Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracuje pro biotechnologickou společnost, která umí manipulovat s časem. Temnou stránku toho odhalí, až když jeho žena kvůli dluhům přijde o 40 let života. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku jsem až překvapen, jak dobrý na Netflix film je. Jeho produkce stojí poslední dobou za nic, ale tady jsem se nechal zlákat námětem a nakonec Paradise není úplně k zahození. Plusové body sklízí za poměrně zajímavý a originální koncept, kdy jsou lidé schopni prodávat za peníze své roky, z čehož ve výsledku profitují ti nejbohatší, jenž jsou schopni si koupit roky od chudých a žít tak navěky. Na to ale doplatí jeden z předních zaměstnanců korporátu, jehož manželka je kvůli nesplacení bankovní hypotéky nucena dát svých 40 let, a tak ze náhle z áčkového zaměstnance stává úhlavní nepřítel firmy a chce vrátit roky své ženě za každou cenu. Nápad je hlavním prvkem, který si zaslouží mé ovace, ale zbytek, ačkoliv je průměrně dobrý, už tak výrazně chvályhodný není. Má to místy fajn tempo i vývoj příběhu, ale víceméně nevybočuje z klasické šablony a nepřináší v tomto ohledu nic nového, co by jej vyšviho přes zlatý střed. A to stejné platí i o (zbytečně) otevřeném konci. Koukatelná jednohubka, ale ten nápad, z něj by se dalo vytěžit teda daleko víc a je to skvělý nápad na hollywoodský celovečerák. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Příběh, v němž hrají hlavní roli život a manipulace s jeho délkou, která se dá jednomu sebrat (dárci) a druhému (příjemci) přidat. V zásadě zajímavý námět, ale celkově nedotažený a nepřesvědčivý, s nedostatečně rozvinutými postavami. Herecky průměrné, vizuálně rovněž, atmosféra a hudební stránka docela fajn. Průměrný film. 60 %. ()

Reklama

mnx 

všechny recenze uživatele

I když mi přišlo přitažený za vlasy, že někomu s kompatibilní DNA můžu ukrást část metabolismu, přilepit si ho na svůj vlastní, a omládnout tak i o desítky let (zatímco on o stejnou dobu zestárne), tak celkově to zase tak špatné není. Děj ok, i atmosféra, jen zase prkennost německého (ne)herectví, typická k jejich levnějších filmům, spoustu věcí pokazila - i když ti hlavní 2 se celkem snažili. Ohromný africký slum hned vedle Berlína byl super, a do budoucna určitě reálnější, než ta prapodivná teorie s DNA. Každopádně náš hodně podobný Bod obnovy je přece jen o něco (možná i o dost) lepší. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I kdyby vám to nedošlo kvůli neokoukaným/neznámým hercům, ihned poznáte, že jde o evropský film. Je to ponuré a dialogy i prostředí působí autenticky. Motivy jsou věrohodné a důsledky mnoha rozhodnutí dopadají tvrdě hlava nehlava. Samozřejmě se objeví i americký smrádek v podobě několika přehnaných gesto momentů, ale to je asi daň za Netflix. Což není stížnost. Bez něj by evropské sci-fi neexistovalo a byla by to škoda, protože třeba tohle se povedlo. První polovina byla dojemná, lidská. Stran příběhu zprvu naskakovaly asociace na američárny Repo men, nebo Vyměřený čas.  Ale příběh vede jinudy; je propracovanější a chytřejší. Aspoň na první pohled určitě. Kdyby jste chtěli dloubat a být přehnaně kritičtí, tak pár věcí bylo předvídatelných a závěr byl překombinovaný. Což se projevilo na stopáži. Já se nenudil, ale kdyby šli tvůrci komornější cestou...věděl bych jaké úseky vystřihnout. Film by tak byl mnohem ponurejší, ale já bych za to vysolil plný počet hvězd. PS: zvláštní shoda náhod, během pár dní jsem viděl dvě německá sci-fi a nebolelo to. Možná se v Evropě udělalo víc podobných kousků...stačí jen zapátrat. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá sci-fi a ne nepřišlo mi to stejné jako In Time... Zvratů je tu spousta, ale to hlavní jsem odhadl hned, což mi trochu zkazilo konec, ale i tak je to hodně dobré a je tu spoustu věcí k přemýšlení.. Bohužel slabinou jsou herci, kteří nebyli dvakrát sympatičtí ani ne moc dobří. Naopak se mi líbila vizuální stránka, hlavně ty tablety a PC. No každopádně otázka delšího života pro bohaté, může být už brzo velmi aktuální, co já vím.. Celkově spokojenost, až na lehce divný a odhadnutelný konec...80% ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama