Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po ne zrovna nejvyvedenějším traileru je pro mne film příjemným překvapením. Očekával jsem další stupidní teenagerský horor se zběsilým střihem, odehrávající se v útrobách pyramidy, kde na hrdiny každou chvíli něco "strašidelně" bafne. No a dostal jsem úplně jiný typ filmu, sázející především na uvěřitelné postavy a jejich logické (v rámci žánru) jednání. Zajímavé je, že scény, které v upoutávce tragicky nefungovali, jsou těmi nejlepšími z celého filmu a fungují bez problémů. Výrazně bych vytkl jen jednu věc, a to poslední záběr - to už by se dnes přeci dělat nemělo. 80% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ruiny, to je žánrová romantika s náběhem do soft-porna umístěná do eko-hororu. V čem je problém? Zatímco v romantický první části má film dostatek alibi, aby sváděl postavy dohromady s jinými postavami a poté všechny postavy poslal kamsi do hrůzyplného prostoru, v momentě druhý hororový půlky se tyhle konstrukty stávají moc okatými a nepoužitelnými, jenže film se jich nadále drží. Tudíž tak jako se postavy mění v nelidské a zhuntované figury, mění se v podobně nelidsky ne-sledovatelnou podívanou i celý film. ____ Uznání patří za vykreslení hrdinů, vedoucí k jejich jasné rozeznatelnosti (pozor, nezaměňovat s mnohovrstevnatostí, protože všichni v Ruinách mají identické povahové vlastnosti). Třeba v Pádu do tmy Marshallovi všechny ty holky splývaly. A fakt není výmluva, že je profilace a psychologizace postavy zbytečná, poněvadž v dalším záběru nedobrovolně zařvou. To v Ruinách potřeboval Carter Smith na čitelné představení a rozlišení všech pěti teenagerů pouze prvních deset minut. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď sa občas začne diskutovať o vraždiacich rastlinách, tak samozrejme vždy vyrukujem s kultovým románom "Deň trifidov", ktorý v roku 1951 napísal anglický spisovateľ John Wyndham. Toto jeho literárne dielo sa dočkalo aj viacero filmových spracovaní, ktoré sú mojim najvýraznejším kontaktom s vraždiacimi rastlinami vo filmovej podobe. Mám rád "Deň trifidov". Preto som sa potešil, keď som sa dozvedel, že v roku 2008 bol vyprodukovaný horrorový snímok "Ruiny" (The Ruins), ktorého nosnou témou sú rastliny, ktoré dokážu zabíjať ľudí. Príbeh je situovaný do Mexika. Partia mladých amerických gringov tam v džungli vstúpi na tabu územie mayského indiánskeho kmeňa, kde na nich zaútočí vražedná flóra. Musím skonštatovať, že som bol týmto horrorovým titulom veľmi príjemne prekvapený. Páčilo sa mi to. **** ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Začínáme obdobně jako u Turistas. Nejdřív kalba na pláži, pak trochu postelových radovánek. A nakonec... plná penze s Adélou na mayském pahorku... A co že se servíruje?? K snídani postačí zlomená páteř s rodrceným kolenem, oběd obstarají přeražené stehenní kosti a pod kolenem uříznuté nohy v podobě desertu a večeře musí být lehká, takže snad jenom kuchání do těla zaživa. Každý chod doplňují mrskající se výhonky masožravky coby rostlinná obloha. Drsné?? Určitě. Nechutné?? Místy. Příběh?? Klišovitý. Postavy?? Žánrově průměrné. Smrtonosný element?? Netradiční. Závěr?? Žánrově typický, očekávaný. Resumé?? Ždibec nad průměrem. 25 miliónů dolarů(rozpočet)/21,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní béčko s fungující atmosférou a scénářem, který absolutně není hloupý ani nelogický. Postavy jsou sice charakterově obšlehnuté z hromady obdobných teen hororů, ale žádná není vyloženě protivná a jejich chování se dá v pohodě akceptovat a chápat. Hororová premisa je neokoukaná a zajímavá, a přestože její zpracování nic moc nového nenabídne, pro svou krvavost a vyprávěcí draj pramenící z rozumné stopáže mu ani nelze mnoho věcí výrazněji vytýkat. Rozhodně lepší než například lokalitou podobné Rothovo Green Inferno... 65% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Pred natáčaním sa Laura Ramsey rozprávala so zdravotnými sestrami, ktoré liečili ľudí na psychiatrických oddeleniach, aby pochopila zmýšľanie tých ľudí, ktorí si myslia, že v ich tele sa niečo hýbe. (Pat.Ko)
  • Pro režiséra Cartera Smithe jsou Ruiny prvním celovečerním filmem. (Rodriguez)
  • Obsazení filmu není nijak zvlášť průrazné, ale Jenna Malone (hraje Amy) jste mohli vidět většinou v malých rolích známých filmů, jako: Kontakt, Hra snů, Návrat do Cold Mountain nebo Pýcha a předsudek. V roce 1998 byla nominovaná na Zlatý globus za roli v televizním filmu Hope. (Rodriguez)

Reklama

Reklama