Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (238)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tohle byla dobrá filmová komedie. Sranda, Whoopi je dobrá a dívala jsem se taky hlavně proto, že jsem chtěla vidět Maggie Smith jako matku představenou. Docela dobrá změna. Komedie se mi líbila, měla vtip i šmrnc. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Barová speváčka je svedkom vraždy za ktorou je šéf podsvetia. Kým bude súd, ju polícia ukryje v kláštore. Pre ňu, aj pre predstavenú sestier je to zo začiatku pohroma.../ Môže byť užitočná barová speváčka mníškam v kláštore? A môžu v niečom pomôcť oni jej? A môžu niečo dobré spolu spraviť pre ďalších ľudí? Film má krásnu hudbu, aj spev (až keď sa sestry naučia spievať), presvedčivé herecké výkony a veľmi dobre sa dá v ňom vidieť Božia prozreteľnosť... ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Velmi originální námět, skvělé obsazení, povedené gagy a výtečná hudba. Jedna z mých nejoblíbenějších komedií vůbec. Whoopi Goldberg jako jeptiška? To se vidí jednou (maximálně dvakrát :)) za život a určitě to stojí za to. A Kathy Najimy, ta je prostě skvělá. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Víš, že máš být vždy sama sebou nebo vybouchneš?!" Když se člověk uzavře před světem, svět na něj zapomene. Objevit svá nadání a najit své místo - pak se život naplní a svět se rozzáří - aspoň čas od času. I vyšší principy můžou být radostné a zábavné neboli dobrý marketing a designe prodá vše. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji tenhle film už od dětství, možná právě díky tomuhle filmu jsem ráda chodívala do kostela a fascinovali mě jeptišky. Navíc Whoopi je neuvěřitelně vtipná a komická a takové role jí sednou na tělo. Má v sobě zvláštní energii, která jejím postavám dodává to správné kouzlo, že si je hned zamilujete a jinak to není ani u Deloris. Navíc Maggie Smith v roli přísné a negativní jeptišky to jen doplňuje. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem tenhle film žral, teď byc se pro něj ale už nijak zvlášť nenadchl. Jo, ve svý době dobrý, ale dneska to už moc lidí asi ani bavit nebude. Přesto 3* má zasloužené... ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

50. Zlatý Glóbus za rok 1992 - nominace (2) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Whoopi Goldberg ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Uvolněná, lehká a svěží komedie, která pobaví za každých okolností, neboť má hudební sluch a její vtípky mají úroveň. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Dle mého to byl naprosto nekonvenční nápad. Všechny scénáře byli již použity ale vsadit barovou zpěvačku do kláštera za jeptišku to byl prostě nápad za všechny prachy. Navíc skvěle zahraný od Whoopi Goldberg (jinak než skvěle to od ní stejnak nejde ;) ). No prostě krásná komedie na kterou má cenu se podívat. 5* ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Neviem si pomôcť, ale mám rád filmy zo školského prostredia, naviac Whoopi bola squelá a pesničky tiež, celé sa to nieslo v nenásilnej komediálnej vlne tak čo !!! dávam 4b. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie mi prostě sedla..Taktéž ji mohu vidět pořád dokola a vždy ji uvidím jinak..Skvělé, škoda pár slabých míst jinak by byl plný počet.. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je klasika. Ikdyž jsem ho viděla už několikrát, stále mě umí rozesmát a písničky mladých sboristů jsou prostě fajn :) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ctěná odborná veřejnosti, vážení kolegové v oboru filmové vědy. S lítostí vám s konečnou platností musím oznámit, že nejsem schopna docenit myšlenkovou hloubku a zábavní potenciál amerických hudebních komedií. K tomuto poznání jsem dospěla při pokusném sledování Sestry v akci, neboť právě tehdy mi prozřetelnost dala pocítit míru mé mentální odlišnosti, která mě nepřekonatelně dělí od cílové skupiny, které jsou podobné filmové počiny určeny. Anebo mi prostě jen jde šíleně na nervy ta uječená důra Whoopi s hendrixovským hárem, jeptišky, lítající po casinu a fakt, že jsem – bohužel – vyhrála sázku, týkající se záběru na trsajícího papeže (alias „Jeho SvÁtost“ = důkaz, že někteří čeští překladatelé mají kulturní rozhled míchačky na beton). ()

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama