Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Sice nerozumím ani základním pravidlům pokeru, ale i tak mi různé filmy o hazardních hrách přijdou atraktivní (Hráči se Stallonem, Oko bere se Spaceym, atd...). Ovšem Hráči s Damonem a Nortonem mi přišli jako jedna velká nuda. Nemělo to vůbec spád, což byla obrovská vada na kráse. Malkovichova role byla fajn, ale ten nedostal bohužel moc prostoru. Film s takovými velkými herci by měl mít vysokou úroveň, ale Rounders se dají charakterizovat pouze jako lehce nadprůměrná záležitost, kterou si už jen tak znovu nepustíte. 60% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký měl tenhle film vliv na desetitisíce (statisíce, miliony?) lidí po celém světě relativně málo známý film, alespoň u nás... Velice jednoduše odvyprávěný příběh o hráčské vášni a vyznání obdivu k hazardu jako k legitimnímu životnímu stylu. Rounders je až staromódně přímočaré drama, které v dnešní době, při všech těch postmoderních, rozštěpených či jinak komplikovaných vyprávění svým tahem na bránu působí jako balzám na duši. Tomu odpovídají také klasická (předvídatelná) dramatická struktura příběhu a výborně vyseklé, rozumné herecké výkony Damona i Nortona. Ústředním charakterem ve filmu je však hra samotná - Texas hold`em, kadilac světového pokeru. Jeho mechanismy jsou ve filmu velice pěkně shrnuty (přestože vám každý zkušenější hráč řekne, že byste neměli sázet podle toho, kterak váš protihráč pojídá sušenky), takže si podle něj můžete udělat velice dobrou představu proč je tahle hra dnes ve světě tak populární. A návyková. Což je z mé strany jak doporučení, tak i tiché varování... 90% P.S.: Málem bych zapomněl na Malkoviche a jeho neodolatelně debilní ruský přízvuk. Pro lingvistické fetišisty absolutní must-hear! :) P.S.S.: "There is my money card, nine of hearts... I`ve got a full house." ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Ku kartovým hrám mám ďaleko, k filmom o "čertových obrázkoch" celkom blízko. Matt Damon a Edward Norton sú presvedčiví vo svojich vášňach - vášeň pre hru a pocit víťaztva versus vášeň pre peniaze. Na Hráčov sa dobre pozerá, vtiahnu do hry, zaujmú a viac rovín v tomto filme ani nie je potrebné riešiť. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne se Matt Damon probudil a usoudil, že by mohl, než se stane Bournem, ztvárnit někoho, koho nebudou chtít ve filmu všichni zabít a diváci upřímně a důvodně nenávidět. Neb je to zlatý americký chlapec, měl víc štěstí než rozumu (skutečně žádný problém) a osud mu přihrál dobrý film a jako parťáka Edwarda Nortona (ach). Pořád nemám ráda Matta Damona, ale v tomhle filmu jsem mu přála, aby vyhrál a ne, aby zemřel smrtí krutou a strašlivou. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem milovník pokeru a rád si ho s kamarády zahraji a chtěl bych někdy zkusit něco většího, tak mě film zaujal. Matt Damon v hlavní roli jako mladý pokerový hráč je skvělý a dobře ho doplňuje trošku bláznivější Edward Norton. Kdo zná poker, nebo ho má rád, tak si svoje na tomto snímku určitě najde.. 8/10 = 80% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Červ (Edward Norton) měl ve filmu kouřit, ale jeho představitel je velký odpůrce kouření, takže se scénář upravil. (Tygrys)
  • Při realizaci filmu spolupracovali mistři a znalci pokeru. Hlavním konzultantem se stal známý hráč Mike Selza. (Tygrys)
  • Matt Damon a Edward Norton se zúčastnili světové soutěže v pokeru. Náklady 10 000 USD pokrylo studio Miramax. Matt Damon vypadl po čtyřech dnech, když jej vyřadila světová legenda pokeru Doyle Brunson. (Tygrys)

Reklama

Reklama