Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Žánrový film se vším všudy - ideální na opilecké večery, který jednak krásně ukáže, jak vidí američané Evropu, skvěle si utahuje i sám ze sebe, předvede nám, že Praha dokáže suplovat nejen Paříž, ale třeba i Amsterdam a taky přijde Matt Damon a "Scotty doesn't know!". Ujetá teenagerovská komedie, která si na nic nehraje a splňuje vše, co se od ní očekává. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů přímo bytostně nesnáším, víc jak jednou se na ně nepodívám a situace mi přijdou obvykle spíš jen prvoplánově úsměvný. No ale tady musím říct, že jsem se celkem zasmál, i když později už ne tolik jako než odjeli z Amsterodamu. Říkám si, jestli to nebyla spíš taková trošku parodie, protože spousta věcí tam byla přehnaná, některý až do extrému (viz Vandersex, Slovensko, Vatikán...) A i když mi občas až zatmívalo při zjednodušeních a hloupostech děje a jeho pokračování, celkem mě to i pobavilo. Když bych to měl srovnat s nějakou z dalších těchto komedií, nevím, kterou si vybrat, protože oproti ostatním mi tu nepřišlo, že by tu byl záchodovej a nechutnej humor ani přílišný sexuální narážky, přestože těm čtyřem o nic jinýho nešlo. Což je hlavní věc, která mi u takových filmů vadí, že mladí se chtějí jen zkouřit, opít a s někým vyspat. Což je až příliš zjednodušený, i když se někteří lidé podle toho chovají a berou to za platnou minci. A na naštvané hlasy co se týká zobrazení Evropy a jejích národů si říkám, kdo by z toho srovnání vyšel hůř? A mimochodem, Bon Giorno! ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč mi o tomhle filmu nikdo neřekl dřív - jeho objev mě neuvěřitelně nadchnul, protože bych nevěřil, že někdo mohl něco takového natočit - ten nápad, kdy se Praha ve filmu vydává hned za několik evropských metropolí, je sám o sobě fascinující bizar, což v kombinaci s parádním soundtrackem a spoustou hezkých holek dalo vzniknout filmu, u kterého jsem málem umřel smíchy. Vidět to po 20 letech od premiéry navíc znamená, že už se z toho pomalu stalo slušné retro zachycující spoustu dobových detailů a lokací, které už dnes vypadají úplně jinak, takže z toho na člověka trochu i padne smutek, jak ten čas letí. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2019: hov*ooo! Dobrý to je -------- V konkurenci X-tých dílů Scary Movie, Epic Movie a podobných ptákovin pořád koukatelná sranda. pro našince zajímavé hlavně tím že se většina filmu natáčela v Česku. A dokonce nějaké cikánské sídliště je vydáváno za Bratislavu. Jenom škoda že jsou všechny navštívené země podány hodně krátce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozhodně „neodpadová“ záležitost, jak by se mohlo zprvu zdát. Přesto spíše úsměvná (než-li vtipná) báchorka o tom, kterak jedna záměna jmen může vykřesat jeden šílenej trip po Evropě. Napříč zvyky a tradicemi nás provede kvarteto kamarádů (tři průměrní hošani a rozkošná Michelle Trachtenberg) a dočkáme se i několika překvapení (bordel máma Xena, potetovanej Matt Damon, sociální Východ, malý Hitler, několik českých tváří a slušné množství párů koziček..).. Není to nic takového, jako když se člověk těšil po peripetiích s Jimovým koláčem na druhé Prcičky, ale tvůrci se určitě nemusejí stydět. Hodnocení pomáhá i absence fekálního humoru, nicméně jednou bohatě stačilo!! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Domény scottymail.com a deutchnet.com byly obě registrované stejnou osobou z Michiganu. (HappySmile)
  • Při natáčení scény na nudistické pláži si Jacob Pitts (Cooper Harris) nechtěl sundat šortky, protože si užíval, jak nepohodlně se musí cítit všichni ostatní. (HappySmile)
  • V sudech na pomaturitní párty bylo opravdové pivo. Podle režiséra ve scéně, kde Cooper (Jacob Pitts) přiběhne za Scottym (Scott Mechlowicz) poté, co jej vyhodí z vířivky, byl Pitts už trochu opilý. (HappySmile)

Reklama

Reklama