Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů přímo bytostně nesnáším, víc jak jednou se na ně nepodívám a situace mi přijdou obvykle spíš jen prvoplánově úsměvný. No ale tady musím říct, že jsem se celkem zasmál, i když později už ne tolik jako než odjeli z Amsterodamu. Říkám si, jestli to nebyla spíš taková trošku parodie, protože spousta věcí tam byla přehnaná, některý až do extrému (viz Vandersex, Slovensko, Vatikán...) A i když mi občas až zatmívalo při zjednodušeních a hloupostech děje a jeho pokračování, celkem mě to i pobavilo. Když bych to měl srovnat s nějakou z dalších těchto komedií, nevím, kterou si vybrat, protože oproti ostatním mi tu nepřišlo, že by tu byl záchodovej a nechutnej humor ani přílišný sexuální narážky, přestože těm čtyřem o nic jinýho nešlo. Což je hlavní věc, která mi u takových filmů vadí, že mladí se chtějí jen zkouřit, opít a s někým vyspat. Což je až příliš zjednodušený, i když se někteří lidé podle toho chovají a berou to za platnou minci. A na naštvané hlasy co se týká zobrazení Evropy a jejích národů si říkám, kdo by z toho srovnání vyšel hůř? A mimochodem, Bon Giorno! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Putovanie teenagerov za láskou má síce švih, no postráda vtip. Ten som zaregistroval len v jednom prípade. Hlavné mesto Slovenska označené na mape ako popolník plný špakov, rozsypaného popola, črepov a rozliateho blivajzu považujem za výstižný symbol väčšiny tunajšej reštauračno/ krčmovej obsluhy. A to si hviezdičku zaslúži. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný fim, který sice obsahuje stupidní scény (např. noční klub v Amstru), ale nepostrádá to, proč vlastně komedie vznikají. A to je zábava. Děj je velice jednoduchý a o to více nápaditý. Hlavní herci hrají solidně, hudba je fajn a některé ty mouchy jsou spíše k dobru. A především film obsahuje spoustu extra vychytaných situací, jako např. malý Adolf, Manchester United fans, Bratislava, atd. Musím říct, že je to jedna z nejzábavnějších komedií, co jsem viděl. 75% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Miluju road movie. Jsem fanoušek Manchesteru United. Takže tohle se mi prostě muselo líbit! Začátek se sice rozjížděl pomaleji, ale pak se to stupňovalo a nabývalo to na "kráse". Část v Anglii úžasná, část v Paříži asi nejslabší. Super část v Amsterodamu. Část v Bratislavě byla úžasná a působila na mě trochu parodicky. Část v Berlíně sice krátká, ale zato suprová. Část v Římě? Scéna s papežem - geniální. Prostě paráda. Ale na 5 hvězd, jak bývá mým zvykem, to tentokrát nevidím. Celkový dojem kladný, jediná poznámka: Michelle je sice moc krásná, ale až příliš moc hubená... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáš si na náš Eurotrip, =woody=? Spousta věcí bylo tehdá podobnejch. Chtěli jsme se jet slunit k Jadranu a skončili na severu Francie. Sice nám neukradli prachy (což tenkrát ani nešlo, protože jsme žádný neměli), ale tys doma pro změnu nechal pas i s občankou, takže z Anglie zbyl jen dým za trajektem. Na cestě k jihu nám ho sice žádná prodavačka nepřeblafnula mezi popelnicema v Amstru, nikdo nám do zadku nerval nic, co by připomínalo zbraň Terminátora, ani jsme nevolili novýho Papeže; zato jsme se zamilovali do učitelky z francouzskýho venkova, sprchovali se v horským cihlovým domě u Corinne, prožili odpoledne s dvěma Ruskama v přímořský citadele a potkali kouzelnýho dědečka z karavanu. Navíc jsme se vezli v policejním autě, spali v návěsu, krematoriu, vojensky střežený pevnosti, a když jsme uvelebeni na dalším návěsu projížděli noční Bratislavou, mám ten dojem, že jsme viděli už dostavěný nádraží. Uznávám cestovatele všeho druhu, ale ať mi tahle fantastická čtyřka promine, u mě jsou to obyčejní čájos. Svůj názor jsem ochotnej změnit jen v případě, že se Michelle domluví s Jessicou a vyrazej mě hledat do Litomyšle. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Když Scott (Scott Mechlowicz) s Cooperem (Jacob Pitts) odlétají z USA, v prvním záběru je pohled na třímotorový dopravní letoun Lockheed L-1011 Tristar. V dalším záběru je ale dvoumotorový letoun Boeing 767. Nakonec sedí v letadle společnosti Luftahansa, která nevlastní ani jeden z těchto typů letadel. (Cheeker)
  • Scott (Scott Mechlowicz) narazí v e-mailu na německé slovíčko "zussamen". Takové slovo v němčině neexistuje, správný tvar slova je "zusammen". (Stocki)
  • Severoamerické tržby dosáhly 17,8 milionu amerických dolarů, celosvětové 22,6 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama