dala našlápnout více.. ()

Quendi 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale nejsem fanda toporného hopsání Renée Zellweger, které ji má odlišovat od ostatních "dam na úrovni", jednička se bez toho z většiny obešla docela dobře. Nejlepší částí tak asi zůstává pranice Hugh Granta a Colina Firtha, což asi musela být sranda to natáčet :-D Filmové pojetí thajské ženské věznice už bylo ovšem trochu moc i na mě. ()

Bigwave 

všechny recenze uživatele

Pří pokračování Brigit Jonsové byl asi z rozumem v koncích celý štáb. Z Renée už není inteligentní žena, která si hravě poradí v každé situaci. Mince se jaksi obrátila a už tu máme hloupou hrdinku, která působí tak trochu jako trdlo. Velký krok zpět. ()

mauinka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si k první Bridget ani nečuchne.Z vtipné ,normální holky,které se občas něco nepovede se stala uťáplá trapka s věčně doprošujícím se pohledem. No, aspoň je to Renée :-) ()

DoNotCross 

všechny recenze uživatele

První deník je peckový. Romantická komedie, která v tvrdých mužích nevyvolává dávicí reflex se střelenou hrdinkou, která mluví rychleji než myslí. Druhý je pitomoučký recyklát. Jonesová nám zpipkovatěla do nesnesitelných rozměrů a Renée není sympaticky boubelatá, ale nepřitažlivě obtloustlá. A ještě se pořád divně leskne a blbě ksichtí! Problém filmu je v tom, že je o ničem. Na rozdíl od Transformers však nenabízí ani aktraktivní demolici okolí, ale jen uřvanou bloncku, která ulovila největšího sympaťáka napříč všemi romantickými filmy, ale rozejde se s ním, protože si divně skládá trenýrky. Takže sledujeme postavu, která si díky svým mindrákům zničí fajn vztah a čekáme, až jí to dojde. No a veškerá vyprávěcí struktura je naprosto totožná s jedničkou. Nedorozumění, Daniel Cleaver, pěstní souboj, vysvětlovačka, prozření a oplodňovací sekvence. Sequel par excellance. ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

Sequelitida v plné polní. Celé je to vlastně o ničem, scénář nedrží pohromadě a jen se snaží variovat zápletku z jedničky. Z mile zbrklé a trochu potrhlé Bridget je nesympatická stíhačka a z jejího sympaťáka Darcyho nadutý snob. Jejich rádoby konflikty jsou jak vycucané z prstu a namísto dramatických chvil spíše diváka nudí. Autoři si s dvojkou očividně nevěděli moc rady a jejich sebevykrádání vyloženě zamrzí. ()

AgnesDee odpad!

všechny recenze uživatele

Sledování tohoto filmu mě bolelo víc, než jakýkoli film od F. A. Brabce. Já vážně nechápu, jak může mít někdo tuto šílenou ženskou mít rád. Neumí se chovat, je úplně blbá a sama od sebe ty chlapy odhání, tak proč se pořád diví, že je sama? Vlastně, v tomto filmu není jediná postava, se kterou by se dalo sympatizovat, protože jeden je nadrženej kretén, druhej je nepředvídatelnej suchar, další je blbá kráva a kamarádi Bridget se ji pořád snaží ovládat. Tento film je to stejný, co první díl, akorát víc otravnej a se zbytečnou podzápletkou s Grantem, kterej je v tomto "díle" naprosto zbytečný. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Hned, když jsme poprvé najížděli myškou na pokračování té uletěné (zatím) třicátnice, všimli jsme si modrého čtverečku nalevo od názvu a už jsme věděli, že Bridget nebude mít průšvihy jenom ve filmu, ale také filmoví kritici a publicisté tento film nehodnotili pozitivně. Týden po tom, co jsme v TV magazínu našli první díl této "milostitrojúhelníkovky", který jsme už viděli jsme si řekli: Proč se příští sobotu nepodívat jako rodina na negativně hodnocený a možná tak trochu naschvál udělaný komerční propadák. Jenže my jsme v těchhle dvou dílech moc velké rozdíly nenašli. Opět prima nářez - nechyběly naše záchvaty smíchů ani naší oblíbení herci/herečky, skvělá hudba a ta britská a tentokrát i thajská :) atmoška. Zdá se nám to nebo tady byly dva milostné trojúhelníky? První - Hugh Grant, Renée a Colin a druhý - Colin, Renée a Jacinda? Nám to tak připadalo, ale pro ty, kteří ještě neviděli, na konci čeká překvápko. Můžete se už domnívat nyní, protože to, co právě bude následovat vám tomu napomůže..... "Lesbický polibek - 1, Žádost o ruku - 1" :-) Už máme záminku, proč nemít rád thajskou kuchyni. Zaprvé budete jíst s takovým hulvátem jako je Daniel Cleaver a za druhé, dají vám do jídla houbičky :-)) Musíme se podepsat pod reklamu na Coca Colu na Piccadilly Circus "Go, Bridget, go!" Už se těšíme na pokračování. 70% ()

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama