Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádky tisíce a jedné noci jsou jedním z nejkrásnějších příběhů, které kdy byly napsány. Pojďte si s námi poslechnout královnu Šeherezád, jak vypráví svému muži o Ali Babovi a 40 loupežnících, Aladinovi a spoustu dalších příběhů plných kouzel, statečných hrdinů a krásných žen (oficiální text distributora)

Recenze (23)

Diamant 

všechny recenze uživatele

Kvalitné spracovanie napínavých príbehov, ktoré sú plné fantázie a poučenia. Film má v závere veľmi pekné sekvencie s lietajúcim kobercom. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tuším na Hallmarku viděný film, který byl podobný všem ostatním fantasy laděným dobrodružným filmům na této stanici. A stejně jako většina ostatních mě dokázal oslovit vizuálním pojetím stejně jako nenáročností. Samozřejmě, že lze najít mnoho chyb, ale na druhou stranu jsem se vcelku dobře bavil a jako pouhou televizní zábavu jsem nehledal více. Krom toho obsazení není zrovna špatné... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Mně to připadalo docela povedené a zejména po druhém shlédnutí se mi zdá, že je zde film podhodnocený. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Pokud se jedná jenom o samotnou Šeherezádu a sultána, je všechno v pořádku. Některé Šeherezádiny příběhy taky (zvlášť ten o vtipálkovi, co umřel v jednom domě, a přehazovalo si ho deset dalších lidí), ale třeba Aladin je vážně fo pa (nejde ani tak o humor a to, že je to Asiat, ale o režisérské přehmaty, které měli Americkým dětičkám tuhle klasiku přiblížit). Suma sumárum hodnocení nemohlo vypadat jinak. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Aby vyliečil princove vražedné šialenstvo, rozpráva mu Scheherezada sériu úžasných príbehov. 5/10 ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Místy hodně dětinské a slabé. Místy zábavné. Djin [v podání Johna (konkrétně Leguizama)] a jeho názory na rodinný život však zasluhují jednu velmi speciální hvězdičku :-). ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Některé příběhy se mi líbily, zejména ten o mrtvém šaškovi, ale některé příběhy zaváněly průserem. Celkově se jedná o slabší tři hvězdy. I na hallmarku by se našli lepší fantasy snímky ()

imados 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale zvláště první půlka byla zdlouhavá a místy nudná. Naopak Aladinova lampa byla poměrně poutavá. Tři hvězdičky jsou adekvátním ohodnocením. ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Barron umí za střídmé rozpočty televizních filmů zrealizovat velmi zajímavé projekty.Žel bohu,Tisíc a jedna noc si k Merlinovým kvalitám ani nečuchne. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní zpracování známé Šeherezády a její vyprávění příběhů králi Šahrijárovi rozdělené do dvou celovečerních dílů a v multikulturním provedení. Rasový kodex je hold rasový kodex. Tímhle zprzní snad všechno. Převyprávění do této podoby je očekávaně volné a uchopené k pochopení i pro malé diváky. Na dramatičnosti a kouzlu to však neubralo. Tvůrci si dali velmi záležet a je to vidět hlavně na vizuální stránce, která je na televizi v oblasti fantasy hodně na výši. Výběr nejznámějších arabských pohádek přináší zábavu i ponaučení v odpočinkové atmosféře. ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem to viděla na Hallmarku pokaždé, když to běželo. Možná to není úplně ideální, ale zbožňovala jsem to. :-) ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené podání pohádek Tisíce a jedné noci v záplavě několika příběhů a filmových efektů, které mají svůj osobitý děj. Oba díly provází hlavní příběh s vyprávěním Šeherezády a nápravy sultána. I po letech jsem s chutí viděl znovu a příběhy pro mě neztratily nic ze svého kouzla. Také nechápu zdejší podhodnocené známkování, jsou horší a nudnější filmy, které dostaly lepší hodnocení. Asi šlo o špatné načasování uvedení v době, kdy kina plnila Mumie a podobné velkofilmy. Ale já dávám čtyři a půl hvězdy. ()

JoKKeR 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Jáson a Argonauti další nadpruměrný Hallmark film, skvěle spracované:-) a John Leguizamo jako Dzin prostě boží:-D ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Parádní snůška klasických pohádek, která je vtipná, napínavá, atmosferická i dobře obsazená. Hallmark opět trefa, škoda že počátkem nového milenia jim asi už docházel dech nebo rozpočet a brutální pecky typu Odysseus nebo Merlin se už neopakovaly. ()

Reklama

Reklama