Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1961. Jsou to už dva roky, co hrdinové z prvního dílu Pomády ukončili svá studia. Přesto však tyto mladé dámy i pánové zůstávají typickými představiteli své doby. Stephanie se však přes léto změnila. Hledá novou lásku. Jinou než s Johnym. Objevuje se Michael, který se do Stephanie bezhlavě zamiluje. Ta ho zatím nevnímá. I další příběh vzdává úsměvný hold tehdy módním sukním, seznamování s dívkami a mladým láskám. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (154)

TheRay97 

všechny recenze uživatele

První chyba, kterou jsem udělala, než jsem si film pustila, byla podívat se na hodnocení a recenze. Přišla vlna zklamání a netušila jsem co očekávat. Druhá chyba byla, že jsem se obávala zbytečně, protože snímek hodnocení od uživatelů boří. Můj čistě subjektivní názor je ten, že Grease 2 dokáže zvednout náladu, dobře se sleduje a dokonce hrají i příjemné písně. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem neviděl, tak nemohu srovnávat a vlastně je to možná i dobře, protože jednička je kult, ale nevím zda-li by byla i pro mě, jelikož Travoltu jsem na počátku jeho kariéry zcela upřímně nesnášel. Tady stojí za zapamatování hlavně mlaďoučká Michelle Pfeiffer, ostatní postavy nic moc, i když občasným hláškám přicmrndávačů z Johnyho party jsem se pousmál (myšleno v dobrém). Písničky též nic moc, ta nejlepší je hned ta úvodní. Když si to ale teď přemítám v hlavě, není to zase něco, co by mě uráželo a docela rychle to uteklo. 40%. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pomáda situovaná do roku 1958 patří mezi nejpřeceňovanější filmy, takže nejsem překvapená, že si tohle pokračování z roku 1961 (s nádechem 1982) vede tak "špatně". Je to kravinka, ale spousty jiných sequelů mě urážejí víc. Na odpad! to má ještě sem tam trochu kouzla, na guilty pleasure je to blbé málo. A Michelle Pfeiffer? Potřebovala první blockbuster, takže není co řešit. Odlepilo jí to od televize a to byl účel, po té už následoval De Palma. Osobně jsem byla jen překvapena množinou lidí, kteří se podíleli na obou dílech. Na první pohled mi byla povědomá Frenchy - Didi Conn, dál už jsem musela pátrat po jménech: Principal McGee - Eve Arden, Blanche Hotel - Dody Goodman, Coach Calhoun - Sid Caesar, Mr. Rudie / Mr. Spears - Dick Patterson, Eugene Felnic - Eddie Deezen, Leo, Scorpions member / Balmundo - Dennis Stewart, tanečníci - Helena Andreyko, Sandra Gray, Dennis Daniels, John Robert Garrett, Andy Tennant. Z tanečníka za kameru se jako choreograf dostal Greg Rosatti, zůstal producent Allan Carr, Neil A. Machlis a Robert Stigwood, střihač John F. Burnett, produkční manager Neil A. Machlis, z jedné funkce na zvuku do druhé přešel Sean Hanley, na hudbě se opět podílel June Edgerton, Michael Gibson a Bill Oakes přešel z hudebního oddělení do produkčního, hlavním skladatelem se po předchozí spolupráci stal Louis St. Louis, zůstala choreografka Patricia Birch a vzhled titulků je v obou případech dílem Wayne Fitzgeralda. ()

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Pomáda 2 neměla šanci na úspěch už v době, kdy vznikla. Každý ji tehdy a stejně tak i dnes (stejně jako já) bude vždy srovnávat s jedničkou v podání Olivie Newton John a Johna Travolty. A vždy prohraje. Ano i první film nebylo bůhví co, ale zpívající Olivie a tančící Travolta to v pohodě zachránili a udělali z Pomády takový oddychový kult. Dvojka dělá ale ze sebe leda tak trapnou záležitost, která by měla být raději zapomenuta a zaváta prachem. ()

chlumif 

všechny recenze uživatele

Musí se uznat, že tento film jako pokračování Pomády je něco, co nemá prostě šanci uspět po příběhu Dannyho a Sandy a jejich kamarádů. Nicméně, tento film odsuzuji jenom jako "pokračování, druhý díl." Kdyby tento film fungoval samostatně, byl by to určitě hit. Mně se osobně líbí, proto mu dávám tolik hlasů. Nikdy tyto dva filmy Pomádu a Pomádu 2 neslučuji do jedné série. Prvky jsou pořád stejné, Pink Ladies a T-Birds, ale jinak je to něco odlišného. Ve filmu hodně vede krásná Michelle Pfeiffer a její song Cool Rider. Dále musím uznat, že je tam řada pěkných písniček, které by mohli konkurovat jedničce. Proto říkám, neberte tento film jako pokračování Pomády, ale jako něco jiného, co s tím nemá nic společného a je to pěkný :) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Jeff Conaway si měl původně střihnout roličku jako manažer bowlingu, nápad byl ale následně zamítnut. (HappySmile)
  • Režisérka Pat Birch se nechala slyšet, že původní název zněl "Son of Grease", ale producenti chtěli něco přímějšího a méně matoucího, takže to změnili na "Grease 2". Maxwell Caulfield (Michael Carrington) se vytrvale pokoušel o to, aby se název vrátil na ten původní, protože "Grease 2" je podle něj nudný název. (HappySmile)

Související novinky

Prequel Pomády našel režiséra

Prequel Pomády našel režiséra

23.07.2020

Studio Paramount našlo režiséra pro svůj oznámený prequel muzikálu Pomáda. Snímek Summer Lovin’ natočí Brett Haley (V rytmu srdce, Všechny malé zázraky) scénáře od Leah McKendrick (M.F.A.). V… (více)

Pomáda se dočká prequelu

Pomáda se dočká prequelu

10.04.2019

41 let od premiéry slavného muzikálu Pomáda se studio Paramount Pictures rozhodlo pustit do práce na prequelu. Scénář píše John August (Velká ryba), příběh by pak měl pojednávat o létě, během kterého… (více)

Reklama

Reklama