Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jakmile se v úvodu filmu objevila na scéně první postava, kterou byl Thomas Kretschmann, opět v uniformě a opět německy hovořící, tak nějak jsem věděla, že tohle bude dobrý film. Sice jsem zatím nepřišla na to, jak se na palubu americké ponorky ve 2. světové válce dostal slavný rocker Jon Bon Jovi, ale co:) Myslím, že každý, kdo viděl geniální Ponorku, si na ni vzpomene pokaždé, když sleduje nějaký "ponorkový film." Mně se to stalo téměř při každém takovém filmu, který jsem dosud viděla, a ani Ponorka U-571 nebyla výjimkou. Děj obsahuje patřičnou dávku akce, i napětí a rozhodně mě nezklamal. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tahle ponorková hra není těžká psychologie jako její starší německá sestřička i když kde by das botka byla, kdyby nebylo hudbu Klause Doldingera nikdo neví. Tady to hodně bouchá, je tu víc akce a taky víc vygradovanejch scén, ale i tak se najdou momenty, kdy si člověk říká, radši bych byl v poslanecký sněmovně než v ponorce za druhý světový války. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy o ponorkách, ovšem "U-571" je z nich asi ten nejprůměrnější - obsahově plytký, s rádoby líbivým hereckým obsazením - snad jedině H. Keitel za něco stál (a možná B. Paxton), ostatní mi do svých rolí příliš nepasovali. To je z mého hlediska největší slabina tohoto filmu: zkrátka mi zase jednou hrdinové byli úplně u p*dele, což samozřejmě snižuje napětí a těžko se pak hledá něco pozitivního k napsání... Hmm... Nádherné plakáty má tenhle film, klidně bych si je doma vylepila na zeď:-). 50% ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Celkovo slušná dobrodružná výprava, so slušným záverom. Očakávania síce neboli veľké, no ale i tak som nezostal ľahostajný a pozrel som si tento film, i keď pocity pred projekciou boli mdlé. A vyplatilo sa! Nie je to síce celovečerný trhák, ale predsa upúta svojou jednoduchosťou a sviežou zápletkou. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som si pozrel iba kvôli Mathewovi McConaugheymu, ktorého som nedávno zaradil do svojej Top ten a vítam každú príležitosť, aby som si overil, či som neurobil chybu. No, pravdupovediac to žiadna sláva nebola. Ale čo by som viac chcel ako neškodné hlbinné bomby, technické a technologické zázraky na počkanie a vytúžený happy end. Ale rozhodne sa nechcem posmievať. Na nedeľné odpoludnie bez veľkých očakávaní mi film splnil to, čo splniť mohol. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Film se nedrží skutečných události, pravdou však je, že se spojencům podařilo získat kódovací přístroj Enigma, který pomohl ke konečnému vítěství. (Indy21)
  • Šifrovací stroj Enigma, který byl použitý ve filmu, byl skutečný, nikoli rekvizita. Byl zapůjčen pro film od sběratele. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama