Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (340)

Legas 

všechny recenze uživatele

Kdyby se skloubila pvní polovina Chobotničky s akcí ve Vyhlídce na vraždu, pak by patrně vznikla téměř dokonalá bondovka. Ještě by se ale musela vystřihnout ta "blbá blondýna", která nejenže tvrdí, že má vysokoškolský diplom z geografie, ale dokonce umí řídit hasičské auto s návěsem - a to pěklně rychle. Bondovky beru s nadhledem, ale i nadhled má své meze. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-14 A View to a Kill se může pochlubit především skvělým antagonistou, kterého si s chutí zahrál Christopher Walken. Jeho psychopat s extrémně vysokým IQ, které získal díky nacistickému experimentu je zkrátka něco ojedinělého. Za zmínku zde rovněž stojí i vybroušené akční scény, z nichž poměrně markantně vyčnívá ta odehrávající se na samotném vrcholu mostu Golden Gate. Nesmím zde samozřejmě opomenout i exotickou vražedkyni May-Day, vtahující příběhovou linii či některé vozy, namátkou například Chevrolet Corvette C4, Bentley S1 a půlka Renaultu 20. (HBO GO) „So, anyone else want to drop out?“ ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Rozpačitá bondovka z tuhých osumdesátek. Roger Moore má stejné charisma jako Sean Connery, jen se záporným znamínkem. Není to zrovna sympaťák, spíš bych řekl, že je lehce přislizlý. Je to podivné, ale mě prostě přijde Moore ze všech nejhorší. No a ostatní atributy filmu také zrovna nepomáhají. Je tu sice Christopher Walken, který ani moc nemusí hrát aby byl dobrý, ale o to víc podivně působí příšerný herecký výkon Grace Jones. Titulní skladba patří k tomu úplně nejhoršímu co kdy Bonda potkalo a není se čemu divit. Duran Duran jsou ztělesněním, ale i tvůrcem toho nejodpudivějšího na hudbě 80. let. Když k tomu přičtu trapnou akční sekvenci se Steepelchase a nudnou akci s hasičským autem, tak si na tom View to Kill moc dobře nestojí. Alespoň se je ale na co koukat v závěru, zatopení dolů a scéna se vzducholodí zachraňují film od podprůměru. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tomuhle dávám pět hvězd ale jen v rámci bondovek......Nemám rád bondovky protože postava JB je prostě napsaná jako poozerské šovinistické prase (nejsen žádný bojovník za ženská práva ale občas je toho už fakt moc)..Proto je dle mého názoru Moore nejlepší Bond..protože dává své postavě navíc jistou dávku "sebeparodického"humoru (jestli víte co tím myslím)..a speciálně v téhle bondovce už to chvílema vypadá jako jeden z dílů bláznivé střely...a to je sakra dobře...tohle tu vždycky chybělo .....Conery dokonale ztvárnil Bonda podle předlohy ale Moore je prostě svůj---+ Walken je asi nejpsychotičtější Bondovský záporák..,,Podej mi taky pár zásobníků."...TTTRRRRRRRRR--TTRRRRRRRRRRRR--TTRRRRRRRRRRR-TTRRRRRRRRR---až mi těch dělníků bylo líto hehe ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Sedmá a poslední Bondovka s Rogerem Moorem! Po letech mě tahle část baví víc a víc. Mojí srdcovkou na 100% je určitě Muž se zlatou zbraní, jenže každý díl má co do sebe. Režisér John Glen, který začal točit Bondovky od filmu Jen pro tvé oči, se díl od dílu zlepšuje. Jen pro tvé oči – to mi přijde jako nejslabší bondovský počin, ale není to žádný brak. Chobotnička je na tom už o dost lépe, prostě taková klasická záležitost téhle série. No a tahle vyhlídka na vraždu? Největším kladem je rozhodně AKCE. Akční sekvence jsou rozloženy po celém snímku a je jich na tu dobu dost! Nedá se to srovnávat s novějšími Craigovky nebo Brosnanovky, protože jde opravdu o určité období. Na tu dobu si fakt nemůžu stěžovat. Celkově se točily skvělé a kultovní snímky. No nic, zpět k téhle Bondovce. Na začátku tu máme klasický Gun Barrel, který tak miluju. Poté akce ve sněhu. Hned tu máme špičkovou sekvenci. Poté titulní píseň, kterou pro změnu zazpíval chlap, a byla dobrá. Následuje honička z Eiffelově věže, kdy se nám tu promítne klasické hudební Bond theme. To je zde ve filmu utlumené, což mi nevadilo. John Barry zde opět složil skvělý soundtrack. Hlavního padoucha Maxe Zorrina tu můžeme pokládat za skutečného psychopata. Postava černošky May Day mě rovněž zaujala. M, Q a Monepenny opět nezklamou. Bondovi ženy – to už je takový standart. A samotný Moore? V jeho věku 57 let zvládá svou úlohu opět dobře. Trochu omezil humor a hlášky, ale to nevadí, stále je to charismatický špion, na kterého se jen tak zapomenout nedá. Sekvence s koni je dobrá. I ta, kdy Bond střílí velkou zbraní, která je nabitá solí. ;) Dále, požár v budově a následná honička hasičským vozem, doprovázená hudbou od Barryho… Sakra, kde mám ještě pokračovat? Finále, kdy Zorrin většinu svých lidí nechá utopit a následujíc závěr se vzducholodí. Takže, v dětství tohle nebyla má úplně oblíbená Bondovka, ale nyní se tomu divím. Přirostla mi k srdci! ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Při honičcce v Paříži si lze několikrát všimnout, že Bonda (Roger Moore) zastupuje kaskadér. (Axarus)
  • „Keď som hral Bonda, posteľové scény mi pripadali úžasné - žiaľ, veľa času sme na ne nemali," vyjadril sa Roger Moore po poslednej role agenta. (kacer4)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama