Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (180)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek jsem kdysi měl v televizi hodně rád. Jasně, bylo to hlavně proto, že to bylo o zvířátkách, bylo to roztomilé a já jsem z toho byl na větvi. Děti holt tohle mají docela rády. Jinak je to ale celkem obyčejná komedie o tom, jak jeden chlápek umí něco, co jiní ne, ostatní si myslí, že je cvok, ale on jim dokáže, že je obdarovaný. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dost podhodnocená komedie z posledního období, kdy se ještě dal Murphy považovat za komediální špičku.Dneska jsem se po dlouhý době na film kouknul v televizi a smál jsem se víc než dost.Jasně, humor je místy dost infantilní, ale Eddie hraje dobře a mluvící zvířátka na mě prostě vždycky fungovali, jeden z posledních opravdu hodně dobrých filmů v jeho kariéře.70%. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že Eddie Murphy už v poslední době bere všechno, co mu jeho agent dohodí. Tenhle film si sice kladl vyšší ambice, ale nakonec se jim moc nepřiblížil. Jediné co mi připadalo skutečně vtipné, byly ty dvě ukecané myši. Každá z nich dostala jednu hvězdičku, což znamená pro celý film dvě hvězdičky. :) ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Zábavný snímek o doktorovi, který v dětství ztratí schopnost mluvit se zvířaty a až v dospělosti se mu tato schopnost vrací při nešťastné srážce psa Luckyho. Dr. Dolittle je jedna z dobrých komedii s Eddiem, která pobaví i po tolika letech, strašně ráda na tento film vzpomínám. Mým srdcovým je ale díl druhý, kde doktorovo hlavními tématy jsou schopnost mluvit se zvířaty, kácení lesa a milostné problémy jednoho rozhýčkaného medvěda. Zde se totiž dr. Dolittle rozhodl na popud roztomilých zvířátek hájit jejich práva a les. A rozhodl se na to jít skrze medvědy. Pokud by se mu totiž podařilo dát dohromady dva (samce a samičku) medvědy ohroženého druhu, bylo by vyhráno. Potíž je v tom, že samec žil dlouhou dobu v cirkusu a do divočiny se mu příliš nehce. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná, i když občas přehnaně infantilní komedie s Eddie Murphym. Zvířata mě neberou, takže pokud vy sami třeba sbíráte plakáty koní, nebo - já nevim - máte doma zvěřinec a do toho ještě rádi chodíte do zoo, tak si přičtěte jednu hvězdu navíc. No a pokud nesnášíte hollywoodské komedie, Eddiho Murphyho, zvířata, jednoduché příběhy s happy endem nebo rodinné filmy tak si uberte rovnou dvě hvězdičky. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Severoamerické tržby byly 144,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 294,5 mil. (NIRO)
  • Reni Santoni, který namluvil jednu z krys, se také na krátkou dobu ve filmu objeví jako majitel cirkusu, který mluví s policisty poté, co Dolittle (Eddie Murphy) odveze tygra na operaci. Má na sobě dlouhou bělovlasou paruku. (HappySmile)

Reklama

Reklama